Dodaj do ulubionych

wózki - jakie planujecie kupić??

11.04.05, 14:04
Dla mnie ważnym kryterium jest waga i duże koła (wtachanie-wciągnięcie wózka
na 3 pietro) i... cena smile
Bardzo podoba mi się wózek x-lander
www.allegro.pl/show_item.php?item=42042045 + taka gondola:
www.allegro.pl/show_item.php?item=46785822
ale... po pierwsze - kosztuję majątek uncertain a po drugie waga ok 18kg z gondolą.

Znalazłam tez taki wózek:
www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=-1&id=1411&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=QwwQGnir&k=0&dd=0&pp=0

i ma dobrą cenę, duże koła, ma gondolę i wersję spacerową no i.. wazy 10kg z
gondolą!! Jak dla mnie super - pytanie: jak wygląda w rzeczywistości wink
i czy ma jakies wady (??)
Tak naprawdę nie analizowałam jeszcze dokładnie tego tematu ale powoli
przymierzam się (i męża wink) do myśli o zakupie wózka.
A wy?? co planujecie??
Obserwuj wątek
    • zombi_25 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 14:13
      Witam,
      My planujemy kupic tez X-landera ale X1. Bardzo mi się spodobał ale bardziej
      podoba mi się Mutsy FreeRider
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_130_135&products_id=3343&osCsid=f0f459f13ff0d9df155b83df89c2667d
      ale jak dla mnie jest niestety za drogi.
      Pozdrawiam!
      • smeagoul Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 19:14
        Witajcie!
        Ogladałam wózki jakie sie Wam podobaja, dla mnie jednak sa one za drogiesad
        Również zalezy mi na tym by wózek był lekki i znalazłam taki jeden ma bardziej
        klasyczny wzór, małe koła(pompowane sa strasznie ciężkie) Z resztą sme
        zobaczcie-może któras z Was tez szuka czegoś tańszego i klasycznego.
        ps. wzór jaki zamawiam to PINOKIO wazy tylko 13,5 kg. podaję strone producenta,
        który również prowadzi sprzedaż wysyłkową.
        www.aro.czest.pl/
        papa Ania i Ktośsmile
        • ma.dzia Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 21:28
          smeagoul ja wlasnie taki wozek mam po corci. Kosztowal niecale 600zl a jestem z
          niego bardzo zadowolona bo:
          -ma w sobie jednoczesnie spacerowke, gondola na pierwsze miesiace jest lekka i
          wyciagana z wozka i jak wracalam ze spaceru a malenstwo spalo to moglam bez
          budzenia zaniesc ja do domu a wozek zostawal na podworku,
          jak dziecko ma 4-5 miesiecy i wiecej to mozna je juz polozyc pod lekkim kontem
          i maluszek moze sobie popatrzec troche na swiat
          -ma przekladana raczke
          -duzy kosz na zakupy
          -kieszen na pierdoly w na "budzie"
          -fajnie sie sklada i miesci sie w bagazaniku samochodu
          jest tani i wytrzymay.
          Aniu nie zastanawiaj sie nawet przez chwilesmile
          • smeagoul Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 13:52
            Dzięki za opinię ma.dzia-napewno jest i bedzie ona pomocna w decyzji zakupusmile
            Pozdrawiam Ania!!!
    • merida Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 14:18
      Witaj kika,
      Ja mam ten sam problem tzn. IV piętro, chociaż tylko do końca roku (pożniej się przeprowadzam). Też
      zależy mi na lekkim wózku i ten co znalazłaś wygląda nieźle i cena przestępna. Chociaż trochę mam
      obawy co do pompowanych kółek. Narzie jeszcze nie przeglądałam, ale mam podobne kryteria do
      Twoich.
      Pozdrawiam i życzę udanych wyborów. Może i ja skorzystam z Twoich poszukiwań
      Gosia
    • basoni Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 14:52
      Jestem z pażdziernikówek ale temat wózka męczę już od 2 tygodni.
      Ten lekki wózeczek rzeczywiście wygląda zachęcająco oprócz rozmiaru gondoli.
      Obawiam się czy zapakowany w kombinezon 5 -miesięczny maluch zmieści się do
      gondolki o szerokości 35 cm.
      Pozdrawiam wrzesień
      • kaliaa Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 17:40
        Hmm ja tez powoli zaczynam sie rozgladać za wózkami, dla mnie równiez
        najważniejsze jest zeby wózek był przede wszystkim lekki, niestety czeka mnie
        taszczenie go na czwarte pietro (nie mamy windy sad). podza tym zalezy mi na
        tym, zeby raczka była przekładana, i zeby mozna było dokupić nosidełko-fotelik.
        Wstępnie z tego co patrzyłam podoba mi sie bebecar Tracker

familyshop.com.pl/TOWARY/Bebecar/TrackerCity.html
        familyshop.com.pl/TOWARY/Bebecar/2004/TrackerCity/TraCity-V420.jpg
        • aniapatryk Kika, Kalia:) 11.04.05, 18:45
          Kika -moja znajoma ma na podobnej ramie jak x-lander,wozek Maxi Cosi. Ten typ
          ramy jest boski , super sie go podnosi, leciutki i rewelacyjne prowadzenie.
          Polecam bardzo te ramy.
          Kalia ja mam bebecara, i wszystko bylo ok, bo skladanie w parasolke-super, ale
          niestety te koła sa ciezkie do prowadzenia, zima tragedia. Są poprostu za małe,
          ja juz teraz na pewno wybralabym wozek z wiekszymi kołami. Ale ogolnie Bebecar
          jest fajny
          • kaliaa Aniapatryk 11.04.05, 19:17
            a to mnie zasmuciłas czyli co odradzasz ten wózek?
            • kaliaa Re: Aniapatryk 11.04.05, 22:50
              hm a ja sie dzis dowiedziałam, ze mozna dokupić do tracera wieksze kółka bez
              żadnego problemu smile
              • aniapatryk Re: Aniapatryk 12.04.05, 08:33
                Kalia , wlasnie mialam ci pisac ze maja tez wieksze kola, ale to juz wieszsmile.
                Bebecar ogolenie jest super firmą i polecam.Podobnie Bebecomfort tez fajna
                firma Zapytam sie jeszcze kolezanki dokladnie o ten co ona ma-chyba Maxi Cosi,
                poprostu rewelacja, nie wiem czy nie chce go sprzedac
          • asik301 Re: Kika, Kalia:) 20.04.05, 10:39
            ja mam Bebecara z gondola i duzymi dmuchanymi kolami i jestem bardzo z niego
            zadowolona. Polecam wszystkim
        • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 22:31
          małe kółka nie ułatwią ci wchodzenia z wózkiem po schodach. Duże koła mają to
          do siebie, że wózek da się wciągać - bez składania. A jak jeszcze lekki... to
          już wogóle jest super smile
      • kika_kika po wizycie w sklepie :) 11.04.05, 22:29
        Byłam dziś w sklepie z wózkami (całkiem przypadkiem :d) i okazało sie, że
        wszystkie gondole pełne (gondola a nie nosidło wkładane do spacerówki) mają
        szerokość 35-37cm.
        Wózek realnie całkiem fajnie się prezentuje. ładnie wygląda też wózek firmy
        mikrus www.allegro.pl/show_item.php?item=47894494
        - cena ok. 900zł gondola i spacerówka (fajny system skręcania kół) - waga 12kg.
        Wózki na pompowanych kołach mają ten plus że są lżejsze. Dodatkowo uważam, że
        zawieszenie inne niż paskowe jest lepsze (z paskami jest problem przy wsiadaniu
        do tramwaju, autobusu czy ogólnie przy podnoszeniu - wrażenie że wszystko się
        roz...wala smile).

Aha, i na zimę również lepiej kupować wózek z duzymi kołami (śnieg i błoto) -
        to podpowiedziała pani w sklepie.

Mam nadzieję, że jakos sobie pomożemy i zamiast zamartwiać się, że nie stać nas
        na xlandera za 1500zł czy inne chico trio za 1800 smile będziemy cieszyć się
        wózkami równie efektownymi i funkcjonalnymi naszej rodzimej produkcji w cenie
        dużo atrakcyjniejszej smile i przyjaznej dla kieszeni przyszłej mamy smile
        • kaliaa Re: po wizycie w sklepie :) 11.04.05, 22:53
          hm z tego Kiaka co sie wstepnie zorientowałam z opinii wygłaszanych na forach
          dzieciowych to jednak wózki naszej rodzimej produkcji nie do konca zdaja
          egzamin jesli chodzi o wadliwośc i trwałosc - niestety sad
          • kika_kika Re: po wizycie w sklepie :) 12.04.05, 11:42
            Z roku na rok chyba jest lepiej?
            Nie będę polemizować z doświadczonymi mamami, ale ja jednak postawię na polski.
            Zawsze jest gwarancja... i nadzieja, że berbeć szybko z wózka wyskoczy i
            zacznie biegać równo z mamą smile))
        • kaliaa Re: po wizycie w sklepie :) 13.04.05, 11:27
          kika włąsnie sie dowiedziałam ze wózki na pompowanych kołach są jednak cięższe
          a nie lżejsze, ale podobno praktyczniejsze
    • sdomitrz Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 19:09
      A dla mnie główne kryteria to - duża gondola długości minimum 80 cm(żeby
      starczyło do kwietnia 2006), duże kółka i ZAWIESZENIE, najlepiej na pasach -
      żeby dziecko można było kołysać w wóżku oraz żeby niwelowało wertepy na
      zimowych drogach
    • sdomitrz Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 21:06
      Pozwoliłam sobie skopiować listę stron producentów/importerów wózków dostępnych
      w Polsce (jedna z dziewcząt umieściła to na Edziecko zakupy, ale nie zawsze tam
      zaglądamy, a do Forum wrześniowego i owszem smile Na pewno się przyda

WÓZKI

www.maxi-cosi.com
      www.bebejouquinny.pl
      www.inglesina.pl
      www.mini-maxi.pl
      www.akord.poznan.pl
      www.chicco.pl
      www.godex.com.pl
      www.graco.euro-trade.pl
      www.implast.com.pl
      www.itc-gdansk.com.pl
      www.polak.com.pl
      www.poltrade.a4.pl
      www.roan.pl
      www.wozki.mikado.pl
      www.prampol.pl
      www.babydreams.pl/
      www.adbor.pl/
      www.pegperego.it/
      www.tutek.pl/
      www.promex.bis.top.pl
      www.retrus.pl
      www.roan.pl
      www.roland.pl
      www.strollers.scout.pl
      www.sojan.com.pl
      www.toma.krosno.net.pl
      www.wampol.com.pl
      www.wozkal.win.pl
      www.wozkoland.com.pl
      www.anmar.bis.top.pl
      www.aro.czest.pl
      www.arti.pl
      www.carbocar.alpha.pl
      www.implast.com.pl
      www.jedroch.com.pl
      www.kajtex.com.pl
    • asia.mod Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 11.04.05, 21:50
      Mi również zależy na tym, aby wózek był lekki i funkcjonalny, dlatego mi i
      mojemu mężowi podobają się wózki typu Chicco 2003 Trio, Chicco Ct I Trio,
      podfobne wózki są też z Peg-Perego. Niestety ich wadą jest wysoka cena, ale już
      rozglądaliśmy się czy można je dostać w komisach. Ku mojemu miłemu zaskoczeniu
      jest to możliwe no i przede wszystkim ceny są bardziej przystępne, a stan
      teczhniczny też całkiem w porządku.
    • aniapatryk Drogi-ale ten moge polecic!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.05, 08:48
      Jezdzilam tylko tym wozkiem 3 dni, ma go moja kolezanka, ale jak dla mnie
      poprostu rewelacja, lekki, po schodach wjezdzal bez problemu, jezdzilismy po
      lesie, dolach, poprostu boski. Tu jest zrobione zdjecie spacerowki ale mozna
      dokupic gondole.Niestety cena odstrasza bynajmniej mniesad((
      www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27513262-27510001.html
    • momikak Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 09:43
      Temat wózków męczę cąły czas...Przy Ignasiu miałam Peg Perego wielofunkcyjny,
      który sprawdził się w 100 %. Niestety, sprzedałam go przyjaciółce, jakieś 6 lat
      temu. Teraz zastanawiam sie nad Bebecarem, albo druga opcja: stelaż + gondola z
      Bebe confort (wówczas fotelik nie musze taszczyć w ręce), a potem na wiosne
      kupić spacerówkę. Zacznę dziś spacery po krakowskich sklepach i komisach, żeby
      posprawdzać wszystko.
      • aniapatryk Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 11:31
        momikak napisała:

> Temat wózków męczę cąły czas...Przy Ignasiu miałam Peg Perego wielofunkcyjny,
        > który sprawdził się w 100 %. Niestety, sprzedałam go przyjaciółce, jakieś 6
        lat
        >
        > temu. Teraz zastanawiam sie nad Bebecarem, albo druga opcja: stelaż + gondola
        z
        >
        > Bebe confort (wówczas fotelik nie musze taszczyć w ręce), a potem na wiosne
        > kupić spacerówkę. Zacznę dziś spacery po krakowskich sklepach i komisach,
        żeby
        > posprawdzać wszystko.

Własnie trafna uwaga, ogromy plus ze mozna wsadzic nosidełko w stelaż. Fajna
        sprawa kupowanie całych kompletow łacznie z nosidełkiem.
        • merida Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 11:54
          Ja się zastanawiam czy we wrzesniu, nie zdecydować kupić tylko wóźka z gondolą. Może już byż zimno
          zanim wyjdziemy na pierwszy spacer!! I to z taką gondolą, żeby wystarczyła spokojnie do kwietnia!!!
          Pozdrawiam
          • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 12:42
            Tez o tym pomyślałam i o to pytałam w sklepie i.. niestety uncertain ale jeśli chcesz
            1 wózek i najpierw chcesz kupić podwozie i gondole a na wiosne do tego podwozia
            spacerówke to niesttey ale sie nie da sad. Zawsze najpierw spacerówka a potem
            gondola. W wózkach które mnie interesują już od razu sprzedawany jest komplet.
            • kasiuula Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 13:17
              O jejku a jakie ja mam wymagania co do wózków, ho ho. Przy Kubusiu tak nam się
              śmiesznie poukładało że dostaliśmy w prezencie jeszcze długo przed narodzinami
              aż 3 wózki głębokie (wszystkie ze spacerówkami) i dodatkowo 2 spacerówki, także
              kupowanie kolejnego graniczyło by z chorobą psychiczną. Wszystkie wózki były
              piekne (dostałam je ze Szwecji) ale do tej pory, ponieważ nie wybierałam wózka
              dla mojego dziecka, mam ogromnego świra na punkcie wózków. Nie śmiejcie się,
              ale jak Kuba miał ponad rok to i tak kupiłam sobie parasolkę, bo miałam
              wytłumaczenie, że parasolki to nie mam.
              Tak więc teraz wózek musi być lekki, łatwo skrętny, najlepiej na dużych kołach,
              w pięknym pastelowym kolorze (żadna zgniła zieleń), z dużym koszykiem na
              zakupy, z podstwaką pod butelkę (najlepiej ściąganą), żeby się łatwo składał i
              zajmował mało miejsca w bagażniku, fajnie by było, żeby przy spacerówce
              wyciagał się też pałąk z przodu (żeby starsze dziecko mogło spokojnie samo
              wchodzić i schodzić, miał przewracaną rączkę, albo miał przewracane siedzisko
              (przodem i tyłem do kierunku jazdy), ach no i koniecznie musi być juz razem z
              fotelikiem samochodowym (poniweważ dużo jeżdżę autem), co do którego to również
              mam dużo wymagań. UFF. A najlepiej żeby jeszcze sam wywoził dziecko na spacer
              gdyby mi się nie chciało wink (to oczywiście żart)
              Ale jeszcze takiego cuda nie znalazłam, więc jeśli któraś takie zna to proszę o
              podpowiedź.
              (A samą firmę Peg Perego gorąco polecam. Moja spacerówka ma już 8 lat i
              przeszła 3 dziedzi i jest nadal w całkiem niezłym stanie, tzn widać poprostu że
              była używana, ale nie ma żadnych uszkodzeń i jest nadal w stu
              procentach "sprawna")
    • miodzio_k Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 13:39
      I ja rozglądałam sie już za wózkami. Muszę pzryznać, ż epodobnie jak część z was
      jestem z decydowana na wózek z gondolą + osobno spacerówka. Te wózki maja
      większą gondolę jak te 2 w jednym. A maluszek będzie musiał pojeździć w głębokim
      aż do kwietnia od września - to przecież 8 m-cy. Podobają mi się wózki:
      www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=-1&id=1411&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=RKsVmxoR&k=0&dd=0&pp=0
      www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=-1&id=1422&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=RKsVmxoR&k=0&dd=0&pp=0
      wychamet.pl/ - wózek Balerina 3
      O balerina 3 słyszałam naprawdę bardzo dużo dobrego i jestem prawie przekonana,
      że to właśnie ten który kupimy. Kupił go mój kuzyn dla dziecka. Razem z żoną sa
      bardzo zadowoleni.
      Bede zwracac uwagę na: waga, wielkość, rozmiar po złożeniu, możliwość prania
      elementów materiałowych, przekładana rączka lub możliwość monatażu przód-tył,
      koła, zawieszenie (w balerina 3 jest w sam raz).
      Jak znajde coś jeszcze to dam znać
      • kasiuula Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 13:53
        Przepraszam za moją uwagę, ale z doświadczenia wiem, że już 4-5 miesięczny
        maluszek nie lubi leżeć całkiem płasko na spacerach, tylko lubi mieć odrobinę
        wyżej główkę aby móc sobie trochę świata obejrzeć. Z małymi dzićmi doczynienia
        mam od 10 lat praktycznie cały czas (mam 5 siostrzenic, nie wspominając o
        dzieciach koleżanek) i wszystkie w gondoli jeździły góra 4-5 miesięcy bo
        później już były protesty
        • miodzio_k Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:03
          Są wózki głębokie z unoszonym "podgłówkiem". To specjalnie dla tych troszkę
          większych maluchów by mogły oglądać świat. Niestety zimą przynajmniej ja nie
          będę wciskać dzsiecka w kombinezonie do małego wózka lub wkładac go do
          spacerówki i owijać kocykami. Ale to ja, każda z mamuś może zrobić co chce.
          • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:08
            no własnie mnie krew zalewa jak widze niemowlaki - naprawde takie 3-4
            miesięczne wepchane do wózka spacerowego z przykryciem na nóżki. dzieciak lezy
            krzywo, wózek nie jest prosty tylko nachylony jakies 30stopni... okropnośc uncertain
            Co pełna gondola to pełna gondola. Do takiego spaerowego z przykryciem to
            wsadza się dzieciaczka większego. Przepraszam za tak radykalną opinię przyszłe
            mamy które mają inne zdanie ale.... nie wydaje mis ię, żeby takie wózki były
            nie tylko wygodne ale i zdrowe dla maluchów.
            • kasiuula Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:21
              Tak tak oczywiście, ze najlepiej i najzdrowiej byłoby położyć malucha na
              płasko, ale co zrobić z buntującym się niemowlakiem (oczywiście dopóki nie
              uśnie). Moja siostrzenica ma teraz 2 miesiące i nie interesuje ją to, że
              jeszcze według poradników absolutnie nie powinna siedzieć tylko cały czas
              podnosi główkę o strasznie się denerwuje jak się ją położy na płasko. Tak
              ciągnie głowę do góry, że aż się poci, ale się nie poddaje, naszczęscie na
              spacerze szybko usypia, ale zanim nie uśnie to jest jeden wielki krzyk.
              Oczywiście nie jestem za tym, aby 2 miesięczne dziecko wozić w spacerówce, ale
              5-cio miesięczne spokojnie (takie dziecko nieraz już siedzi samodzielnie).
              Dziewczyny pomyślcie np o fotelikach do samochodów, nosidełkach i leżaczkach
              dla niemowlaków - ten cały sprzęt jest w pozycji półsiedzącej i jest jak
              najbardziej zdrowy i wygodny dla dziecka. Cały widz polega na jakości i
              przystosowaniu dla dzieci w odpowiednim wieku
              • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:32
                podejrzewam że dzieciaki są ciekawskie i mam nadzieję że producenci wózków tez
                to wiedzą smile. Chyba szelki i regulacja poziomu albo chociaż poduszki mogą tu
                jakoś pomóc...
                Ja wstepnie wybieram deltim fokus lub mikrus alusprint smile
            • aniapatryk Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:49
              Ja wlasnie mam gondole z podnoszonym zagłowkiem . Fakt jest ze kiedy rodzilam 3
              lata temu lekarz ortopeda powiedzial mi ze nie moze patrzyc jak matki krzywia
              kręgosłupy dzieci w wózkach spacerwoych. Własnie on powiedzial mi ze gondola to
              podstawa dla malenstwa, a pozatym pora roku tez jesien dodatkowo umotywowała
              mnie , aby kupic z gondolą.
              co prawda z moich znajomych tylko ja mialam gondole, wszyscy mieli spacerowki.
              Kazdy wie co robi, wiec to juz jego wybor.smile
      • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 14:13
        ja dużo czytałam i własnoręcznie obmacałam wózek mikrus
        www.mikrus.com.pl/oferta_pol1.htm
        ma wszystkie wazne elementy. Jedyny minus to torba na zakupy zamiast kosza...
        Jesli nie ten to być może wybiorę deltim fokus elegant
        www.bobasmarket.pl/pages/product.php?PHPSESSID=89f6e1c051d6eba38e74387cb8f06c17&product=wielofunkcyjne&page=5&item=5&
        menu=main&PHPSESSID=89f6e1c051d6eba38e74387cb8f06c17
        chwalony na kilku innych forach.
        • kika_kika fokus - ładnie opisany 12.04.05, 14:16
          www.deltim.com.pl/fokus.htm
    • ania_kielce Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 20:53
      www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_29&products_id=3350
      Ja znalazlam taki, nie zamierzam oszczedzac, ale przyznam ze na wiecej nie
      bardzo mnie stac, a nie wiadomo czy po moim uzytkowaniu do czegos sie jeszce
      bedzie nadawac.
      Jak Wam sie podoba?/
      • hanna26 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 12.04.05, 23:56
        Jaki fajny, przyjemny temat! Z przyjemnością włączę się do pogaduszek o wózkach.

Mój poprzedni wózek po córci miał masę wad, które teraz mam nadzieję uniknąć.
        Dostalismy go za darmo, więc nie mam do nikogo pretensji, ale był naprawdę
        okropny. Teraz, kupując drugie cudo, sprawdzę przed wszystkim, czy wersja
        spacerowa łatwo unosi się do siedzenia. Nie zapomnę moich potwornych mordęg z
        wciąż zacinającym się zagłówkiem!
        No i druga sprawa: duży, jak największy kosz na zakupy. Tak, żeby pomieścił nie
        tylko zakupy, ale i wiaderko, łopatki i inne cuda, głównie starszej córci.

Poza tym powinien mieć budę odpinaną, tzn. nie mocowaną na stałe. Tak, żeby
        można w wersji spacerowej unieść ją całkowice, lub tylko trochę, i pozwolić
        maluchowi, leżącemu na brzuszku, obejrzeć świat. Albo trochę go przewietrzyć. W
        poprzednim wózku tak właśnie robiłam i moje smoczysko było zachwycone. Inna
        sprawa, że to było lato, upały nie do zniesienia i zwykła godnola w czasie
        spaceru zaminiała się kuchenkę mikrofalową. Po prostu nie było innego sposobu,
        i żeby dziecko mogło w ogóle wyjechać na dwór w wózku, trzeba było zrezygnować
        z wersji "gondolowej".
        A tak na marginesie, to nie liczcie na to, że wasze maluchy długo wytrzymają w
        gondoli! Wiem, że to zima, będzie więc trochę inaczej, ale... moja córa zaczęła
        siedzieć sama (tzn. wstawać do siedzenia bez niczyjej pomocy) w wieku pięciu
        miesięcy. Od tej pory nie chciała podróżować inaczej, jak tylko w tej nowej,
        fascynującej pozycji. Więc gondola odpadła bardzo szybko.
        Aha, przekładana rączka to super sprawa, naprawdę, kiedy wieje wiatr albo praży
        słońce prosto w oczy malucha, to musi bardzo ułatwiać życie. Mój poprzedni
        tegonie miał.
        Niestety, mój wymarzony wózek będzie musiał mieć jeszcze jedną pożądaną cechę:
        powinien być w miarę wąski, żeby się zmieścił do windy. Okropność.

Rozpisałam się, sorry, ale temat naprawdę fajny.
    • youngeva hmmm 17.04.05, 08:16
      obejrzalam x-landery i wydaje mi sie, ze one sa male, postawilam obok inne
      wozki i gondolka i spacerowka sa jakies mniejsze. tak nam sie przynajmniej
      wydaje.
      zgrabne sa i ladne, ale male ;-(
      a z tej klasy cenowej, zna ktos i widzial Teutonie?
      wiem tez, ze ABC Design sa dobre, ale to tez z zachodnich.
      Polskie wozki maja podobno jedna podstawowa wade - zle zawieszenie. moze lpiej
      z drugiej reki ale zachodni?
      • kasiuula Re: hmmm 18.04.05, 11:07
        Ale mi narobiłyscie z tymi wózkami wpadłam w szał poszukiwania i narazie, mója
        propozycja to:
        www.bebejouquinny.pl/quinny/speedi/speedi.html
        Oczywiście w pełnej wersji tj z gondloką i fotelikiem
        Coprawda niespełnie moich wszystkich wymagań, ale już wiem że takiego który
        spełniałby je wszystkie to poprostu nie ma.
        Bardzo podobał mi się inny model tej firmy z kolekcji 2004, ale okazało sie że
        ma czesto bawełnianą tapicerkę i płowieje bardzo szybko, poza tym nie podnosi
        mu się podnówżek, ale wygląda naprawdę super
        Tak tylko do oglądnięcia
        www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27513566-27510001.html
        Jest coprawda jego nowasza i ulepszona wersja 2005 ale w całymkomplecie
        kosztuje 4 tys i to chyba lekka przesada
        A to to:
        www.bebejouquinny.pl/quinny/free/free.html
        Poza tym wogóle to w hurtowniach z markowymi wózkami wszyscy bardzo polecali tą
        firmę. Czy któraś z Was ma jakieś doświadcznia??
        • ania_kielce Re: hmmm 18.04.05, 11:18
          No jak dla mnie wada jest cena!
          • gdanszczanka2 Re: hmmm 19.04.05, 13:19
            Ja niestety jestem tradycjonalistką i wózki na trzech kołach są za
            bardzo "odjechane" a poza tym cena... Koszt wózka powyżej 1 tyś uważam za
            przesadę nawet jeśli jest razem z fotelikiem. Pozdr.
            • smeagoul Gdanszczanka- 19.04.05, 15:33
              zgadazam się z Tobą. # kołowce to to takie amerykańskie sasmile) Więcej szpanu niż
              pożytku...A wogóle kojarzą mi się z wózkami ortopedycznymi. A Ceny są jak z
              księżyca. W sumie to nie sa one aż tak strasznie okropne ja jednak wolę
              bardziej tradycyjne wzory i polecam któryś z tych www.aro.czest.pl
              Ania i foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=38003&grupa=0&kat=1&nxt=0
              • smeagoul Wózki 19.04.05, 15:34
                www.aro.czest.pl
                • gdanszczanka2 Smeagoul 20.04.05, 08:07
                  Oglądałam te wózki na stronie internetowej. Wyglądają OK. Waga i cena też OK.
                  Ale nie ma to jak obejrzeć na żywo i dotknąć. Mam nadzieję, że gdzieś w Gdańsku
                  mają takie wózki, bo takiego zakupu nie robi się w ciemno, przez internet.
                  Pozdrawiam
                  • smeagoul Re: Smeagoul 23.04.05, 15:40
                    Ja widziałam tez te wózki na żywo i naprawdę są porzadnie wykonane. Mieszkam
                    blisko Częstochowy i pojechałam je zobaczyć. Moja kolezanka również ma wózek
                    tej firmy i bardzo go sobie chwali-głównie za to że nie jest cięzki łatwo się
                    składa. Kazdy z tych wózków można kupić z dużymi pompowanymi kołami lub z
                    małymi-producent nie robi zadnych problemów i mozna się dogadać.
                    W pełni rozumię jednak Twoje obawy - ja tez bałabym się kupić wózek z netu,
                    widząc go tylko na zdjęciusmileTen jednak jest naprawdę wart zachodusmile
                    Pozdrawiam Ania i dzidziasmilelilypie.com/days/050925/4/0/1/+1
              • kasiuula smeagoul 20.04.05, 15:09
                Dlaczego uważasz, że to więcej szpanu niż pożytku. Masz może jakieś
                doświadczenia. Ja oglądałam ten wózek "na żywo" i po pierwsze jest bardzo lekki
                (aluminiowy stelaż), po drugie składa się jedną ręką i złożony zajmuje bardzo
                mało miejsca, a jeszcze można kółka jednym przyciśnięciem odczepić i wtedy
                zupełnie jest mały, można spokojnie jednym ruchem wczepić nosidełko-fotelik do
                tego stelaża no i jest bardzo łatwy w prowadzeniu i ma niezłe amortyzatory. To
                moje zalety praktyczne. Jeżeli znasz jakieś wady trójkołowców to koniecznie
                napisz.
                Estetyczne walory są oczywiście rzeczą subiektywną
                • smeagoul Re: smeagoul 23.04.05, 15:49
                  Ojjj nie chciałam wywołać zamętu. Po prostu mnie te wózki mimo ich zalet o
                  których piszecie po prostu się nie podobają. (są jakies takie udziwnione. Wolę
                  klasyczne wzory i o tym pisałam już wczesniej. do tego Cena tych wózków jest
                  wysoka mimo tego że są już z fotelikiem itp.
                  Widziałam kiedyś mamę z 3 kołowcem dziecko siedziało w nim- już takie ok.2
                  letnie. Nóżki mimo podstawy wisiały jakoś tak z boku. nie wiem czy to takie
                  wygodne gdy dziecku podczas spaceru nóżki zwisają-miałam wrażenie że w końcu
                  wkręcą się w szprychy-wiem wiem pewnie jestem przewrażliwionasmile
                  Każda z nas kupi przeciez sobie taki wózek jaki będzie uwazała za odpowiedni. I
                  nie ma się co sprzeczac w tym temacie-prawda?
                  Pozdrawiam Ania i lilypie.com/days/050925/4/0/1/+1
                  • youngeva Re: smeagoul 23.04.05, 19:19
                    wkrecic nic sie nie wkreci, a wiem,z e ludzie kupuja te wozki, bo np. w
                    bagazniku samochodu zajmuja mniej miejsca, wiec jak auto jest male, to to ma
                    znaczenie.
                    ja tez wole zwykle, na 4 kolach, ale ma na nie miejsce. zreszta tez kupilam
                    troche "nowoczesny", bo zamiast gondoli ma torbe wkladana do spacerowki. plan
                    jest taki,z e z wozkiem nie wjezdzam do mieszkania, zostawiam, a z wygodna
                    torba ide do mieszkania. zobaczymy..
                    pozdr
    • mloda25 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 19.04.05, 15:27
      A mi sie podoba ten wozek. www.mothercare.com/invt/lx0511
      • mloda25 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 19.04.05, 15:30
        cos mi nie wyszlo sprobuje jeszcze raz.
        www.mothercare.com/invt/lx0511
    • sdomitrz Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 19.04.05, 17:23
      Cześć dziewczyny!
      Właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami.
      Trochę się rozejrzałam no i muszę powiedzieć, że niektóre wózki, które
      wyglądają bardzo fajnie w necie, w rzeczywistości są o wiele mniej atrakcyjne.
      Głównie zwracałam uwagę na wózki do 1500 zł, które mają duże gondole i miękkie
      zawieszenie, z opcją spacerówki.
      No i pierwsze wrażenia są takie:
      1. Najlepszym (najbardziej wyposażonym z oglądanych przeze mnie i najbardziej
      atrakcyjnym wizualnie) był wózek Roan Marita - miękki (na wachaczach, nie
      paskach, ale chodziły nawet bardziej miękko, niż w niektórych paski). Ma fajny
      duży kosz z siatki metalowej (czyli się nie urwie pod ciężarem zakupów, jak mi
      kiedyś się zrobiło w Peg Perego Pliko z materiałowym). Ma największą gondolę,
      regulowane oparcie, dobre koła - z jednej strony pompowane, a z drugiej
      normalnych rozmiarów, śpiwór na nóżki. Cena ok. 1100 zł
      2. Wózek Jędroch Bartatina i Deltim Premier - niby te same funkcje, co w
      Roanie, też mają regulowane oparcie w gondoli, zawieszenie trochę twardsze,
      spacerówki i gondole trochę mniejsze, a jakoś Roan był lepiej wykonany smile Cena
      ok. 700-800 zł
      3. Dalej w hierarhii idą wózki Roan Kortina (wiele wspólnego z Maritą, ale nie
      ma regulacji oparcia, mniejsza spacerówka), Eljot i Balerina Wychametu - też
      miękkie, w niektórych kosz materiałowy. Cena ok. 700 zł, Jakość wykonania
      gorsza, niż w Roanie (moja opinia).
      Aha - byłam w 2 miejscach - w Calineczce na Grochowie i w Al.Solidarności w 2
      sklepach położonych ok. 100-200 m od placu Bankowego. Polecam raczej te sklepy
      w Al.Solidarności, jeśli ktoś chce obejrzeć - wózki lepiej są wyeksponowane.
      Sprzedawcy są gotowi pomóc radą i pokazać możliwości wózków.
      Będę się rozglądała dalej, może znajdę jeszcze coś ciekawego
      • monismonis który wybrać Tako, Mikrus czy Deltim??????/ 25.04.05, 17:02
        pomóżcie wybrać!
        • smeagoul Re: który wybrać Tako, Mikrus czy Deltim??????/ 26.04.05, 13:56
          Cześć- podaj linki z tymi trzema wózkami.
    • asia9617 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 27.04.05, 11:08
      Witajcie!
      Ja zdecydowałam się,na wózek Polaka model Piccolo, ma on osobno gondolę i
      spacerówkę, a na tym mi zależało a cena taka sobie we Wrocławiu widziałam go za
      850 zł.
      • ivka78 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 28.04.05, 08:59
        Asia,a w którym sklepie go widziałas, bo mi tez ten najbardziej sie podoba,
        szczególnie, że mam dosyć mało miejsca w bagazniku i chyba tylko ten z tych
        wózków, które mi się podobaja ma sznase sie zmieścić. I duzy plus to cena,
        myslalam, że bedzie kosztowac wiecej i nie bedzie mnie na niego stac...Daj znac
        gdzie moge go obejrzeć i jakie sa kolory, bo na ich stronie widziałam tylko
        różowy. Acha byłam juz na przedszpiegach w baby-maxx, ale tam nic ciekawego nie
        ma.Pozdrawiam
        • asia9617 Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 28.04.05, 11:21
          Cześć ivkasmile
          Wózek Piccolo widziałam w hurtowni albo BAJ ul. Dygasińskiego 12/3 albo to było
          w Bajce na ul Długosza 2/6,one są nie daleko od siebie,więc jak masz autko to
          kwestia ok. 5 min. od jednej do drugiej podjechać.I tak,jedna to jest maleńka
          w willi,są tam tanie łóżeczka ja chcę KLUPś z możliwościa przerobienia na
          tapczanik i tam z szufladą kosztuje 275 zł,to najtaniej we Wrockusmilea wózek
          chyba na Długosza,mają tam dużo wózków,Piccolo był czerwony ale o kolory można
          pytać bo mają na magazynie on dokładnie kosztował 829 zł. a jeszcze był nowy
          SPRINT,mozna go kupić w wersji z gondolą za 879 zł. różni się tym,że gondola
          jest wmnontowana w spacerówke a w Piccolo masz gondolę zapiętą w stelaż
          wózeczka,dla tego zdecydowałam sie na model Piccolo,wydaje mi się
          stabilniejszysmile. Na psarach też byłam,ale nic nie było ciekawego,askot też
          odwiedziłam na ul. sztabowej,byłam tam dwa razy,ale pechowo trafiłam na tego
          samego chłopaka,ktury był tak opryskliwy,że myślałam,że wyjde z siebie pytam go
          o konkrety,a on mi na wszystko odp."około"pytałam o pościel,interesował mnie
          konkretny koplet,a on mi na to ,że około od 50 zł do 500,więc pytam go co ma
          ten komplet za 500 zł. to pokazał mi palcem wzór.Ogólnie może drugi raz
          trafiłam na jego zły dzień,ale tak "około" zrobie zakupy gdzie indziejwink.Ale
          ogólnie dziewczyny z tego sklepu są zadowolone,więc może to ja miałam pechasmile
          Oki,kończe się użalać,jak wyczaisz nowy sklep,daj znaćsmile
          Pozdrowionka
          • kika_kika Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 28.04.05, 12:41
            www.klups.pl/szablon.php?z=7&t=md&p=md
            czy na pewno masz na myśi TO łóżeczko??? Jeśli tak, to pliiiiiz dajmi namiary
            na tą hurtownie. Bardzo Cię prosze. Ja Chcę kupić łóżeczko, szafę i komode -
            której tu nie ma na zdjęciu ale jest to komoda z wanienką. W sklepie w pozku 1
            element kompletu kosztuje ok 700zł. Czyli... lekko licząc za 1000zł mam cały
            komplet.
            Jak możesz, podaj przykładowe ceny wózków z tej hurtowni. I czy sa jakieś
            obostrzenia (np. tylko na działalność gosp. lub inne hocki klocki w tej
            hurtowni). Wózki np: deltim fokus albo mikrus alusprint - po ile.
            Będę Ci baaaaaaaardzo wdzięczna. Twoja informacja o tej cenie wylała litr miodu
            na moje zmartwione serdunio big_grin (zmartwione kwotami które ja widziałam)
            • asia9617 kika- odp. 28.04.05, 21:26
              Witam Cie,niestety muszę chyba Cie rozczarować łóżeczko o kturym pisałm to
              Bartek II z szufladą,a w tej hurtowni co widziałam,to maja wszystko oprócz
              wózeczków,ale jest ona naprawde maleńka,łózeczek nie mają rozłożonych tylko
              mają folder i Pani mówi Ci cene łóżeczka,ale i tak mają najtaniej,bo jak byłam
              w Askocie to to łóżeczko było duuużo droższe,więc byś musiała się pofatygować
              do nich i zapytać.Co do zakupów,to raczej nie ma problemu,sama się o tej
              hurtowni dowiedziałam od dziewczyny na forumsmile Podaje Ci adres: Wrocław ul.
              Dygasińskiego 12/3,moze poszukaj numeru,i telefonicznie się dowiesz czy mają i
              w jakiej ceniesmile
              Myśle,że troszkę pomogłamsmile
              Pozdrowionkasmile
              • asia9617 Re: kika- odp. 28.04.05, 21:28
                a zapomniałam hurtownia "BAJ" . W razie wątpliwośći,pytajsmile
      • miodzio_k Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 28.04.05, 10:29
        My wybraliśmy wózek Wychametu - Balerina 3. U nas kosztuje w sklepie ok. 800 zł,
        a w sklepie internetowym jeszcze tańszy. Słyszałam o nim wiele dobrego,
        próbowałam go u mojej kuzynki. Jest ładny, wygodny i wogóle podoba nam się.
    • momikak Re: wózki - jakie planujecie kupić?? 28.04.05, 22:07
      ja zastanawiam sie nad komisem i wózkiem BB confort lub Peg Perego. Nie zależy
      mi już tak barzdo na nowym wózku, ale dobrym. Jestem chyba za stara na więcej
      dzieci, to obecne trafiło się nam po ośmiu latach i ja wydałam wszystko co
      miałam. Wózek Peg Perego, Quinny spacerówka, etc. Zostałam z łóżeczkiem, które
      będzie maluch uzywał do ok. 5 lat, bo jest duże. Czyli to jedno mam z głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka