lavjja 16.06.09, 15:10 Lekarz przypisał Małemu witaminę B1 w tabletkach, 1/2 tabletki dziennie, do tego kwas foliowy, też w tabsach...poradzcie jak to podać dziecku??? rozgnieść i z mlekiem? innego sposobu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-1983 Re: witamina w tabletkach 16.06.09, 15:14 Ja rozgniatałam i mieszałam z malą ilościa wody i podawałam strzykawka mała nie piła wtedy wogóle butelki więc tylko w ten sposób mogłam jej to podac . Szymon 16.09.2002 Martyna 25.10.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: witamina w tabletkach 16.06.09, 15:16 Nasz tez dostaje te leki. Rozgniatamy i z 3-5 kropelkami mleka lub wody wlewamy łyzeczką do pyszczka. Maluch pluje po tym (3.5 m-ca) krzywi sie okropnie a czasem nawet rozplacze ale mus to mus. Próbowałam to do butli z mlekiem ale nie da sie tak rozgniesc zeby przelecialo przez smoczek.....powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: witamina w tabletkach 16.06.09, 15:54 Ja rozgniatam, mieszam z małą ilością wody i plastikową łyżeczką do buzi. Dajesz te witaminy łącznie z żelazem? Jeśli tak, to pamiętaj, że żelazo nie wchłania się razem z mlekiem - podaje się między karmieniami i daje do popicia wodę! Odpowiedz Link Zgłoś