Dodaj do ulubionych

jak szybko podgrzać

12.07.07, 12:14
witam wszystkie mamy
dopiero zaczynam "karmić inaczej" dziś drugi dzień i mój mały sukces cała mała buteleczka aventu na raz!!! mam pytanie dla was może oczywiste ale dla mnie nie. jak podgrzać szybko mleko bez pomocy podgrzewacz bo mój zakupiony na allegro dopiero jedzie.wiem że nie moge go przegrzać więć co mam je wstawić do kąpieli wodnej nie przekraczającej 40stopniczy woda w misce może być cieplejsza a mleko nie może się podgrzać więcej. przecież jak wyjmę je z lodówki to będzie lodowate i chyba długo będzie się podgrzewać a Tomasz jak chce jeść to ma być już!nie wiem bo to jak na razie to co odciągnęłam wypijał od razu, dopiero dziś zostało mi trochę z rana no i teraz ta cała buteleczka więc uda się trochę zmagazynować. i jeszcze jedno mój laktator avent już 3 raz jak się dobrze zassałi mleczko tak fajnie leci to robi puk i wylayuja takie małe coś biały zawór to się nazywa w instrukcji. czy ja coś robię źle czy sprzęt jest do bani. pozdrawiam wszystkie kobietki
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: jak szybko podgrzać 12.07.07, 13:06
      Spokojnie możesz wtsawić buteleczkę do garnuszka z ciepłą wodą, z temperaturą
      taką w sam raz do wypicia-żeby nie była za gorąca, bo wtedy zabijesz cenne
      przeciwciała. Co do laktatora to nie mam pojęcia, nie miałam aventu tylko
      medelę. Może niech się wypowiedzą inne dziewczyny. Acha spokojnie możesz
      synkowi podawać mleko w temperaturze pokojowej, ale takie z lodówki to trzeba
      oczywiście podgrzać. Pozdrawiam.
    • j-anna Re: jak szybko podgrzać 12.07.07, 23:09
      witam,obejrzyj dokładnie zaworek,możliwe że jest uszkodzony(małe pęknięcie po
      stronie blaszek)W moim przypadku tak właśnie było,zaworek uszkodzony i w
      momencie zassania wpadał do środka.
      pozdrawiam
    • erichdaniken Re: jak szybko podgrzać 13.07.07, 00:34
      ja mleczko wkładam do garnuszka z wodą i podgrzewam całość tak długo aż zaczną pojawiać się bąbelki w wodzie (nie gotuję).
      Co do laktatora to ten zaworek wysiada po 2-3 tygodniach użytkowania. W komplecie były 2 zapasowe, właśnie jadę na tym ostanim. Trzeba je zmieniać bo wyrabiają się te elementy trzymające go w tej dziurcesmile)można dokupić na allegro i w sklepach internetowych. Koszt ok 9 zł za to maleństwo, pozdrawiam
      • izabela1976 Re: jak szybko podgrzać 14.07.07, 22:39
        > Co do laktatora to ten zaworek wysiada po 2-3 tygodniach użytkowania.

Mój zaworek wytrzymał przy poprzednim dziecku 6 m-cy i nadal był dobry. Gdyby
        nie fakt, że miałam zapasowe zaworki to przy obecnym dziecku używany byłby nadal.
      • patikli Re: jak szybko podgrzać 16.07.07, 19:28
        Hej! Ja zawsze gotuje wode i wlewam do naczynia do ktorego wstawiam zimne mleko
        z lodowki...to zle??Tak po ok 5 - 10 minutach podaje mojej coreczce( jest wtedy
        letnie.Mam nadzieje,ze nie zabijam przeciwcial ale gybym nalala letnia wode to
        za mlekiem czekalbym pol godziny..a moje dziecko nie lubi czekac smilemoze jednak
        zainwestuje w podgrzewacz.pozdrawiam
    • ewaa79 Re: jak szybko podgrzać 14.07.07, 13:36
      A mnie zaworek wypadał jak za szybko i za "mocno " chciałam ściągnąć mleko.
      Obejrzyj dokładnie zaworek ewentualnie zmień na dołączony zapasowy a jak dalej
      wypada do może spróbj ściągać delikatniej.
      • annika23 Re: jak szybko podgrzać 16.07.07, 21:45
        Z tego co wiem przeciwciała "umierają" przy temperaturze powyżej 40
        stopni...Ale zapytaj na forum "karmienie piersią"- tam jest doradca laktacyjny,
        który udzieli fachowych odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka