Dodaj do ulubionych

Huśtawka.

04.11.03, 13:57
Mam małe pytanko od kiedy można dziecko wkładać do huśtawki.Dodam że huśtawka
ma oparcie regulowane i dziecko ma pozycję półleżącą oraz wspaniale trzyma
główkę.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Huśtawka. 04.11.03, 16:48
      Ja mam taką rozkładaną, domowa huśtawkę i wsadzałam do niej moje dziecko gdy
      skończyła 5 miesięcy. Nie na długo bo i małej szybko się nudziło
      Do tej pory jakos nie pała sympatią do huśtawki, duzo chętniej siedzi w swoim
      krzesełku.
      Pozdrawiam
      • dorota1974kr Re: Huśtawka. 04.11.03, 18:26
        Mam hustawke na baterie i nie moge bez niej zyc. Moja coreczka ma 3 miesiace i
        korzysta z hustawki od kiedy skonczyla 3 tygodnie. Na moje szczescie uwielbia
        to, a ja mam wolne rece by np przygotowac obiad. Oczywiscie nie przetrzymuje
        ja w niej caly dzien, tylko kilka godzin dziennie. Moja kolezanka rowniez
        korzystala z hustawki, jej corka konczy teraz dwa lata i nie ma zadnych
        problemow z kregoslupem.
    • tomknap Re: Huśtawka. 04.11.03, 19:11
      Mój syn ma 3 miesiące i spróbowałam go posadzić w huśtawce bardzo mu się
      podobało ale boję się o kręgosłup.Nie wiem co robić. Ogólnie jest silny właśnie
      zaczął podnosić główkę i rwie się do siedzenia więc może ktoś mi doradzi co
      robić.
      • dorota1974kr Re: Huśtawka. 05.11.03, 22:49
        Witaj ponownie. Wielokrotnie spotkalam sie w Polsce z ostrzezeniami
        dotyczacymi noszenia dzieci, sadzania ich w pionie etc. Nie mieszkam w Polsce,
        tylko w Anglii i tutaj sposob na wychowanie dzieci jest zupelnie inny. Dzieci
        od malenkosci przesiaduja w hustawkach, takich specjalnych bujanych
        fotelikach, czy w fotelikach samochodowych. Zastanawiam sie z czego wynikaja
        te roznice. Tutaj tez nie podaje sie dzieciakom witaminy D, moj lekarz
        powiedzial mi, ze jest jej wystarczajaco w powietrzu. Jak juz pisalam moja
        coreczka ma 3 miesiace, jest silna i wysoko podnosi glowke. Wkladam ja na pare
        godzin dziennie do hustawki, ponadto na spacery chodze z wozkiem, w ktorym
        znajduje sie ona w pozycji pol-lezacej. Kontroluje jej rozwoj regularnie w
        klinice dzieciecej i wszystko jest w porzadku, moi lekarze mowia, ze nie ma
        przeciwskazan. Moze zapytaj po prostu swojego lekarza, ja hustawke polecam.
    • jamila Re: Huśtawka. 04.11.03, 19:23
      Od lekarzy i rehabilitantow wiem, ze dopoki kregoslup nie jest jeszcze
      przystosowany do urzymywania pionu (np. siedzenia) - nie powinno sie tego
      dziecku proponowac. Tak wiec wydaje mi sie, ze gdy zacznie siedziec...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka