Dodaj do ulubionych

znowu plamię

29.05.05, 12:15
Dziś rozpoczynam 15 tydzień ciąży i znowu plamię. Ostatni raz zdarzyło mi się
to dokładnie 4 tygodnie temu (szpital, leżenie, zwolnienie). Tydzień
popracowałam i znowu to samo. Co to jest do cholery. Łza w oku się kręci. Toż
to już II trymestr powinno być dobrze, nawet łożysko już odsuneło się ponad
ujście wewnętrzne. Może wiecie, czy nadżerka w takie upały może mieć większą
skłonność do podkrwawień?. Może któraś z Was tak ma, lub miała. Pomóżcie, bo
znowu się denerwuję.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
Obserwuj wątek
    • mrowka75 Re: znowu plamię 29.05.05, 12:17
      No i w dodatku dziś niedziela, a do szpitala jakoś mi niespieszno, usg jednak
      dziś tylko tam jak coś.
    • rzasia Re: znowu plamię 29.05.05, 13:11
      A brałas coś na plamienia? U mnie pojawiają się co 4 tygodnie. Tłumaczyłam
      sobie, że to terminy miesiączek, ale gin mi tego nie tłumaczył tak, właściwie
      to mi wogóle nie tlumaczył dlaczego są plamienia. Też już się boję następnego
      terminu.
      • vikiko Re: znowu plamię 29.05.05, 13:33
        dziewczyny Wy plamicie a ja miałam dwa normalne obfite"okresy" trzecie
        plamienie krwią i teraz też boję się kolejengo...;-(
      • mrowka75 Re: znowu plamię 29.05.05, 21:11
        od dwóch miesięcy jestem na duphastonie (3 razy jedna) nospie (3 razy 1), do
        tego rutinoscorbin, witamina E, leczyłam nadżerkę robionymi gałkami i
        polseptem, wydawało się, że jak od miesiąca spokój to juz po strachu. Dziś
        Nospa 5 razy i do tego zastrzyk z papewaryny (mąz mi wypisał i zrob ił -
        szczęśliwie jest doktorem). Jutro jadę do doktora, ale pewnie okażę się że
        znowu nic nie widać złego na usg. Teraz plamienia nie mam zupełnie, ale ten
        strach już pewnie do końca ciąży mnie nie opuści. Poza tym to plamienie nie
        występuje w okresie spodzieqwanych miesiączek, a raczej owulacji - i też się
        zastanawiam czy to może mieć coś ze sobą wspólnego.

Zaczynam się tym naprawdę denerwować.

• swietlik111 Re: znowu plamię 30.05.05, 09:25
          Ale my kobiety to musimy się nadenerwować i naprzeżywać w tym życiu... Żaden
          facet tego do końca nie zrozumie...
          Tak sobie pomyślałam ostatnio, że ciąża to tak skomplikowane przedsięwzięcie wink
          że trudno aby wszystko było idealnie... Każda z nas pewnie musi swoje przejśc i
          ma powody do niepokoju... w różnym czasie....

Ja w czasie kiedy wypada mi miesiączka zawsze mam jakieś bóle...

Teraz też jestem od kilku dni na nospie i magnezie i musze się oszczędzać. Do
          tej pory wszystko było idealnie w sumie, żadncyh plamień. No a teraz jakiś bóle
          dziwne. Ale zdaję sobie sprawę, że nie powinnam narzekac ani przez chwilę, bo
          wiele z Was miało już dużo ciężkich przejść.

Wierzę, że ciąża to takie zmiany w organizmie że każdy może to odbierać inaczej
          i czuć się różnie, ale wszystko skończy się dobrze. smile i będziemy miały śliczne
          dzidizusie smile)) czego z całego serca Wam i sobie życzę.

Dominika
          17tc6dni
          • mrowka75 Re: znowu plamię 30.05.05, 12:08
            "ale wszystko skończy się dobrze. smile i będziemy miały śliczne
            >
            > dzidizusie smile)) czego z całego serca Wam i sobie życzę." napisała świetlik

i ja mam taką nadzieję.
            Byłam dziś u lekarza, zajrzał przez usg - nie ma się do czego przyczepić -
            wszystko z dzidzią i ciążą jest ok - tylko cholerka skąd to krwawienie? On też
            nie wie. Weź tu człowieku siem nie denerwuj.

Ale jestem dobrej myśli
            • mrowka75 Re: znowu plamię 30.05.05, 12:51
              i wiecie co? polożna dziś mnie zważyla i okazało się, żamiast przytyć to
              schudłam kilogram -chociaż wydaje mi się, że jem porządnie, amdłości prawie
              ustąpiły. Hm może waga się zepsuła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka