Dodaj do ulubionych

Trójmiasto

11.04.05, 09:22
Hej dziewczyny z Trójmiasta i okolic. Wpisujcie się. Na kiedy macie termin?
Może spotkamy się np. w szpitalu lub w szkole rodzenia?
Iza
Obserwuj wątek
    • ilonaak Re: Trójmiasto 11.04.05, 10:35
      Jak juz pisalam w innym watku termin mam na 4.09. Mam namiary na polozne z
      wojewodzkiego, ktore prowadza szkole rodzenia. Mam zamiar sie do nich zapisac bo
      raczej obstawiam Wojewodzki. Ale tez nie wiem kiedy nalezy to zrobic. Musze sie
      w koncu zebrac i do nich zadzwonic i zapytac. Chcialabym jak najpozniej, bo
      jakos mi sie nie spieszy do dodatkowych zajec. smile
      Ilona
      • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:00
        Fajnie, że masz namiar na położną w wojewódzkim. Mogłabyś mi napisać gdzie ona
        prowadzi szkołę rodzenia? I może jakiś numer telefonu do tej szkoły? Moja
        kuzynka rodziła w wojewódzkim 2 lata temu i nie była zadowolona. Słyszałam, że
        tam za ciasno zszywają i czuje się potem dyskomfort przy zbliżeniach. To nie
        tylko jej opinia ale i innych znajomych. Ja myślałam też o Zaspie ale jeszcze
        nie wiem. Pozdrawaim
        Iza
        • ilonaak Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:21
          Dorota Kawiak - 602-46-15-73
          Ewa Lisius - 605-60-18-55
          Szkole prowadza gdzies na Hallera, dokladnie nie wiem gdzie. Jakbys dzwonila i
          cos juz wiedziala to daj znac co i jak. Przede wszytkim kiedy trzeba sie
          zapisac. Ja tez slyszalam ze w wojewodzkim zle zszywaja. Ale poza tym wiekszosc
          opinii byla pozytywna. O zadnym z naszych szpitali nie slyszalam samych dobrych
          rzeczy wiec i tak cos trzeba wybrac. Tez biore Zaspe pod uwage jako druga opcje.
          Pozostale raczej nie wchodza w gre. Bede rodzic pierwszy raz wiec nie do konca
          wiem co jest najwazniejsze smile
          Ilona
          • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 11.04.05, 11:50
            Dzięki za kontakty. Jak dowiem się czegoś więcej od położnych dam ci znać. Do
            szkoly rodzenia i tak nie można zapisać się wcześniej niż ok. 30 tygodnia, ale
            jeszcze się dowiem. Myślę, że one prowadzą zajęcia w szkole położnych na
            Hallera bardzo blisko szpitala. Pozdrawiam
            Iza
            • zombi_25 Re: Trójmiasto 11.04.05, 18:34
              Hej,
              Ja mam termin na 27.09 i też zamierzam rodzić w Wojewódzkim a to dlatego że tam
              pracuje mój lekarz prowadzący.
              Pozdrawiam!
              • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 07:43
                Hej!
                Ja też mam termin na 27.09 to może się spotkamy. Kto jest twoim lekarzem jeśli
                mozna wiedzieć?
                Iza
                • sylvia_w Re: Trójmiasto 12.04.05, 13:40
                  Witam!
                  Również mieszkam w Gdańsku, no i termin mam na 3go września, jeśli chodzi o
                  szpital to wybrałam wojewódzki, niedługo w necie mają pojawić się zdjęcia z sal
                  porodowych. Pozdrawiam smile
                  Sylwia (19tc)
                  • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 14:13
                    Hej Sylvia!

Możesz sobie pooglądać. Kliknij więcej zdjęć.
                    Pozdrawiam
                    Iza
                    • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 12.04.05, 14:13
                      Za szybko kliknęłam:

www.szpital-kopernik.u3.pl/?id=11
                      Kliknij link

gdanszczanka2 napisała:

> Hej Sylvia!
                      >
                      > Możesz sobie pooglądać. Kliknij więcej zdjęć.
                      > Pozdrawiam
                      > Iza
                      • ilonaak Re: Trójmiasto 12.04.05, 15:30
                        jakos troche straszno mi sie zrobilo smile
          • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 15.04.05, 08:52
            Hej Ilona!
            Ta szkoła, do której dałaś mi numer mieści się w szkole położnych na Hallera.
            Można się tam zapisać od 24-25 tyg. ciąży. Zajęcie 2 razy w tygodniu w
            poniedziałek i czartek po ok. 1,5 - 2 godz. od 17-19. Szkola jest odpłatna.
            Koszt kursu, który trwa 4 tygodnie to 200 zł. Od maja startuje nowa grupa ale
            ja zapiszę się dopiero w czerwcu - lipcu. Zajęcia z partnerami lub bez.
            Pytałam położną też o porody (w wojewódzkim) w wodzie. Mówiła, ze od 2002 roku
            ok.1500 korzystało z wanny podczas porodu a ok. 350 dzieci urodzilo się
            bezpośrednio do wody.

Pozdrawaim
            Iza
            • ilonaak Re: Trójmiasto 15.04.05, 11:26
              Super, dzieki za info. Ja chyba tez narazie sie nie zapisuje. Zwlaszcza ze maj
              zaczynam od 23 tygodnia. Mam jeszcze czas. A te 200 zl to niezaleznie od tego
              czy z partnerem czy bez? Tez mysle o pokoju z wanna, ale bardziej mnie
              interesuje zzo. Moja lekarka mowila ze stosuja to w wojewodzkim i kosztuje 600
              zl. Wiesz cos o tym?

Ilona
              • gdanszczanka2 Re: Trójmiasto 15.04.05, 12:29
                Hej!

Cena jest niezależna czy z partnerem czy bez. Położna mówiła, że jeżeli
                planujemy poród rodzinny to należy chodzić z partnerem. A jeśli chodzi o ZZO to
                info i cena jest na oficjalnej stronie Wojewódzkiego. Link jest w którymś z
                maili w tym wątku - poszukaj. Polożnej o to nie pytałam, ale zapytam jak będę
                dzwonić do niej w czerwcu. A ty kiedy planujesz chodzić do szkoły rodzenia w
                wakacje czy jeszcze w czerwcu?

Pozdrawiam
                Iza
                • zombi_25 Re: Trójmiasto 15.04.05, 17:39
                  Sorki że tak poźno odpisuje ale nie zauważyłam pytania.Moim lekarzem prowadzacym
                  jest dr Doering.
                  Pozdrawiam
                • ilonaak Re: Trójmiasto 18.04.05, 08:49
                  Iza,

Chyba zapisze sie w czerwcu, pozniej boje sie ze moge zaczac znowu sie zle czuc,
                  poza tym bedzie coraz cieplej i coraz mniej bedzie mi sie chcialo jeszcze po
                  pracy gdzies chodzic... smile

Ilona
    • agutek76 Re: Trójmiasto 19.04.05, 14:44
      to się dopisuję mam na imię agnieszka 28 lat- termin na 22.09. to będzie moje
      pierwsze dziecko- chce rodzić albo w wojewodzkim lub na zaspie - zastanawiam
      się na nad wanną- na zzo się chyba nie zdecyduje- do szkoly rodzenia tez chce
      chodzicsmile))
      • sylvia_w Re: Trójmiasto 28.06.05, 21:27
        Hej smile
        Co u Was słychać? jak brzuszki? ja dziś byłam w Wojewódzkim i zapisałam się do
        szkoły rodzenia polecanej przez ten szpital. Zajęcia zaczynam 11 lipca.
        Pozdrawiam smile
        Sylwia i 30tyg Krzysiu smile
        • ilonaak Re: Trójmiasto 29.06.05, 12:18
          Hej ja tez juz dzwonilam do tej szkoly i zapisuje sie od 11 lipca. smile Troche
          pozno jak dla mnie ale zagapilam sie w czerwcu.
          Ilona
          • sylvia_w Do ilonaak :) 30.06.05, 11:30
            No to napewno się spotkamy i poznamy, do zobaczenia na kursie smile Pozdrawiam smile
            Sylwia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka