Dodaj do ulubionych

Do kiedy możemy się kochać:))?!

06.04.05, 13:49
Robimy TO wtedy kiedy mamy ochotę, bez większych ograniczeńsmile)! w sumie przez
całą dotychczasową ciążę. Z małą przerwą na początku. Zastanawiam się do
kiedy można bezpiecznie się kochać? Podobno do 8 i pół miesiąca. Wolałabym
nie ryzykować. Dodam, że z szyjką u mnie wszystko dobrze.
Ciekawa jestem jak Wy podchodzicie do tego intymnego zagadnieniawink)??
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 13:58
      Mozesz sie kochać do dnia poroduwink)))))))))
      • aetas Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:10
        Do momentu, do kiedy jeszcze Wam obojgu sprawia to przyjemność... wink
        a tak na poważnie, jak napisano powyżej, choćby do dnia porodu, jeśli wszystko
        jest ok i nie ma zagrożenia ciąży.
        Pozdrawiam
        • lolo09 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:24
          potwierdzam, do porodu, a po 40tc to nawet wskazane smile)))))))
          • paola152 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:35
            HEJKA-JA OD MOMENTU KIEDY SIE DOWIEDZIAŁAM,ZE JESTEM W CIĄŻY CZYLI OD 09,10,04r
            wogóle nie kocham sie z męzem bo boje sie o naszą dzidzie a na dodatek mam
            czeste bole brzucha i krótka szyjke dlatego do konca ciązy musimy wytrzymac-
            alesą pzrecież tz inne sposoby okazywania sobie uczuć.pozdrawiam.
            • hayet Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:43
              jak mam byc szczera to od kiedy jestem w ciazy kochalismy sie z mzem chyba
              tylko 2 razy. Jakos nie mam ochoty na sex, mimo, ze normalnie mamy oboje duzy
              temperament. Nie wiem z czego to wynika...czy z obaw o dziecko, ale przeciez
              wszystko jest ok, czy z czegos innego. Podobam sie sonie, wiec odpada aspekt
              wstydu przed mezem. Maz mnie rozumie, zreszta chyba sam tez jest przejety i
              nawet nie nalega.
              • strzala04 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:46
                To sprawa hormonów i indywidualnych upodobań. Jeśli jest Wam z tym dobrze to
                nie ma co zmieniać.
                • hayet Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:52
                  pewnie, ze nei bedziemy nic zmieniac. :o) Oboje dobrze nam z tym, nie mam z
                  tego powodow zadnych obaw czy kompleksow.
          • strzala04 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 06.04.05, 14:44
            wskazane powiadasz Lolowink A po 40 bo przyspieszy poród taksmile??

Dobre wieścismile jednym słowem. Trza będzie słowa obracać w czyn od czasu do
            czasuwink
            • lolo09 do strzala04 06.04.05, 15:19
              jesli oboje macie ochote to czemu nie????????smile
              po 40 moze pomoc przyspieszyc porod, ale nie wiem tego z doswiadczenia bo mnie
              za 1 razem zamkneli w szpitalu na 10 dni przed i nie mialam okazji
              sprobowac smile)))))))))
              • strzala04 Re: do Lolo 06.04.05, 15:23
                Znam taki przypadek. Moja siostra jak już chciała urodzić 3 z kolei dziecko i
                była w 40 tygodniu to zaszalała rano ze swoim ślubnymsmile I w nocy urodziłasmile
                tak jak chciałasmile
                • domii Re: na temat kochania sie :-) 06.04.05, 18:59
                  nawet przy zagrozonej ciazy (przez caly jej czas) i przy zakazie seksu, jest on
                  jak najbardziej wskazany w okolicach terminu porodu.
                  Chodzi o to, ze w nasieniu jest hormon (prostaglandyna chyba), ktory powoduja
                  skurcze macicy (uwalnia sie oksytocyna i przyspiesza porod). Jak ciaza jest
                  prznoszona, czy chca ja przyspieszyc, to w szpitalach daja kroplowke wlasnie z
                  oksytocyna, wiec chyba lepiej sprobowac najpierw samemu w łóżeczku, nie?
                  Ale pod warunkiem, ze jeszcze nie odeszly wody plodowe!
                  Powyższe jest wiedza przeczytana, uslyszana i nauczona, a nie zdobyta w sposob
                  nie empiryczny!!! nie mniej, mam zamiar sie powyzszego trzymac, szczegolnie ze
                  teraz szlaban sad
                  Pozdrowionka,
                  D.
                • lolo09 Re: do Lolo 06.04.05, 19:06
                  smile
                  a poki checi sa to polecam bo potem bedzie pologsad u mnie np. po peknieciu
                  trwal 3 miesiace zamiast standartowych 6 tyg sad(((((
                  • pocahontas_kw kochanie i inne takie 06.04.05, 21:47
                    Z moim tempetamentem to w ciąży bywa różnie, na początku był wielki, potem
                    miałam poważny kryzys libido w 5 i 6 ms, a teraz jest w normie, nie szaleję, bo
                    mi cięzko, mówiąc wprost tyłek mam za cięzkiwink. Mozna kochac się do końca z
                    tego co czytałam, jesli z dzieciatkiem wszytsko ok.

pocahontas
    • romilka Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 07.04.05, 11:25
      Niestety mam obnizone libido i szkoda mi mojego mezasadNie skarzy sie ale wiem
      ze mu bardzo brakuje "miłosci".Jest czuly i bardzo wyrozumiały,ale ....
      Oczywiscie od czasu do czasu dojdzie miedzy nami do zblizenia ale jest to
      zdecydowanie za zadkosmileZamierzam sie poprawic!!Oby.......

Romi-Dzidzia
      • jancze Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 07.04.05, 12:01
        Mi lekarz powiedział, że przy przenoszeniu też jest to wskazane, ponieważ może
        wywołać skracanie się szyjki, i przyspieszyć poród (albo cos takiego, jeśli
        dobrze pamiętam). W związku z tym po 30 tc lepiej byłoby zaniechać tego wpływu
        na szyjkę, żeby nie wywołać przedwczesnego porodu. Oczywiście nie musi tak byc
        koniecznie, ale wolimy uważać.
    • strzala04 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 17.04.05, 18:07
      W piątek na wizycie specjalnie zapytałam o to lekarkewink Otóż można do 4 tygodni
      przed porodem. Potem lepiej nie szaleć za bardzo. Mężowie niech sobie zawiążą na
      supełeksmile)
      • domii Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 19.04.05, 22:07
        co lekarz - to inna teoria. Ja ma teraz zakaz, ale lekarka mi powiedziala, ze
        po koniec ciazy bede mogla, a wrecz bedzie to wskazane (korzystny wplyw
        nasienia na rozwieranie sie szyjki).
        • mamalgosia Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 19.04.05, 22:35
          zgadzam się z domii. Strzała, co Ty masz za lekarza?
    • mamalgosia Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 19.04.05, 22:33
      Ja to raczej powinnam zapytać: OD kiedysad( Najpierw nie mogliśmy przez cały
      pierwszy trymestr (ciąża zagrożona), a potem już zakaz od 6 m-ca (skurcze). Do kitu
      • strzala04 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 20.04.05, 08:16
        Mamalgosia! Mam bardzo dobrego lekarza!!! Kwestionujesz jego kompetencje po
        teoriach dotyczących seksu?!
        Mi chodziło o to do kiedy można się kochać nie wywołując wcześniejszego porodu,
        a nie odwrotnie!!
        Każda niech się słucha swojego i nie poucza niepotrzebnie.
        • lolo09 Re: Do kiedy możemy się kochać:))?! 20.04.05, 09:35
          a ja wam powiem ze obie macie racjesmile)))
          strzaly lekarz dobrze mowi zeby ze szalec za bardzo po 35 tc bo m.in.
          prostaglandyny w spermie moga wyuwolac skurcze i porod, a ten lepiej jak
          nastapi po 38tc. za to na finiszu czyli tak po 38,39 mozna sobie szalaec do
          woli bo jak dzidzia zechce sie z nami przywitac to nawet lepiej dla
          nas smile))))))))))
        • mamalgosia strzala 20.04.05, 11:11
          Oj, niepotrzebnie się unosisz. Nie miałąm zamiaru Cię pouczać, ani zdenerwować,
          nic z tych rzeczy! (jeśli tak się stało, to przepraszam). Po prostu chodziło mi
          o to, że wiele już czytałam, słyszałam i z wieloma opiniami się spotkałam, takie
          coś słysze po raz pierwszy. Zresztą inne dziewczyny również się zdziwiły. NIe
          mam nic przeciwko Twojemu lekarzowi.
          A przeciwko Tobie to już na 200% nie mam nic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka