Dodaj do ulubionych

Pokrowiec termiczny i butelka-termos

24.07.09, 09:49
Hej dziewczyny, czytałam że jest coś takiego jak butelka-termos, znaczy butelka ze smoczkiem zrobiona z takiego czegoś, co utrzymuje temperaturę, czy to chłodną czy to ciepłą. Miała któraś z was coś takiego? Sprawdza się to czy lepszy wzwykły pokrowiec termiczny? Pokrowca termicznego też nigdy nie używałam, dopiero zamierzam kupić - jak długo utrzymuje on temperaturę? Może jakiś polecicie? Dzięki i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • naamahia Re: Pokrowiec termiczny i butelka-termos 24.07.09, 11:11
      Wystarczy zwykły styropianowe, jeśli chcesz aby długo zatrzymał temperaturę to
      do butelki wlewasz wodę wrzątek lub inna temperatura dla ciebie odpowiednia
      zawijasz w folie aluminiową i tym sposobem woda utrzymuje ciepło do 5 godzin (
      akuratna temperatura) jeśli dzidzia je szybciej jedzonko to oczywiście wlewasz
      odpowiednio zimniejszą wodę do butelki). Ewentualnie może lepiej trzymają
      temperaturę te takie opakowania jakby z folią w środku.
    • fantastic.mama Re: Pokrowiec termiczny i butelka-termos 24.07.09, 13:01
      Akurat z takim czymś jak butelka-termos się nie spotkałam, ale
      używam pokrowca termicznego. Jeden warunek przy pokrowcu termicznym
      to nie można do niego wsadzać butelki z wrzątkiem. Ja wlewam do
      butelki wodę o temperaturze odpowiedniej do picia i w pokrowcu temp
      utrzymuje mi się do 3-4 godz.
    • deela Re: Pokrowiec termiczny i butelka-termos 24.07.09, 13:09
      ja tam po prostu zawijam w szalik
      i dziala rewelacyjnie
      a slyszalam ze te styropianowe opakowania plesnieja i strasznie smierdza
    • beatazet Re: Pokrowiec termiczny i butelka-termos 24.07.09, 15:48
      Nuk ma takie , ale sa dość drogie. Ja miałam, można kupić na allegro za około 17
      zł innej firmy. Nie trzyma chyba dłużej jak termoopakowanie. Ma małą pijemnośc
      więc też stygnie. Nie wlejesz gorącego jeśli chcesz smoczkiem podać , bo musi
      być takie akurat do picia. Jak na spacer 2 h chyba trzymał jako tako. Moje
      dziecko lubiło pić niezależnie od pogody i temperatury więc kombinowałam różnie.
      Jak zimno na dworze wolałam jak się napiła czegoś ciepłego.
      A ha nie wiem jak inne tego typu , ale ten co ja miałam miał taka wadę, że inny
      smoczek jak oryginalny od butelki nie pasował za bardzo, ponieważ był cienki u
      podstawy i inne nie dawały się dokręcić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka