mamusia.1 16.11.07, 10:10 co mi poradzicie na odparzenia pod paszkami,pod brodka i w zgieciach pod kolankami dla 5 miesiecznego maluszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_sphinx Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 10:15 Krem na odparzenia. Ja stosowałam maść Bepanthen, tą z której korzysta też matka przy karmieniu piersią, ale jest wiele innych dobrych kremów na odparzenia. Alantan, linomag, sudocrem, itd... Każde dziecko inaczej reaguje na dany krem tak więc musisz spróbować jeden, jak nie pomoże, to kupić następny itd. Poprawę powinnaś zobaczyć po 24 godzinach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_neta3 Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 10:24 Ja stosowałam Sudocrem przez kilka dni wieczorem po kapieli. Zaczerwienienia poznikały i jak na razie paszki są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 10:33 na zaistniałe juz odparzenia sudocrem baz kazdy inny na odparzenia a zapobiegawczo proponuje ci zasypywac zgięcia i fałdki mąką ziemniaczaną Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 11:03 A nie jest to przypadkiem skaza białkowa? Zgięcia, paszki, szyja to miejsca, które się zaczerwieniają przy skazie białkowej, albo innej alergii. A jak ich się pozbyć - przede wszystkim muszą zawsze byc suche. Po każdej kąpieli najlepiej przesypywać mąką ziemniaczaną albo alantanem w zasypce. Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Bepanthen 16.11.07, 11:31 lub inna maśc zawierająca pantenol np. dermopanten.Sudokremu nie polecam-zawiera talk który sie wbija w szczelinki i powoduje ranki (przetestowałam niestety na synku raz i nigdy więcej).Bepanthen pomógł Cieńka warstwa po kąpieli.POZDRO.J Odpowiedz Link Zgłoś
mama-oliwki1 Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 11:56 Moja Mała też tak miała. Ale codziennie jak wstawała rano po śnie nocnym, dokładnie osuszałam jej paszki i szyjkę i zasypywałam zasypką "Altek" Alantan Plus - rewelacja - zero zaczerwienienia. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mamadomka Re: zaczerwienienia pod paszkami 16.11.07, 12:14 my uywalismy pudru z johnsona i pomogło! nie wiem czy dobrze czy nie ale stosowałam ja zaraz po tym jak nie pomógł sudocrem, którego uzywamy do pupy. talk zastosowalismy dwa razy po kapieli i ok. Odpowiedz Link Zgłoś