Dodaj do ulubionych

ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI?

27.05.03, 16:39
Pytam,bo wydaje mi sie ze moja 10 tyg corka za duzo spi.W nocy od 22-8 (2-3
przerwy na jedzonko) a w dzien chyba jeszcze ze 7 godzin(oczywiscie nie
ciagiemtylko tak po godzinie po pol) Zdarzaja jej sie co kilka dni
aktywniejsze chwile kiedy to spi w dzien moze ze 2,3 godziny,ale to raz na
kilka dni,generalnie spi duzo. Jak sie budzi to gaworzy,usmiecha,no chyba,ze
ma kolke sad
Czy tak duzo snu w tym wieku to cos niepokojacego??
Obserwuj wątek
    • elsgro Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 27.05.03, 17:46
      czesc
      Moja Ola własnie dziś ma równe 10 miesięcy. To co napisałaś o spaniu swojego
      maleństwa, idealnie zgadza się z nawykami spania u mojej Oli. czasami zasypia
      trochę póżniej np po 24-tej ale potem to odsypia w dzień.Jest raczej wesoła i
      gaworzy, oczywiście jeżeli nie ma kolki. Ale słyszałam ,ze kolka mija w trzecim
      miesiącu a więc już niedługo. smile)
      Pozdrawiam
      ela
    • marzenkaw Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 27.05.03, 18:12
      A ja Wam zazdroszcze, bo moja MArtynka spi malo ( a ma 8 tygodni). Noce nie sa
      zle, ale w ciagu dnia spi malo. trudno zasypia (usypiajaco dziala na nia
      suszarka do wlosow). Ale i tak jest lepiej niz kiedys. Mam nadzieje, ze bedzie
      jeszcze lepiej. Musze konczyc bo Mala placze
      Marzena
    • krajka1 Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 28.05.03, 14:54
      Zazdroszcze Ci, bo moja prawie 8tygodniowa córeczka, spi w dzień od 1,5 do
      góra 3 godzin, w nocy przesypia z reguły od 23 do 5 rano, ale czasem zdarza
      się, że budzi się ze dwa razy. Pytanie, czy t akie małe dziecko może tak mało
      spać? Czy można coś zrobić zeby spało więcej? DOradzcie coś, bo czasem
      chciałabym miec choć chwilę dla siebie, chocby po to żeby zrobić jakiś
      obiadek... wink

Pozdrawiam

Pola
      • dkorycka Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 29.05.03, 21:55
        hej
        ja moge podac rekę mojej poprzedniczce. Nasz mały Igorek zachowuje się w ciągu
        dnia podobnie - nie przespi ciągiem nawet 2 godz. W nocy owszem - ma już swój
        rytm od 21 do 4. Dobre i to, przynajmniej mogę się trochę zregenerować. Ale
        dzień bywa ciężki. Jedynym sposobem na dłuższą drzemkę u dzidzi jest spacer-
        ale wtedy i tak nie ma spokoju, bo Iguś budzi się na jedzonko...Jednym słowem
        jest ciężko, a mamie nie pozostaje nic innego, jak się przyzwyczaić.
        Pozdrawiamy,

Dori i Iguś
    • dorotakatarzyna Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 30.05.03, 23:51
      Mam wrażenie, że moja córcia śpi jeszcze więcej. W nocy 12 godzin z 1 przerwą
      na jedzenie. Rano wstaje na godzinkę i znowu zasypia. I tak przez cały dzień. A
      najbardziej lubi spać na spacerze. W sumie śpi z 16-18 godzin. Ma 9 tygodni.
      Ale chyba wszystko jest w porządku, ładnie je, rośnie, uśmiecha się, mało
      płacze.
    • lissie Re: ILE SPIA WASZE DWUMIESIECZNIAKI? 01.06.03, 10:06
      Kochane! Badzcie zadowolone, ze maluchy tak ladnie wam spia! Mozecie sobie
      odpoczac, pozyc i zadbac troszke o dom.
      Kiedy moja Ada miala 2 mc, spala w dzien maksymalnie 1,5 godziny, a i to tylko
      wtedy, gdy byla u mnie w nosidle albo w chustce przywiazana na brzuchu. Nie
      pomagalo ani kolysanie, ani spacerki, ani inne sztuczki. Nie moglam zrobic
      absolutnie nic - ani pospac, ani poczytac, ani zajac sie domem. NIC. Kazda
      proba odlozenia dziecka do lozeczka konczyla sie glosnym i rozpaczliwym
      protestem malenstwa. W nocy spala 6 godzin z dwiema lub trzema przerwami na
      karmienie. Po prostu padalismy z nog, ale mala niewiele sobie z tego robila,
      tylko dalej nie chciala spac smile
      Teraz ma 8 mc i w dzien spi ... 0,5h. Dobrze, ze choc w nocy przesypia 8h ! A
      jednak rozwija sie wspaniale, jest zywym i radosnym stworzeniem. Tak wiec
      dziecko najwyrazniej samo decyduje, ile snu jest mu potrzebne - a szkoda, bo
      gdybym to ja miala wybor, wybralabym raczej "opcje spiocha".
      Pozdr.
      Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka