ewucha28 09.06.05, 15:15 dziewczyny to znowu taki wątek tak dla świadomości meldujcie sie czy jesteście,nie widzialam ostatnio Joli kropek i chyba jeszcze paru dziewczyn,moze jak wiecie cos to piszcie ,ja jestem juz po terminie ale jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulla981 Re: Lista obecności 09.06.05, 15:26 ja też po i ciągle czekam i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
romilka romilka-obecna :) 09.06.05, 15:28 Swietny pomysl ewucha!!Tez o tym myslalam!! ja oczywiscie jestem caly czas... *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
je Re: Lista obecności 09.06.05, 15:56 Ja tez jeszcze jestem, termin za 9 dni. ostatnio malo pisze, bo zmienilismy miejsce zamieszkania i na razie mam problem z laczeniem sie. Od czasu do czasu jednak was czytam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olga06 Re: Lista obecności 09.06.05, 16:02 obecna termin 13.06 (szczęśliwy?) pozdr, olga Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Lista obecności 09.06.05, 16:18 Melduję się, tydzień przed terminem, dzisiaj byłam na ktg i badaniu i nie zanosi się na szybkie rozwiązanie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Lista obecności 09.06.05, 16:33 To tak jak ja, tylko, że ja jestem już 5 dni przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Lista obecności 09.06.05, 16:26 Jestem, jak najbardziej na posterunku! Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: Lista obecności 09.06.05, 16:35 Ja jestem, tylko w domu, a tu nie mam dostepu do sieci, więc zajrzałam do kafejki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Jeszcze jestem 09.06.05, 16:40 Prawdopodobnie do poniedziałku. Mimi, że jeszcze 10 dni do terminu gin chce położyc mnie do szpitala. Nie bardzo wiem dlaczego. Nic sie nie dzieje oprócz tego że mała mniej sie rusza, na wczorajszym usg miał problem z zaobserwowaniem choćby jednego ruchu ale zaraz pojechalam na ktg i było ok. Sama jestem jakas osowiała więc pewnie ona także. Okropnie będzie tak leżeć w szpitalu i czekac aż sie zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
atatar Ja również w oczekiwaniu... 09.06.05, 17:10 termin mam na 11.06 ale raczej maleństwo będzie dłużej mieszkać w moim M1 a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Lista obecności 09.06.05, 17:55 My tez jeszcze jestesmy do terminow jeszcze troszke: 1. 18.06-tylko 9dni 2. 22.06-az 13dni Zobaczymy kiedy rozwiazanie nastapi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Lista obecności 09.06.05, 18:00 Ja też jeszcze tu zaglądam, choć bardziej sporadycznie, bo z netu korzystam już tylko grzecznościowo. Termin mam na 27 czerwca, ale tak naprawdę to chciałabym aby maleńka już się urodziła, bo w poniedziałek mam ostatni dzień zwolnienia, a na kolejne nie mam już co liczyć. Lekarz wysyła mnie na macierzyński, ale nie zamierzam z niego korzystać przed porodem. Mam nadzieję, że ewentualnie nie będzie w pracy problemu z urlopem wypoczynkowym, bo chyba już nie dam rady siedzieć w biurze. Pozdrawiam ciepło Monika Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Lista obecności 09.06.05, 18:13 ja tez jeszcze jestem termin na 24-ego i moze dotrwam Odpowiedz Link Zgłoś
romilka do moniki_oli 09.06.05, 20:14 Idz do internisty i symuluj zle samopoczucie i popros o zwolnienie!!nie marnuj ani maiezrynskiego ani urlopu!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: do moniki_oli 09.06.05, 22:49 jasne, że tak masz prawo źle sie czuć w tak zaawansowanej ciąży a lekarz nie może odmówic ci zwolnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: Lista obecności 09.06.05, 18:50 jestem wciąż niby mam czas a chciałabym już jak większość, dzisiaj wyjątkowo boli mnie w dole brzucha, rozjeżdża mi się chyba tez spojenie łonowe, ledwo chodzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Lista obecności 09.06.05, 19:25 Jestem! na dodatek humor mi się baaardzo poprawił Termin za 13 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1976 Re: Lista obecności 09.06.05, 19:45 ja też się melduję na posterunku! Z dzisiejszego ktg oraz badania wynika, że na poród się wciąż nie zanosi. Mam się jednak stawić w szpitalu we wtorek i byc może juz zostane. Oczywiście do samego szpitala to mi się nie spieszy, ale może bede miała test oksytocynowy, na co bardzo się nastawiam i być moze coś się ruszy. Bardzo bym chciała urodzić we środę, bo są wtedy imieniny mojej Mamy, a Jaś byłby wspaniałym prezentem. Poza tym po cichu myslę, że historia lubi się powtarzać, a ja sama urodziłam sie w imieniny mojej babci... No nic, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: Lista obecności 09.06.05, 20:39 obecna i jeszcze 2w1, niestety. Termin za 7 dni, ale to jak cała wieczność. Nie mogę doczekać się wpisania do statystyki mam.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Lista obecności 09.06.05, 21:34 Cześć Dziewczyny! Ja również jestem, z uwagą Was czytam, piszę jak widac zdecydowanie mniej. Udziela mi się jednak atmosfera wyczekiwania na ten "najważniejszy dzień" No i każdy maleńki objaw budzi we mnie pyanie ... a może to już... no ale niestety i chyba jednak dotrwam do terminu, a moja lekarka nie dawała mi szans na donoszenie ciąży. W poniedziałek czeka mnie ostatnie usg... zobaczymy co powie. pozdrawiam Was bardzo serdecznie, wszystkie mamy 2w1 i te rozdwojone również Tym rozdwojonym przede wszystkim ogromnie gratuluję suzi i Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: Lista obecności 09.06.05, 21:55 Ja też jestem ... wybrałam się dziś nawet do pracę "powiększyłam" ???? hmmmm - miałam w plecaku spodnie na zmioane , gdyby przypadkiem jakies wody odeszły - ale paranoja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Lista obecności 09.06.05, 22:04 hej dziewczyny, jak to jest z tym donoszeniem? to maja byc skonczone 37 czy 38 tygodni? tzn 3 czy 2 tygodnie przed terminem? bo ja juz sama nie wiem... jutro zaczynam 39ty tc (czyli jeszcze 2 tygodnie do terminu) i juz sama nie wiem czy "bezpieczne" rodzenie to teraz czy moglo byc juz tydzien temu? tak z ciekawosci pytam, bo jak mnie skurcze meczyly przez caly drugi trymestr, tak teraz niby cos tam sie dzieje, ale szyjka nadal zamknieta, niby prawie plaska i miekka, ale rozwarcia nie ma zadnego ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Lista obecności 09.06.05, 22:28 Jolu, tydzień temu już dzieciątko było donoszone (skończone 37tc)... no, chyba że w tym Twoim kraju to inaczej jakos jest? Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: Lista obecności 09.06.05, 23:00 też jestem. Jutro zaczynam 39 tc i juz nie mam sil. Najbardziej boli mnie napieta do granic ludzkiej wytrzymalosci skóra na brzuchu. A mała sie wierci caly czas! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Lista obecności 10.06.05, 08:21 u mnie tez wiercipieta, tak syrki wystawia, ze az boli czasem... ksiaze jeden, przeciaga sie .. hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Obecna 10.06.05, 08:57 Ja to chyba nawet nie muszę się meldować, ja tu zawsze będę Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: Obecna 10.06.05, 09:34 Witajcie!!! Ja jeszce do niedzieli obecna a potem na cc!!! Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Obecna 10.06.05, 09:38 mi tez sie czasem wydaje ze wiecznie bede czula gdzies te kopniaki przy klatce piersiowej i czkawki w dole brzucha, i przepychanie i wiercenie...i ze moje stopy juz nigdy nie beda takie jak byly... juz nawet jak sie rano budze to mam "poduszeczki"... Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Obecna 10.06.05, 10:33 Dzień dobry kochane brzuchatki jestem,jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: Obecna 10.06.05, 11:22 Będzie mi bardzo brakowało tych kopniaczków( Głupio tak nic nie czuć!! Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 10 czerwca 10.06.05, 10:46 Mamałgosiu, to Ty się musisz streszczać! Odpowiedz Link Zgłoś
vit27 Re: 10 czerwca 10.06.05, 12:19 Melduje sie. Już nie mogę sie doczekać, kiedy zobaczę swoją dzidzi) Odpowiedz Link Zgłoś
arrte Re: Lista obecności 10.06.05, 14:37 Jestem cały czas Mój termin 19.06 - czekam z niecierpliwością ( i niepokojem..) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olga06 Re: Lista obecności 10.06.05, 16:03 znów (niestety..) obecna! termin za 3 dni!! w niedzielę szpital. zobaczymy czym to się je! Olga Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Obecna :) 11.06.05, 04:15 to takie fajne, bo jak czytam sobie forum, to zawsez wydaje mi sie ze jestem jeden dzien do przodu... niby tu jest jeszcze 10ty ale ja sie czuje juz w 11stym... zeby bylo blizej spotkania z Parykiem... hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Obecna :) 11.06.05, 07:14 A ja juz jestem, dopadlo mnie jakies przeziebienie i nie moge spac. Czy jestem jeszcze sama? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Obecna :) 11.06.05, 07:23 sama na pewno nie jestes, bo ja wlasnie siedze i od jakiejs godzinki mam skurcze co 5 minut... ale jakos wydaja mi sie ze sa zbyt... malo bolesne? intensywne? ale siedze podjarana, bo w sumie pierwszy raz tak dlugo sa regularen!!! zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Obecna :) 11.06.05, 07:30 Czesc Jola, O rany, ale super, ja nie za bardzo wiem, co to skurcz, ale i tak Ci zazdroszcze. Trzymam kciuki. Patryczek, wyskakuj ....)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Obecna :) 11.06.05, 07:35 tylko ja nie wiem jak intensywne to powinno byc, w koncu to moja pierwsza ciaza... wiec nie mam porownania, ale skurczyki sa, sa!!! moze choc jakies rozwarcie spowoduja jesli juz nie od razu porod! jakis postep w kazdym badz razie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Obecna :) 11.06.05, 08:32 Cześć poranna zmiano,ja też jestem skurcze mam ale bardzo nieregularne i ....a zobaczymy -milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Obecna :) 11.06.05, 08:56 i? no Ewus, nei badz taka tajemnicza... u mnie nadal skurczowo, ale jakby przechodzilo... zapeszylam. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Obecna :) 11.06.05, 09:11 witajcie kochaniutkie!! Milego dzionka zycze i ....postepow oczywiscie w rodzeniu hihihi Nonu ja tez za bardzo nie wiem co to skurcze,raz mi sie wydaje ze je mam a potem mysle ze to chyba nie to...gamoniek ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Obecna :) 11.06.05, 10:02 Dzieńdoberek Dziś okropna pogoda, postanowiłam nie wychylac nawet nosa z domu... Mam troszkę sprzątania w domu więc może to coś da? Młody mnie własnie bardzo boleśnie kopie w prawe żebro... ojoj Skurcze przepowiadające, które odczuwałam bardzo boleśnie jeszcze kilka dni temu zniknęły... Ja też mam dylemat czy dobrze wyczuję ten moment kiedy będzie już trzeba jechac do szpitala. Niby jeden poród mam już za sobą i powinnam to wiedzieć ale... no właśnie... ale drugi poród może byc przecież zupełnie inny. W każdym bądź razie wiem troszkę więcej niż niektóre z Was bo "skurcz" nie jest mi obcy. Jedno mogę Wam powiedziec na pewno - ból jest bardzo mocny, taki... "powalający na ziemię". Z lekkimi skurczami nie ma co się ruszac z domu. Trzymajcie sie dziewuchy, oby do lata... hihi bo na razie to co sie dzieje za oknem lata nie przypomina Jeszcze tylko 11 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia koleandra 11.06.05, 12:44 oleandra napisała: > Młody mnie własnie bardzo > boleśnie kopie w prawe żebro... ojoj Mam dokłądnie to samo!! > Skurcze przepowiadające, które odczuwałam bardzo boleśnie jeszcze kilka dni > temu zniknęły... NO i znowu tak samo mam. Mam nawet wrażenie, ze brzuszek coraz spokojniejszy. tylko w nocy skurcze i bóle > Ja też mam dylemat czy dobrze wyczuję ten moment kiedy będzie już trzeba jechac > > do szpitala. Niby jeden poród mam już za sobą i powinnam to wiedzieć ale... Jakbys mi z ust wyjęła!!! Tamten poród rozpoznałam po skurczach, a teraz wskurcze to chleb powszedni. Jedyna nadzieja, ze wody odejda, wtedy sprawa jest jasna. No, albo skurcze zrobia się regularne co 3 minuty > > > Jeszcze tylko 11 dni... U mnie teoretycznie tylko 3... Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Lista obecności 11.06.05, 12:24 i ja jestem, nadal podwojna. Ale odliczamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: sobota 11 czerwca 11.06.05, 14:22 melduję się obecna bez obajwów porodu.. Odpowiedz Link Zgłoś