luleczek111 18.07.08, 21:31 witam wszystkich, moja córcia od jakiegoś czasu ma suchą skórę na karku. Chcę jej kupić jakiś emolient tylko nie wiem jaki. Co polecacie?czy wystaczy coś do kąpieli, czy potem też trzeba posmarować czymś skórę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gkoz Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 21:35 Powinnien wystarczyc emolient do kąpieli (nie używaj wtedy mydełka) można dokupic krem z tej samej serii ja używam oillatum, dziewczyny polecaja polskie emolium Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 21:37 Hej! Kup sobie do kąpieli i potem coś do nawilżania-bo to ważne!Ja stosuje np.Balneum do wody,a po kąpieli albo Lipobaze lub maści robione cholesterolowe.Teraz zamierzam spróbować kosmetyki z serii Emolium bo patrzyłam na forum i dużo mam jest z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 21:38 Nam alergolog powiedziała, że nawet jak są zmiany na skórze to do woy lepiej nic nie dodawac, po kąpieli smarowac mleczkiem np.Sanosan lub Bubchen. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulek.80 Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 21:45 Mój Mały miał sucha skórkę nawet po smarowaniu oliwką. Przerzuciliśmy się na mleczko do ciała Hipp'a; jest rewelacyjne. Skórka jest mięciutka i gładka. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_il Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 22:30 Moja coreczka też z początku miała bardzo sucha skórę i lekarka zaleciła mi smarować ja LIPOBASE.Kupisz ten krem w aptece. Myłam ją mydełkiem OILATUM a po kapieli smarowałam LIPOBASE.Teraz mała ma już 4 miesiące nadal myję ja mydełkiem OLILATUM,a smaruję już mleczkiem z NIVEA BABY,ponieważ skórka już jest ładniutka. Ten krem LIPOBASE jest naprawde super.Ja zużyłam 1 tubkę i pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 23:21 Seria kosmetyków "Emolium" Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: sucha skóra niemowląt 18.07.08, 23:26 U nie problem załatwił balsam do ciała Mustela. Odpowiedz Link Zgłoś
rhita Re: sucha skóra niemowląt 03.12.08, 12:20 pomaga też najzwyklejsza parafina która ma trzy podstawowe zalety: jest tłusta, obojętna dla skóry, tania. Odpowiedz Link Zgłoś