beata214 19.12.08, 08:38 Jak zasypiają Wasze dzieci? Tj same w łóżeczku, lulane, noszone, karmione?? Bo u mnie to zależy od pory dnia. A pytam bo wieczorem mały jest śpiący, ale zamiast spać marudzi i marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda8528 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 08:59 moja coreczka najbardziej lubi spac na rekach. chociaz w dzien nie ma wiekszego problemu z odlozeniem jej do lozeczka. za to wieczorem jest masakra. ostatnio opisywalam w jakims poscie jak przebiega usypianie jej - mala w lozeczku ma histerie, ktora moze trwac nawet 3 godziny. oczywiscie na rekach jest cisza i pieknie spi juz nie wiem co mam robic... Odpowiedz Link Zgłoś
yrenka84 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 12:55 Nasza córa (2,5 miesiąca) w dzień bardzo rzadko śpi o ile w ogóle... Jeśli śpi w dzień to na ok 30 minut. Kładę ją tylko wtedy gdy widzę, że jest bardzo zmęczona, bo inaczej to nie chce leżeć ani spać. Jeśli chodzi o noce to śpi jak aniołek, zasypia sama bez noszenia, huśtania, dokarmiania, wystarczy, że ją położymy. Jeśli się zdarzy, że jest marudna to wystarczy ją chwile pogłaskać po główce i nosku i też szybko zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 20.12.08, 09:19 mój synek (3,5 mies) w dzień zasypia sam w leżaczku i śpi ok od pól godziny do półtora. Zależy czy jest to drzemka czy pożądna siesta. Czasem kiedy jest bardzo zmęczony usypia na rękach przy butli. A wieczorem ma kąpanie o 20, dostaje butlę i śpi. z małymi pobódkami na mlesio (ok 2 i 6) śpi do jakiejś 9 rano. Śpi w swoim łóżeczku oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 13:07 klade go do lozka o 20. ( o 19.30 jest kapiel co drugi dzien i kolacja) zaczyna plakac, po 15 minutach daje mu troche wody z glukoza..i smoka. troche sie rzuca wiec albo przytrzymuje smoka palcem, albo przykladam poduszke (on tak lubi) i zaraz zasypia.. tak do 23-albo do 24.30 Odpowiedz Link Zgłoś
juspta77 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 14:51 Moj maly jest karmiony, noszony, tulony, czytam mu, spiewam, daje smoka a i tak cala zabawa trwa tak okolo 2-3 godzin i konczy sie w naszym lozku. Zazdroszcze tym Mamom ktorych maluchy zasypiaja same we wlasnych lozeczkach o 20-tej!! Nie wiem czy u nas taki cud sie kiedykolwiek zdarzy. Watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_r79 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 21:26 Nasz mały do tej pory wieczorem po kąpieli ok. 19:30 musiał sie jeszcze troche poprzytulać. Po 20 jadł i zasypiał u nas w łóżku ok. 21 dojadał, przenosiłam go do łóżeczka i spał do ok.2 jadł i spał dalej do 4 jadł i spał do 7:30. Od trzech dni jest koszmar po kąpieli jak chcę go nakarmić. Zaczyna się płacz i wrzask, jak tylko nie znajduje się w pozycji pionowej. Trwa to ok. godziny. Potem wszystko wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 21:33 hehehe..kwestia cwiczen ale tak na prawde to od 1 dnia spal we wlasnym lozeczku. i nie byl lulany i noszony. ostatnio plakal po 40 minut zeby go wyjac z lozeczka..ale nic nie pomoglo. > Moj maly jest karmiony, noszony, tulony, czytam mu, spiewam, daje > smoka a i tak cala zabawa trwa tak okolo 2-3 godzin i konczy sie w > naszym lozku. Zazdroszcze tym Mamom ktorych maluchy zasypiaja same > we wlasnych lozeczkach o 20-tej!! Nie wiem czy u nas taki cud sie > kiedykolwiek zdarzy. Watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.kowalczyk1 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 21:55 U nas jest raz lepiej raz gorzej,czasem do uspienia trzeba go troche poprzytulac a czasem tak jak teraz po karmieniu jeszcze z otwartymi oczkami odkladam do lozeczka,wlaczam kolysanki(co wieczorny rytual,karmienie przy malej lampce)zeby kojarzyl te czynnosci z zasypianiem i zasypia,w dzien lapie kilka drzemek maksylmalnie trwajacych godzine zazwyczaj zasypia sam albo na lezaczku albo na macie a noc przesypia ladnie,budzi sie po 6 godzinach na karmienie.Ja uwazam ze moim najwiekszym sukcesem jest to ze spi w lozeczku a jak sie w nim budzi to lezy grzecznie i "bawi"sie gruchajac do karuzeli albo bawi sie swoimi lapkami,zeby osiagnac ten "sukces" czasem trzeba bylo zacisnac zeby,odkładac i wkładac do łozeczka po kilkanascie razy do momentu az sie przyzwyczaił,zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monfor74 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 21:55 ... mój od samego początku, po kąpaniu i jedzonku około 21, jest wkładany do łóżeczka w swoim pokoju gdzie zasypia po jakiś 10 minutach... budzi się w nocy na jedzonko - dostaje cycusia i śpi dalej ... i oby tak było już zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
aniaamelka Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 22:26 corcia poczatkowo zasypiala tylko w naszym lozku, teraz dostaje smoczka w buzie, pieluszke ktora kocha nad zycie i bujamy w wozku Odpowiedz Link Zgłoś
izat7307 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 19.12.08, 22:40 A mój 3-miesięczniak zasypia codziennie bez marudzenia, bez lulania, ale przy piersi) Śpi ze mną od początku i nie przejmuję się tym (pewnie teraz dostanie mi się od mam!). Odpowiedz Link Zgłoś
joana.z izat7307 20.12.08, 00:27 Moj maly tez pewnie do dzisiaj by spal z nami ale mamy za waskie lozko(he,he),a moj maz jak spi to jak zabity wiec byla obawa ze przydusi(przez pierwszy miesiac spal biedny na kanapie) Odpowiedz Link Zgłoś
fibi07 Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 20.12.08, 00:05 U nas ok 20:00 kąpiel, pózniej karmienie,pierwsza próba odkładania do łóżeczka...pomagamy sobie smoczkiem, śpiewam mu lub słuchamy kołysanek. Czasem sukces mamy po ok godzince ale najczęściej jest płacz i uspokajanie na rękach i znowu do łóżeczka i zabawa od początku. Z reguły zasypia ok 22:00 po 2-3 podejsciach ( odkładanie do łóżeczka i uspokajanie na rękach)- udaje nam sie zasnac ok 22:00 jesli maluch nie ucina sobie drzemek po 18:00. Po zasnieciu o 22:00 pierwsza pobudka z reguły dopiero o 02:00 lub 03:00, czasem nawet dopiero o 06:00 ale wtedy już biore malego do naszego łożka i do rana maly juz spi z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
joana.z Re: Jak zasypiają Wasze maluszki ( ok 3 m-ca)??? 20.12.08, 00:23 Moj maly ma 4 miesiace,po kapieli tak okolo 20-20.30 dostaje butelke,potem oczywiscie jest zabawa,chodzi spac okolo 22-23,zasypia przy cycu(karmiony i butelka i piersia).Od 3 dni staram sie aby zasypial sam w lozeczku,marudzi,jeczy,steka i gaworzy ale po 30 min udaje mu sie usnac,w miedzyczasie podchodze do niego i nic nie mowiac glaskam go po glowce. Odpowiedz Link Zgłoś