stokroteczki2 11.03.08, 09:12 za oknem słonko 11 stopni roczny maluch przykrywacie kocykiem?? jak ciepło lub cienko ubieracie na spacer do wózka?? a na lato nadchodzące juz całkiem bez czapki ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: ciepło 11.03.08, 10:01 coreczka ma 8 mies na dwor zakladam jej body,cienka bluze i kurteczke polarowa. czpaka,szaliczek,rajstopki,skarpetki,spodnie a na stopki papucie. siedzi w polarowym spiworku (grubosc kocyka) ktory zapinam jak usnie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ciepło 11.03.08, 10:05 wczoraj ubrałam moją prawie 16msc córkę tak body z krótkim, golf, wiosenna kurtka, rajstopki, skarpetki, spodnie, buty, czapka stópki w wózku przykryłam kocem, ale później zdjęłam w poprzednie lato nie ubierałam czapki więc i w to oczywiście nie zamierzam, chyba że takiej z daszkiem jak będzie mocne słońce lub innej jak będzie zimniej czy będzie wiało Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ciepło 11.03.08, 10:14 Od zawsze córkę ubierałam tak jakbym ubrała siebie gdybym siedziała w wózku, czyli w lecie dokładnie tak jak siebie, a w zimniejsze dni jedną warstwę więcej. Odkąd córka skończyła 2 miesiące przestałam ją przykrywać kocykami. W taką pogodę jak dziś swoją dwulatkę ubieram w skarpetki, spodnie, buciki wiosenne, koszulkę i sweterek. Gdyby siedziała w wózku to dostałaby jeszcze na to kamizelkę. Czapki w taką pogodę nie ubieram i nigdy nie ubierałam. W lecie ubieram czapkę tylko jako ochronę przed słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: ciepło 11.03.08, 10:21 inaczej ubiera sie latajacego 2-latka a inaczej niemowlaka. a z ta czapka to cie podziwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ciepło 11.03.08, 10:27 > inaczej ubiera sie latajacego 2-latka a inaczej niemowlaka. No właśnie. Dlatego piszę, że niemowlakowi ubrałabym na sweter kamizelkę. Chociaż moja dwulatka to nie jest znowu aż taka latająca, bo dużą część spaceru spędza jednak w wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: ciepło 11.03.08, 12:00 Jakbym roczne dziecko przykryła czymkolwiek w wózku to by mi taką awanturę zrobił, że pół miejscowości by słyszało. Ostatni raz na spacerze pod kocykiem był jak miał ok 2 m-ce. Przy 11 st założyłabym to, co sobie czyli jeansy, skarpetki, adidasy, koszulkę z krótkim rękawem, bluzę i ewentualnie lekką kurtkę. Zadnych czapek, szalików itp rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś