moniczkalovemax 15.07.08, 18:59 Synek skonczył 4 miesiace, kiedy powinnam przejsc na bebiko2?? i jak to zrobic?? od razu cała butelke z bebiko2, czy na poczatku mieszac bebiko1 i bebiko2?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka181180 Re: Przejscie na bebiko2 15.07.08, 19:02 Ja przeszłam od razu na Bebiko2 jak synek skończył 4 miesiące , zaraz skończy rok i przejdziemy na Bebiko3 . Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Re: Przejscie na bebiko2 15.07.08, 20:14 Nie jestem pewna, ale chyba nowe zasady żywienia zalecają przejście na 2-kę dopiero w 6 miesiącu życia. Ja po staremu przeszłam po 4 miesiącu, mieszałam stopniowo z jedynką aż doszłam do samej 2-ki. Odpowiedz Link Zgłoś
kacia84 Re: Przejscie na bebiko2 15.07.08, 20:25 Zgadzam się z przedmówczynią.Mój synuś-jak zalecił lekarz_przeszedł na "2" gdy skończył 6 miesięcy(coprawda bebilon a nie bebiko,ale to bez róznicy).Co do sposobu-również mieszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dodi-3 Re: Przejscie na bebiko2 15.07.08, 20:30 Ja byłam u lekarza i mi powiedział, ze mleko następne trzeba wprowadzać stopniowo tzn najpierw jedno karmienie samą dwójka potem dwa itd. W którym miesiacu przejść na dwójke? Wydaje mi sie ,ze to zależy od dziecka. Czy sie najada czy potrzebuje czegoś tresciwszego pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Przejscie na bebiko2 15.07.08, 22:49 Na karmieniu butelką ekspert wypowiadała się, że można przejść od razu z dnia na dzień, chociaż ja też mieszałam. Polecam poczekać do skończenia 5-6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
manialub Re: Przejscie na bebiko2 16.07.08, 10:05 Przede wszystkim po skończonym 6tym miesiącu albo nawet później, to już zależy od mamy, osobiście polecam mieszanie bo mały nie tolerował mleka nr 2 i nie wyobrażam sobie takiego przejścia z dnia na dzień, finał był taki że po 2 tygodniach mieszania i tak wróciliśmy do 1ki, ale to się chyba zbyt często nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś