Dodaj do ulubionych

Energia 6-miesięczniaka

17.11.03, 15:22
Witam. Mam pytanie do rodziców połrocznych dzieci - jak to jest u was. Nasz
Max to żywa energia. Pobudka o 5:30 - cały dzień na chodzie, ew 2,3 razy w
ciągu dnia szybki - bo 20-30 minutowy sen... i totalny brak zmęczenia. W
nosidełku lub na macie jest w stanie wytrzymać 20 minut (i to zazwyczaj rano,
kiedy jest w letargu po całej nocy). Zabawa, noszenie, zmianym miejsce,
pozcyji, bajki, piosenki... i tak cały dzień (na szczęście mamy super
opiekunkę). Łóżeczko - nie mam mowy. Usypianie - tylko na rękach, ew
wieczorem przy piersi. Do tego 2-3 pobudki na jedzienie w ciągu nocy...
Poza tym Max jest fantastyczny i bardzo rozwinięty - czasem trudno uwierzyć,
że ma tylko 6 miesięcy.
Jeśli macie dzieci w tym samym wieku, to prosze dajcie znac, jak to jest u
was. Max to nasze pierwsze maleństwo... ale niezwykle wymagające smile
Pozdrawiamojciec Maxia
Obserwuj wątek
    • mamamamamama Re: Energia 6-miesięczniaka 17.11.03, 22:31
      Jak bym czytala o mojej Estercesmile
      Przysiegam!!!
      Jak chcesz to pisz na priva to pogadamy o naszych wiercipietachwink
    • netka21 Re: Energia 6-miesięczniaka 18.11.03, 10:38
      Mój Bartuś zachowuje się identycznie a 12-ego skończył dopiero 5 miesięcy,
      budzi się jednak o ludzkiej 7 rano. Jedyna szansa na chwilę mojego odpoczynku
      to "siedzenie" na kolanach przy stole na którym jest mnóstwo rzeczy do
      ściągania. A i tak zabawa trwa góra 10 minut bo główka wiecznie sie obraca i
      zawsze z tyłu jest na pewno ciekawiej niż z przodu więc trzeba zmieniać Mu co
      chwilę punkt widzenia. Ostatnio odkrył swoje stópki i są one w stanie zająć Go
      na 5 minut więc mogę złapać oddech. Najgorzej jest z moim jedzeniem bo Bartuś
      to okropny żarłok i jeśli próbuję coś jeść jest natychmiast płacz - jemy więc
      razem On słoiczki ja kanapki, przy cycu nie mogę jeść nic bo Bartek sprawdza
      czy ja nie mam ciekawiejwink 26-ego wracam do pracy i martwię się jak opiekunka
      da sobie z Nim radę. Pocieszam się jednak, że mój synek rozwija się znacznie
      szybciej niż inne znajome dzieci a to zapewne zasługa tej energii i
      zainteresowania światem.
      Pozdrawiam
      Aneta i Bartuś
    • gwiazdka19 Re: Energia 6-miesięczniaka 18.11.03, 14:37
      Boze skad ja to znam smile,Od godziny probuje moja owsiczke uspic i nie ma na nia
      bata.Położyc jej nigdzie juz nie moge bo w łózeczku wstaje na podłodze ciągnie
      wszystkie kable z łozka sie sturla jedynie w chodziku ale i w tym ostatnio
      trzeba za nią latac ...dzis np. zrzuciał ze stolika telefon i domofon i
      zadowolona trzymała kable w ręku z mina niewiniatka smileWciągu dnia odwala 2
      drzemki.Zaypia ok 20-21 a w nocy budzi sie od 3 do 4 razy na cyca.Nie wspomne
      o tym ze po 5 minutach wszystko ją bardzo nudzi.Ile mozna miec pomysłów????i
      to jeszce na minute?????a na dodoatek dzis równiez miałam pobudke o 5.30.A
      ogolenie to budzi sie tak ok.6 -7 i poniewaz rano ją biorę do siebie jak
      mążpojdzie do pracy to wstaje z iloscią włosow mniejsza o połowę tongue_outNiedługo
      bede łysa ....a gumki nie pomagają.Chyab wyzine ducha! skad te dzieci maja
      tyle energi???????Pomocy!!!!!!!!!!Jak masz gg to pisz :2447699 chętnie sie
      wymienie nowymi pomysłami swojej córki.
    • gwiazdka19 Re: Energia 6-miesięczniaka 18.11.03, 14:38
      Boze skad ja to znam smile,Od godziny probuje moja owsiczke uspic i nie ma na nia
      bata.Położyc jej nigdzie juz nie moge bo w łózeczku wstaje na podłodze ciągnie
      wszystkie kable z łozka sie sturla jedynie w chodziku ale i w tym ostatnio
      trzeba za nią latac ...dzis np. zrzuciał ze stolika telefon i domofon i
      zadowolona trzymała kable w ręku z mina niewiniatka smileWciągu dnia odwala 2
      drzemki.Zaypia ok 20-21 a w nocy budzi sie od 3 do 4 razy na cyca.Nie wspomne
      o tym ze po 5 minutach wszystko ją bardzo nudzi.Ile mozna miec pomysłów????i
      to jeszce na minute?????a na dodoatek dzis równiez miałam pobudke o 5.30.A
      ogolenie to budzi sie tak ok.6 -7 i poniewaz rano ją biorę do siebie jak
      mążpojdzie do pracy to wstaje z iloscią włosow mniejsza o połowę tongue_outNiedługo
      bede łysa ....a gumki nie pomagają.Chyab wyzine ducha! skad te dzieci maja
      tyle energi???????Pomocy!!!!!!!!!!Jak masz gg to pisz :2447699 chętnie sie
      wymienie nowymi pomysłami naszych dzieci
    • agent11 Re: Energia 6-miesięczniaka 18.11.03, 15:43
      cześć,
      hahaa..... ciesze się, że nie tylko ja mam takie dzieciątko !!! Całe szczęście,
      że Wy tez to przerabiacie. smile)))Moja Ola kończy za 4 dni 6 miesięcy i tak samo
      jest ciągle pełna energi.Co prawda mój skarb 2 a czasem 3 razy dziennie robi
      sobie drzemkę na 40 min., ale muszę usypiac na rękach do każdego spania.
      Łóżeczko i owszem, ale tylko max 15-20 min, wózek..hmmm...no cóż, dobrze,że już
      jest starsza, bo tak wogóle nie istniał. Spacer też zaczynamy od noszenia na
      ręku i pchania wózka ( czsem brzuchem....hihiii)- ale za to jakie mam muskuły !
      Nie ma co, trzeba to wszystko wytrzymać, bo przecież kochane sa nasze skarby,
      nieprawdaż?
      pozdrawiam Joanna, mama Oleńki
    • gwiazdka19 Re: Energia 6-miesięczniaka 18.11.03, 18:37
      ... ciekawe czy chodzenie na rzesach by jej zainteresowało?????? smile
      • agent11 Re: do gwiazdka19 19.11.03, 12:07
        gwiazdka19 napisała:

> ... ciekawe czy chodzenie na rzesach by jej zainteresowało?????? smile

hej ! myślę, że na pewno by ja to zainteresowało ale tylko na krótka chwilę,
        potem trzeba by było wymyslać cos nowego. A Ty chodzisz na rzęsach??
        (hahaaa...) jak umiesz to daj wskazówki może i ja spróbuje. A pro po włosów, ja
        też lekko przyłysiałam smile))) Nie martw sie , będziemy obie łyse smile)))
        pozdrawiam Joanna
    • gwiazdka19 Re: Energia 6-miesięczniaka 19.11.03, 13:07
      na rzęsach jeszce nie chodze ale mendel jajek juz przy Natce zniosłam smile
      a jesli chodzi o włosy...to chyba zaczne odkladac na peruke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka