paola501 27.10.08, 21:45 Co powiecie na temat mat edukacyjnych oplaca sie kupic dla malucha? Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolkowicz_a Re: Maty edukacyjne 27.10.08, 21:52 Bardzo polecam. My mamy Tiny Love Tropical Island i naprwdę warto. Synek był bardzo zainteresowany już w 3 miesiącu, a do dziś służy mu do zabawy, zwłaszcza, że ma wkręcane zabawki które zachęcają do raczkowania, szeleszczące liście, które uwielbia od początku. Podobno są dzieci, które nie interesują się matami ale u nas jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkwiatuszek Re: Maty edukacyjne 08.11.08, 00:10 a ta będzie mata jest lepsza od zwykłych? www.iprezenty.pl/szukaj/prezent/Mata__edukacyjna_Mis_skladana_BabyOno/6785/ doradźcie, póżniej jak wyrośnie i tak sprzedam Odpowiedz Link Zgłoś
justys2529 Re: Maty edukacyjne 08.11.08, 08:42 my rowniez mamy mate Tiny Love,nasza mala uwielbia na niej sie bawic.moim zdaniem warto kupic dziecku taka mate Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: Maty edukacyjne 27.10.08, 22:25 Jak najbardziej polecam. Przydaje się u maluszków, ale i większe dzieci tarktują matę jak miejsce do siedzenia i zabawy, jak taki kocyk, hehe Czasem trzeba coś zrobić w domu i taka mata bardzo pomaga zająć uwagę maluszka na kilka chwil. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Maty edukacyjne 27.10.08, 22:53 Opłaca. Zanim niemowlę zacznie siedzieć, powinno spędzać jak najwięcej czasu na podłodze, a mata to łatwy sposób na zajęcie uwagi dziecka i mobilizacja do gimnastyki (sięganie zabawek). Z autopsji polecam matę, którą łatwo wyprać. Sama kupiłam używanego Fiszer Price-a za 65 zł. Materiał i zabawki wrzuciłam do pralki przed pierwszym użyciem Odpowiedz Link Zgłoś
nilem Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 01:57 Bardzo bardzo polecam. U nas sprawdza się mniej więcej od 2 miesiąca do dziś (5,5 miesiąca), pierwsze przewroty, obroty, turlania, zaliczone na macie. Pierwsze chwyty chyba też. My mamy taką 42.pl/u/1ab1 tak samo jak gaja, kupiona używana na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
laugasel Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 08:05 Ja też właśnie kupiłam taką matę i mam nadzieję ( na razie nie mam jej w domu),że mój Maksymilian też będzie nią zaintertesowany. On 22 pazdzienika skończył pierwszy miesiąc. Ja nabyłam także taki chodzik, ale jest on dosyć ciekawy sluży on do popychania go przed sobą przy nauce chodzenia, a z przodu jest bardzo ciekawą zabawką. Czy macie zdanie na takich chodzików? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 09:17 Moje dziecko matę zignorowało. Co do chodzików-pchaczy to są super ale dla dziecka starszego, które uczy się wstawać. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 10:12 ja mam matkę którą na moją prośbę uszyła ciocia znalazłam ten pomysł na stronie pampersa niemowle.onet.pl/pl_PL/read_game.php?id=14003 fajna sprawa.ale kupne maty też są super ta moja została jednak zmodyfikowana przez wszycie piszczałek pod warstwy materiału Odpowiedz Link Zgłoś
m.mijewska Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 10:31 masz maluch kompletnie zignorował matę, za to karuzela do łóżeczka okazała się rewelacją Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 13:04 miałam Tiny Love w pierwszym i drugim przypadku, sprawdziły się za pierwszym razem, teraz już wykorzystuję, mała jest bardzo zainteresowana, ciągnie zabawki, że hej Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 13:32 Moja córcia ma 3,5 miesiąca i u nas świetnie się sprawdza Mała większość dnia spędza na macie, bawi się zabawkami dzięki temu mogę kilka kwadransów dziennie wygospodarować dla siebie. My mamy dość zwykłą matę BOMIKO ww.babydesign.pl Można zmieniać zawieszenie zabwek, można dokupić inne niż te w zestawie, mata ma też szeleszczące elementy np. kwiatki, żyrafę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
paola501 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 16:59 Dzieki zamrady, wlasnie tez zamowilam na alegro mate Tiny Love Tropikalna wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
annam-s Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 17:11 Mata lub stojaczek gimnastyczny to świetna sprawa! Ale chodziki pchacze nie sprawdziły się, póki co przy żadnym z dójki dzieci i trzeciemu maluszkowi chyba nie kupię... Odpowiedz Link Zgłoś
zyg_zyg_zyg prałyście...? 28.10.08, 20:14 prałyście fabrycznie nowe maty z zabawkami? Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: prałyście...? 28.10.08, 20:50 Nie, nie prałam... Chyba wyrodna matka jestem hehehe. Mała nie dostala zadnej wysypki, wszystko jest ok Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Maty edukacyjne 28.10.08, 21:26 sprawdza sie na chwile, bylo lepiej kiedy corka lezala pod nia po raz pierszy czy drugi, potem juz bylo nudne... zalezy od dziecka, ciekawe niemowle zacznie sie szybko pod mata denerwowoac i szukac nowych wrazen, wiec za duzo w mate inwestowac nie polecam, pozyczyc, kupic uzywana.. Odpowiedz Link Zgłoś
konstantynopolitanka Re: Maty edukacyjne 29.10.08, 22:15 Opłaca mój synek wiele milowych kroków w rozwoju dokonał właśnie na macie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskakarolina Re: Maty edukacyjne 30.10.08, 09:46 pewnie że się opłacamój bąbel potrafi leżec na nie ponad godzinę i bawic się Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Maty edukacyjne 08.11.08, 00:56 Moja ma mate edukacyjna z dywanu z IKEI, dwoch smokow pluszowych, zabawek, kanapy obowk, stojaka z winami w drugim boku, noge od stolu w trzecim, pokrywke od garnka, drewniana warzachiew, starypilot od telewizora (nie dziala, wiec nie promieniuje), ksiazki, gazety. Maty edukacyjnej za 80 euro nie zauwazyla. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: Maty edukacyjne 08.11.08, 09:22 polecam mate edukacyjną!! Moja córka to wiercipięta i bardzo szybko się nudzi ale w macie potrafi poleżeć do 0.5 h, a to wielki sukces . Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Maty edukacyjne 08.11.08, 15:09 ja rónież polecam matę edukacyjną,moja dzidzia bardzo ją lubi, jak ba razie to jedyna zabawka która ją interesuje i która potrafi zając ją na jakis czas. Z tym ze polecam taką w intensywnych kolorach a nie jakąś pastelową, bo taka bardziej przyciąga uwagę maluszka, moja dodatkowo gra jakieś kawałki muzyki poważnej, tak zniekształconej ze nikt nie zgadnie co to ale uwagę małej przyciąga. CórciA potrafi sobie nawet z mata gugać. Odpowiedz Link Zgłoś