justynaa87 09.06.09, 15:36 Witam, chciałabym wiedzieć czy dobrze robię karmiąc moją 9- miesięczną Julke na kolacje kaszką.w nocy je także pierś.więc niewiem czy to jej wystrczy czy powinnam już coś więcej wprowadzić.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bamboletta Re: Kolacja 09.06.09, 15:41 ale co chcesz wprowadzać na noc? Na kanapki jeszcze troszkę za wcześnie, kaszka moim zdaniem w zupełności wystarcza. Mój synek też je na kolację kaszkę i budzi się w nocy na cyca, pociumka i dalej do rana śpi. Nie uważam, żeby był głodny rano budzi się z wieeeelkim uśmiechem na buźce i idziemy robić śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
justynaa87 Re: Kolacja 09.06.09, 16:06 dzięki bo już myślałam że za mało Julka je. a w nocy chce 2 razy cyca i dalej spi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Kolacja 09.06.09, 15:58 Córka tez 9mscy na kolacje dostaje kaszkę czasem z dodatkiem owoców lub warzyw dla zmyłki/nie lubi mleka i białego jedzenia/. W nocy nic nie je, potrafi przespać jak np. dziś 13,5h. Za to na drugie sniadanie dostaje czasem cos innego np. jajecznicę. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Kolacja 09.06.09, 16:10 czysto teoretycznei to w nocy juz nie powinna jesc... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Re: Kolacja 09.06.09, 17:28 > czysto teoretycznei to w nocy juz nie powinna jesc... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Kolacja 09.06.09, 17:31 9 miesieczne dziecko nie musi juz jesc w nocy... w ciagu dnia dostaje wytaraczajace ilosc pokarmu, zeby w nocy przespac bez jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ze nie kade musi to sie zgodze 09.06.09, 18:34 ale zeby pisac ze nie powinno? i to karmione piersia? na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ze nie kade musi to sie zgodze 09.06.09, 19:27 jak to juz bylo wielokrotnie napisane..noc jest po to zeby nasz organizm odpoczal..nei tylko od wysilku..rowniez nasz zoladek powinien odpoczac..a nie 24/ dobe zajmowac si etrawieniem dostarczanego pozywienia. oczywiscie, ze nei kazde dzeicko musi sie z tym "zgadzac"..ale ciagle trawienei nie jest specjalnie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ee 09.06.09, 20:28 mleko matki praktycznie samo sie trawi wg ciebie zrowsze jest napchanie dziecka kaszą na kolacje zeby miało zoładek przez noc zapchany i sie z głodu nie budziło? pewną niekonsekwencje tu widze Odpowiedz Link Zgłoś