grabcia27 31.08.09, 21:12 Witam, co ile chodzicie do pediatry na kontrolne wizyty, nie chodzi tu o szczepienia tylko czy oprocz tego chodzicie na mierzenie ważenie?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 21:21 Na mierzenie czy ważenie to nie latam do pediatry tylko do pielęgniarki Odpowiedz Link Zgłoś
1nottm Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 21:27 Potwierdzam, ja również z tym latam do pielęgniarki, kiedy akurat jest sama, nie ma pacjentów ani lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 23:06 nawet nie wiedziałam, ze mozna pojsc z tym do pielegniarki, to sie odbywa bez zapisow? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 23:30 A na co zapisy? Zachodzisz do pielęgniarek, grzecznie prosisz o zważenie i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima PS: NFZ 31.08.09, 21:51 Szczególnie jeśli się korzysta z NFZ to warto się zastanowić czy jest sens chodzić do lekarza ze zdrowym dzieckiem i wykorzystywać wizytę na którą mógłby pójść ktoś komu jest to potrzebne naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: PS: NFZ 31.08.09, 22:02 ale dzieci zdrowe są przyjmowane oddzielnie od dzieci chorych. Ostatnio gdy bylismy to wszystkie na szczepienia lub bilans Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: PS: NFZ 31.08.09, 22:52 anaveronika napisała: > ale dzieci zdrowe są przyjmowane oddzielnie od dzieci chorych. Owszem, ale są dzieci zdrowe, które rzeczywiście potrzebuję konsultacji mimo że nie są zasmarkane i rozgorączkowane i nie mają wysypki IMO chodzenie do pediatry tylko na ważenie to zawracanie mu czterech liter. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 21:44 Widuję się z pediatrą TYLKO z okazji szczepień. Wtedy też sprawdzam wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 21:48 Nie chodzę. Ważą, mierzą przy okazji szczepień lub jak mnie ze dwa razy cos niepokoiło i nie była to choroba, ale chciałam skonsultować z pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 21:55 oprocz wizyt na szczepienie i paru razy gdy cos mu dolegalo, nie chodze do lekarza. Mierzony i wazony jest przy szczepieniach, widze, ze rosnie po ubraniach a wage po zmęczeniu rąk gdy musze go nosic moze gdybym miala przychodnie blisko, to bym chodzila, a samochodem to mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 23:12 w pierwszym roku: pierwsze pół roku wizyty obowiazkowe sa co miesiąc, potem mniej wiecej co 3 m-ce. W drugim roku jeszcze nie wiem. W czasie wizyty jest kontrola i szczepienie wg. harmonogramu Rzecz się dzieje w e FR. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakaana Re: Wizyty u pediatry 31.08.09, 23:20 Ja mam harmonogram wizyt kontrolnych rozpisany do 15 roku zycia (mieszkam w Niemczech).Poczatkowo wizyty sa mniej wiecej co 3 miesiace, pozniej rzadziej. Mysle, ze to nie jest glupie( przynajmniej na poczatku), bo ma sie pewnosc, ze dziecko rozwija sie prawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Wizyty u pediatry 01.09.09, 09:46 Wcale. Tylko na szczepienia albo jak jest chory i nie wiem co zrobić. Taka sytuacja była do tej pory raz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Wizyty u pediatry 01.09.09, 10:08 Ja ostatnio byłam na szczepieniu na wzw B czyli pół roku temu. Owszem w międzyczasie lekarza odwiedzaliśmy, ale w związku z chorobami (specjalista) a nie dla oceny rozwoju. Teraz się niedługo wybieramy bo chcę młodą zaszczepić na pneumokoki przed pójściem do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś