marghot 28.07.09, 13:48 moja córka niedługo skończy 11m-cy, śpi w łóżeczku z lekko uniesionym wezgłowiem, bez poduszki czy i kiedy można dziecku dać poduszkę do spania? sama lubię się wtulić w poduchę więc może maluch polubi to także? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maminka.best Re: Poduszka 28.07.09, 13:54 moj synek ma 5,5 mies. i już od dawna spi na podusi, ta poduszka jest od kompletu z wyposażenia łóżeczka, nie powoduje żadnej krzywizny kręgosłupa, jest cieniutka i jak maluch ma na niej głowę to i tak leży idealnie płasko wg mnie ale za to ile przyjemniej bo mięciutko ma zdaje mi się, że niedawno był taki wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Poduszka 28.07.09, 13:54 Ten zakaz poduszek to między innymi w trosce o dziecko, żeby się nie udusiło. Ale 11 miesięczniak to już pewnie wierci sie nieźle i potrafi ułożyc tak, jak chce. Myślę, że możesz spróbowac, niech niunia zdecyduje, czy chce podusi. Mój synek właściwie śpi bez poduszki, ma płaską, ale przeważnie tak się wierci, że śpi "do góry nogami" bez poduszki. A córcia bez swojej ulubionej podusi nie zaśnie, nawet, jak się wierci to z poduszką w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
kate_8 Re: Poduszka 28.07.09, 14:16 Mój syn do 9 miesiąca spał bez poduszki chociaż takowe znajdowały się w łóżeczku. Nawet jak spał z nami to odgarniał sobie rączką nasze poduszki i jaśki i spał na płasko.Jak skończył 9 miesięcy sam zaczął pokładac sie na niej i nawet u nas w łóżku podsuwał się tak by miec chociaż jasia pod głową.i tak mu zostało do dziś Odpowiedz Link Zgłoś