aniak.1 27.11.07, 09:33 Heja. mam pytanie ile razy dziennie mozna podawać 3 miesiecznemu dziecku herbatke w ciagu dnia?? I jaka?? Do dnia dzisiajszego daje małemu 2 razy herbatke-raz rumiankowa, a raz koperkowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosienka34 Re: Herbatki... 27.11.07, 09:53 Mojej córci teraz w sezonie grzewczym daje 2 razy dziennie po 20 ml herbatki koperkowej.Ostatnio spróbowałam rozcięcznego soczku winogronowo-koperkowo-rumiankowego z Bobo-Vity Odpowiedz Link Zgłoś
loramira Re: Herbatki... 27.11.07, 09:56 Jeśli karmisz piersią to picie herbatek nie jest konieczne, chociaż ja swojemu też podawałam od czasu do czasu coś do popicia, potem dziecko ma mniejsze problemy z przejściem od piersi do butelki. Dawaj mu te, których używasz, są herbatki BoboVity granulowane (na opakowaniu podane od którego miesiąca można stosować), ale nie podawaj ich zbyt dużo. Wydaje mi się, że 100ml dziennie takiemu maluchowi wystarczy. Ostatnio też czytałam o wspaniałych właściwościach herbaty z pokrzywy (ma dużo witamin, moczopędna, krwiotwórcza, ponoć same rewelacje), czytałam, że można podawać od narodzin, ale lepiej to skonsultować. Odpowiedz Link Zgłoś