gdanszczanka2 11.04.05, 09:22 Hej dziewczyny z Trójmiasta i okolic. Wpisujcie się. Na kiedy macie termin? Może spotkamy się np. w szpitalu lub w szkole rodzenia? Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilonaak Re: Trójmiasto 11.04.05, 10:35 Jak juz pisalam w innym watku termin mam na 4.09. Mam namiary na polozne z wojewodzkiego, ktore prowadza szkole rodzenia. Mam zamiar sie do nich zapisac bo raczej obstawiam Wojewodzki. Ale tez nie wiem kiedy nalezy to zrobic. Musze sie w koncu zebrac i do nich zadzwonic i zapytac. Chcialabym jak najpozniej, bo jakos mi sie nie spieszy do dodatkowych zajec. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:00 Fajnie, że masz namiar na położną w wojewódzkim. Mogłabyś mi napisać gdzie ona prowadzi szkołę rodzenia? I może jakiś numer telefonu do tej szkoły? Moja kuzynka rodziła w wojewódzkim 2 lata temu i nie była zadowolona. Słyszałam, że tam za ciasno zszywają i czuje się potem dyskomfort przy zbliżeniach. To nie tylko jej opinia ale i innych znajomych. Ja myślałam też o Zaspie ale jeszcze nie wiem. Pozdrawaim Iza Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:21 Dorota Kawiak - 602-46-15-73 Ewa Lisius - 605-60-18-55 Szkole prowadza gdzies na Hallera, dokladnie nie wiem gdzie. Jakbys dzwonila i cos juz wiedziala to daj znac co i jak. Przede wszytkim kiedy trzeba sie zapisac. Ja tez slyszalam ze w wojewodzkim zle zszywaja. Ale poza tym wiekszosc opinii byla pozytywna. O zadnym z naszych szpitali nie slyszalam samych dobrych rzeczy wiec i tak cos trzeba wybrac. Tez biore Zaspe pod uwage jako druga opcje. Pozostale raczej nie wchodza w gre. Bede rodzic pierwszy raz wiec nie do konca wiem co jest najwazniejsze Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:50 Dzięki za kontakty. Jak dowiem się czegoś więcej od położnych dam ci znać. Do szkoly rodzenia i tak nie można zapisać się wcześniej niż ok. 30 tygodnia, ale jeszcze się dowiem. Myślę, że one prowadzą zajęcia w szkole położnych na Hallera bardzo blisko szpitala. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
zombi_25 Re: Trójmiasto 11.04.05, 18:34 Hej, Ja mam termin na 27.09 i też zamierzam rodzić w Wojewódzkim a to dlatego że tam pracuje mój lekarz prowadzący. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 07:43 Hej! Ja też mam termin na 27.09 to może się spotkamy. Kto jest twoim lekarzem jeśli mozna wiedzieć? Iza Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_w Re: Trójmiasto 12.04.05, 13:40 Witam! Również mieszkam w Gdańsku, no i termin mam na 3go września, jeśli chodzi o szpital to wybrałam wojewódzki, niedługo w necie mają pojawić się zdjęcia z sal porodowych. Pozdrawiam Sylwia (19tc) Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 14:13 Hej Sylvia! Możesz sobie pooglądać. Kliknij więcej zdjęć. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 14:13 Za szybko kliknęłam: www.szpital-kopernik.u3.pl/?id=11 Kliknij link gdanszczanka2 napisała: > Hej Sylvia! > > Możesz sobie pooglądać. Kliknij więcej zdjęć. > Pozdrawiam > Iza Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 15.04.05, 08:52 Hej Ilona! Ta szkoła, do której dałaś mi numer mieści się w szkole położnych na Hallera. Można się tam zapisać od 24-25 tyg. ciąży. Zajęcie 2 razy w tygodniu w poniedziałek i czartek po ok. 1,5 - 2 godz. od 17-19. Szkola jest odpłatna. Koszt kursu, który trwa 4 tygodnie to 200 zł. Od maja startuje nowa grupa ale ja zapiszę się dopiero w czerwcu - lipcu. Zajęcia z partnerami lub bez. Pytałam położną też o porody (w wojewódzkim) w wodzie. Mówiła, ze od 2002 roku ok.1500 korzystało z wanny podczas porodu a ok. 350 dzieci urodzilo się bezpośrednio do wody. Pozdrawaim Iza Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Trójmiasto 15.04.05, 11:26 Super, dzieki za info. Ja chyba tez narazie sie nie zapisuje. Zwlaszcza ze maj zaczynam od 23 tygodnia. Mam jeszcze czas. A te 200 zl to niezaleznie od tego czy z partnerem czy bez? Tez mysle o pokoju z wanna, ale bardziej mnie interesuje zzo. Moja lekarka mowila ze stosuja to w wojewodzkim i kosztuje 600 zl. Wiesz cos o tym? Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 15.04.05, 12:29 Hej! Cena jest niezależna czy z partnerem czy bez. Położna mówiła, że jeżeli planujemy poród rodzinny to należy chodzić z partnerem. A jeśli chodzi o ZZO to info i cena jest na oficjalnej stronie Wojewódzkiego. Link jest w którymś z maili w tym wątku - poszukaj. Polożnej o to nie pytałam, ale zapytam jak będę dzwonić do niej w czerwcu. A ty kiedy planujesz chodzić do szkoły rodzenia w wakacje czy jeszcze w czerwcu? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
zombi_25 Re: Trójmiasto 15.04.05, 17:39 Sorki że tak poźno odpisuje ale nie zauważyłam pytania.Moim lekarzem prowadzacym jest dr Doering. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Trójmiasto 18.04.05, 08:49 Iza, Chyba zapisze sie w czerwcu, pozniej boje sie ze moge zaczac znowu sie zle czuc, poza tym bedzie coraz cieplej i coraz mniej bedzie mi sie chcialo jeszcze po pracy gdzies chodzic... Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
agutek76 Re: Trójmiasto 19.04.05, 14:44 to się dopisuję mam na imię agnieszka 28 lat- termin na 22.09. to będzie moje pierwsze dziecko- chce rodzić albo w wojewodzkim lub na zaspie - zastanawiam się na nad wanną- na zzo się chyba nie zdecyduje- do szkoly rodzenia tez chce chodzic)) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_w Re: Trójmiasto 28.06.05, 21:27 Hej Co u Was słychać? jak brzuszki? ja dziś byłam w Wojewódzkim i zapisałam się do szkoły rodzenia polecanej przez ten szpital. Zajęcia zaczynam 11 lipca. Pozdrawiam Sylwia i 30tyg Krzysiu Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Trójmiasto 29.06.05, 12:18 Hej ja tez juz dzwonilam do tej szkoly i zapisuje sie od 11 lipca. Troche pozno jak dla mnie ale zagapilam sie w czerwcu. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_w Do ilonaak :) 30.06.05, 11:30 No to napewno się spotkamy i poznamy, do zobaczenia na kursie Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś