Dodaj do ulubionych

Ile już przytyłyście ???

01.07.05, 08:36
No to mamy już +/- połowę ciąży.
Napiszcie proszę, ile przytyłyście??
Ja jestem teraz w 20 tygodniu i na liczniku mam, niestety, 5 kilogramów. W
moim przypadku to dużo, bo mam sporo własnej nadwagi. Mam nadzieję nie
przytyć więcej niż 12 kilo przez całą ciąże, ale nie wiem, czy mi się to uda.
Obserwuj wątek
    • myszka2205 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:10
      ja jestem również w 20t ciąży i przytyłam już 7 kilo,ale to dlatego że początek
      ciązy miałam zagrożony i musiałam troszkę sobie poleżec,więc z nudów jadłam.Ja
      to sie troszkę boje że się roztyje bo kilka lat temu byłam dosyć przy kości i
      udało mi się zrzucić 20kilo, a teraz mi pewnie przybędzie 20 kilo ale co się
      nie robi dla naszych pociech!Po ciąży biorę się ostro za siebie pozdrawiam.
      • budzik11 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:12
        Ja ważyłam się 2 tygodnie temu, po skończonym 20tc, miałam wtedy na + 4kg. Ile
        teraz - nie wiem smile
        • naturella Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:15
          Ja też ok. 4,5 kilo na plusie, początek 20 tygodnia.
          • konefka29 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:36
            no to ja chyba pobije rekordsmile Przytylam 9 kilo. To straszne.
            Powiem Wam jedno, odchudzalam sie cale zycie, a odkad wiem, ze jestem w ciazy
            jem wszystko na co mam ochote. Nie znaczy sie sie pzrejadam, jem normalnie. No
            coz poprostu jestem hipopotamemsmile))
    • biedronka11 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:41
      A ja niestety tylko 1,5 kg (19 tc)....myslę że to za mało, ale za 10 dni mam
      wizytę i muszę porozmawiać o tym, bo troszkę się martwię.
      • lamariol Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:51
        Witam!
        teraz jestem w 19tc, ale w 18tc byłam ważona u lekarza i stwierdził, ze jest
        bardzo dobrze, tzn. ze przytyłam 2,5kg od początku. Jak na razie bardzo sie
        cieszę, ale mam obawy czy to szybko sie nie zmieni…, bo ciągle kusi mnie
        wszystko co słodkiewink)
        Pozdrawiamsmile
    • ania.de Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 09:51
      ja do tej pory ok 4-5 kg, ale na szczeście wyszło to mi w brzuszku smile i nigdzie
      po boczkach.
      pozdrawiam
      • anulla1 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 10:56
        Mnie sie waga waha, ale wyglada na to że przytyłam tak ze 3,5kg, narazie jestem
        zadowolona- bo mam tendencje do tycia, więc jest ok, niestety mam swoje
        prywatne- dodakowe kilogramy, i z nimi po ciązy truno mi bedzie sie rozstać-
        chyba bardzo mnie lubią bo nie chcą mnie opóścić od dobrych kilku lat : )
        Ania
    • tretus Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 11:12
      U mnie 21tc i plus 7 kg wink
      Jakos mnie to nie martwi tym bardziej że całe życie byłam chudzielcem, a teraz
      i tu mam i tu! Mąz się cieszy, ja też.
      Pozdrawiam
    • 2maniaq Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 11:44
      U mnie koniec 20 tygodnia i 2,5kg na plus ale już tak zbliża się do 3 czuję ;-D
      • r.kruger Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 12:02
        Ja mam +6kg(tak jak w poprzedniej ciąży.Wtedy do końca przytyłam 25kg(leżałam)
        Niczego sobie nie odmawiam,nazywałam siebie "wielton" bo przecież dobra
        ciężarówka ma swoja wage. Spokojnie laski wrócicie do formy smile
        Jedna aktorka przytyła 35kg,a koleżanka modelka +43kg
        Słyszałam że im więcej ktoś dba o wagę rzed ciążą tym więcej tyje w ciążysmile))
        • aj32 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 14:48
          Zgadzam się.Mam fiziola na punkciw wagi i bardzo dbałam o linię. A teraz
          20tydzień i +7kg! Trudno. I tak mam nadzieję, że nie pobiję rekordu z synkiem -
          w dniu porodu +38!!! Ale wiecie co? Po roku - zeszło.Ale nakładem dużego
          wysiłku ma się rozumiećsmile Teraz będzie trudniej bo ciut starsza jestem, ale
          się postaramsmile)
          Pozdrawiam gorąco.
          pa.
      • 2maniaq Re: Ile już przytyłyście ??? 20.07.05, 14:01
        Środek 23 tygodnia i już 3,5kg do przodu smile
    • basik20 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 12:17
      22 tydzień i +6 kg. Ale lubię to tycie i przestałam w koncu odmawiać sobie
      słodyczy.
    • michalina761 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 12:20
      Myślę, że jest w tym trochę racji. Przez całe życie walczę o utrzymanie stałej
      wagi ciała. Mam swoje sposoby na zrzucenie kilku kilogramów, ale teraz nie mają
      one racji bytu. Czasem troszkę mi żal, że nie mogę wcisnąć na siebie obisłych
      dżinsów. Jak uda mi się niedopuścić do powstania rozstępów, to po porodzie
      mocno postaram się wrócić do poprzedniego wyglądu.
      Nie wiem ile mam na plusie, bo na szczęście nie mam wagi. Po prostu jem,
      regularnie jak nigdy dotąd. Mój kolega uważa, że wreszcie mam trochę ciałka,
      jestem okrąglutka, jak przystało na kobietkę i wyglądam bardzo seksi...
      Pozdrawiam Was.
    • bazylea1 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 12:28
      3 kilo i myślę że to w sam raz smile
    • ariana1 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 12:34
      Ja też tylko 3 kg.
    • madziagirl Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 13:09
      ja juz przytylam 8 kg
      • r.kruger Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 13:17
        na www.noworodek.pl jest przelicznik wagi
        • jagodka1212 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 16:36
          U mnie koniec 19tc i + 3,2 kg.

Pozdr.
          smile
          • eliza34 Re: Ile już przytyłyście ??? 01.07.05, 22:25
            witam,
            u mnie koniec 20tc i przytyłam 4 kg (jestem bardzo wysoka i raczej szczupła).
            Bardzo pilnuję wagi, ponieważ 2 lata temu w ciązy z synkiem przytyłam do końca
            20 kg, co było nie do wytrzymania dla mojego kręgosłupa i ostatni 9 mieś.
            miałam baaardzo trudny, a po porodzie ok.3 mieś. -rehabilitacja kręgosłupa.
            Teraz chciałabym tego uniknąć -ale największy przyrosty wagi przed nami. Zerkam
            ciągle na ten licznik na www. noworodek. Nie widzę też powodu,abym miała sie
            objadać,a ponieważ mam ekstremalnie trudny okres w pracy to czasami nie mam
            czasu nawet zjeść.No i unikam słodyczy.
            Eliza
      • madziagirl Re: Ile już przytyłyście ??? 04.08.05, 14:13
        madziagirl napisała:

> ja juz przytylam 8 kg

no to już mamy 13 kg czyli od 1 lipca przytylam 5 kg
    • vikiko Re: Ile już przytyłyście ??? 02.07.05, 16:16
      21 tc i na plusie ma 9 kg
    • swietlik111 Re: Ile już przytyłyście ??? 03.07.05, 11:56
      jestem w 23 tygdoniu i przytyłam 5 kg smile
      • goshas3 Re: Ile już przytyłyście ??? 05.07.05, 19:43
        początek 22 i 5,5 do przodu. Troche mnie zmartwiło to,że kobitki,które
        najbardziej dbają o wage, najwięcej tyją w ciąży...Ale słyszałam też,że
        kilogramy zostają tym,które nigdy nie musiały pracować na swoją sylwetkę i po
        prostu sie tego nie nauczyły.Pocieszam sie,że naprawde mam wprawe w gubieniu
        tych kilogramów, poza tym startowałam z niskiej wagi i moge przytyć 15 kg. Mam
        nadz.,że sie uda.
        • 2maniaq Re: Ile już przytyłyście ??? 06.07.05, 12:38
          Ta teoria, że więcej tyją kobietki które bardziej dbają o wagą się nie sprawdza
          u mnie (może na razie?), ja mam dalej 2,5kg na plus w środku 21 tygodnia a
          zawsze dbałam o figurę i wygląd był dla mnie ważny. W ciąży trochę oczywiście
          zmieniło się podejście, ale teraz już wiem, że po ciąży nadal będzie to dla
          mnie ważne, żeby się z sobą dobrze czuć i wyglądać.
          • kigo Re: Ile już przytyłyście ??? 06.07.05, 15:10
            Ja tylko +3kg, ale jedzenia ani trochę sobie nie żaluję; w pracy jem sobie
            spokojnie co 2 godziny na oczach szefa i wszystko OK. Natomiast moj mąż
            stwierdził, że odkąd jestem w ciąży diametralnie więcej wydajemy na jedzenie :-
            ))) I mniej już chyba nie będzie...
    • ann007 Re: Ile już przytyłyście ??? 07.07.05, 13:05
      zaintrygowana Waszymi wyznaniami wagowymi weszłam dzisiaj na rzeczony sprzęt
      bojąc się okropnie (przy pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, a teraz mam juz spory
      brzuch i ogólne wrażenie "spotęgowania") i się okropnie zdziwiłam. Tylko 1,5 -
      2 kg wiecej. Nie odchudzam się, broń Boże. Więc może tym razem nie dojdę do tak
      kuriozalnej wagi??? Trwa 21. tydzień.
    • budzik11 Re: Ile już przytyłyście ??? 08.07.05, 12:38
      Ja przytyłam 6,6kg (24tc).
      • joanna1982 Re: To ja najmniej 16.07.05, 23:56
        Hej dziewczyny! Ja przytyłam aż 0,7 kg. Na początku ciąży schudłam 2 kilo. Ale
        lekarz powiedział że nie ma sie czym martwić bo dzidzia ma swoje rozmiary i
        wyciąga ze mnie pozostałości po poprzedniej ciąży którą skończyłam z 18 na
        plusie. Poprostu mam ładny brzuszek. Aha te dane to na 20 tc
        Pozdrawiam,Asia,mama rocznej Natalki i niespodzienki 21 tc
      • patrysia55 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 11:05
        no ja 7,3 kg. sad((( mogłoby byc ciut mniej, no ale co zrobićwink))
    • gabi72 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 10:22

wlasnie zaczelam 23tc.i przytylam +16,5 kg.nie wiem co bedzie dalej?
      szczegolnie jak czytam o waszych kg.jestem przerazona!
      tak naprawde nie objadam sie,oczywiscie jem wiecej,ale to sa owoce i warzywa
      przewaznie.zdarzy sie nie powiem,ze jak cos mi smakuje to naladuje tego w
      siebie,ale staram sie jesc po trochu ale czesciej.slodyczy nie jem prawie
      wcale ,bo nigdy ich nie lubilam.
      nigdy nie dbalam o figure,nalezalam do osob takich"dobrze zbudowanych"-mialam
      na czym usiasc i czym oddychac ale w rozmiarze s.nigdy tez sie nie odchudzalam
      bo nie lubie sie ograniczac.
      moze dlatego ze rzucilam palenie jak sie dowiedzialam,ze bede mama?dodatkowo
      caly trzeci m-c przelezalam w lozku, bo byla zagrozona?
      ale te kg prawie cale poszly chyba w brzuch,bo jest b.b.b.duzy!moja gin
      powiedziala ze jego wielkosc odpowiada 30 -to paro tygodniowej ciazy...
      pozdrawiamy ja i moj brzuszek
    • michalina761 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 11:17
      Skończyłam 24 tc i ważę 6 kilo więcej. Ładnie wyglądam, bo zaokrągliłam się i w
      biuście i w biodrach. Najsłodszy jest oczywiście brzuszek. Mąż nazywa mnie
      słonikiem i doskonale wie, że wrócę do atrakcyjnego wyglądu, jak przyjdzie na
      to czas.
      Pozdrawiam Was serdecznie.
      • ala115 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 12:37
        Mam 29 lat i to jest moja pierwsza ciaza. Jestem w 24tc. Mam 13 kg na
        plusie.Wiem, ze to duzo, ale najwazniejsze jest dziecko. Dzidzia jest zdrowa i
        ma sie dobrze. Uwazam, ze teraz nie jest najwazniejsza moja waga, a raczej
        nadwaga, tylko rozwoj dziecka. Na odchudzanie przyjdzie czas. Kazda kobieta
        jest inna i inaczej przechodzi ciaze. Jedne przytyja malutko, a inne bardzo
        duzo. Spodziewam sie, ze u mnie przyrost dobije lekko do 20 kg. Niepokoi mnie
        tylko jedno: bardzo slabo odczuwam ruchy. USG polowkowe pokazalo, ze moja
        coreczka jest ruchliwa, ale ja nic nie czuje. Tylko czasami laskotanie, ale
        bardzo rzadko. Moze to przez nadmiar tkanki tluszczowej? Kiedy wreszcie zacznie
        porzadnie kopac??? Pozdrowionka.
      • michalina761 Re: Ile już przytyłyście ??? 04.08.05, 10:35
        27tc- 7 kilo
        Nie czuję się grubo, ale brzuszek troszkę mi ciąży, zwłaszcza w nocy...
    • marianna72 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 16:22
      To moja trzecia ciaza przytylam 5 kg to 25 tydzien. Moje poprzednie ciaze 1 na
      plusie 11kg druga 9 kg wiec mysle ,ze i w tej mniej wiecej tak przytyje.
      Jem sporo ale glownie warzywa i owoce bo na nie mam ochote.Slodycze nie bardzo
      czasami czekolada.
    • boratyna Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 20:13
      Mam 5,5 kilo wiecej niz na poczatku ciazy a teraz jestem w 23tyg.4d.
      • swietlik111 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 20:15
        teraz już przytyłam od początku ciąży 6 kg, a to równe skończone 25 tygodni
        ciąży, ciekawe jak będzie dalej, ale podobno w 9 miesiącu już sie nie tyje... smile
        • moniqua79 Re: Ile już przytyłyście ??? 18.07.05, 20:54
          21t i 4kg na plusie,
          cieszy mnie to bo do chudzielcow, nawet do szczuplych nie nalezalam nigdy.
          przy 172cm moja waga sprzed ciazy to 71kg

Fajnie by bylo przytyc max 15kg smile zobaczymy, jak sie nie uda no to trudno

pzdr
          monika
          • sisi55 Re: Ile już przytyłyście ??? 19.07.05, 16:58
            23 tydzień - 9 kg na plusie przy wzroście 170 cm i szczupłej sylwetce - teraz
            już nie takiej szczupłej wink !!!!!!
            • r.kruger ja +8kg -pełne 23tc 19.07.05, 17:21
              poprzednio nie miałam chętki na słodycze i skończyłam na +25.Teraz zajadam się
              pizzą,lasanią marsami,twiksami itd. wage mam w nosie
              • ariana1 Re: ja +8kg -pełne 23tc 19.07.05, 18:31
                24 tc i schudłam 1 kg. W szpitalu. Tak więc od początku ciąży przybrałam CAŁE 2
                kg.
    • mokopi Re: Ile już przytyłyście ??? 23.07.05, 22:36
      8 kg, 23 tc
      • bazylea1 Re: Ile już przytyłyście ??? 28.07.05, 15:12
        koniec 23 tygodnia - 6,5kg. troche wiecej niż bym chciała ale jeszcze w normie.
        najgorzej że teraz waga mi leci w górę niezależnie od tego co jem. przedtem
        jadłam tyle samo i prawie stałą w miejscu.
        • swietlik111 Re: Ile już przytyłyście ??? 28.07.05, 20:35
          27 tydzień - jakies 6,5 kg smile chyba dobrze, teraz tyję pół kilo na tydzień
          równiutko
          • gabi72 jednak rekord na tej liscie-17kg 28.07.05, 21:33
            zaczelam wlasnie 24tc!~qrcze
      • zabelka24 Re: Ile już przytyłyście ??? 28.07.05, 23:57
        Dziewczyny załamujecie mnie sad ja 25 tydzień i juz 10 kg, nawet nie wiem jak i
        kiedy wink
        • konefka29 Re: Ile już przytyłyście ??? 29.07.05, 11:45
          ja jak zwykle pobijam rekord 12 kg - 24 tcsmile
    • kmalina Re: Ile już przytyłyście ??? 29.07.05, 13:57
      a ja juz zaczęłam się martwić, bo ja przytyłam 8 kg - 25 tydzień, ale nie
      wyglądam grubo tylko mam niezły brzuch
      • naturella Re: Ile już przytyłyście ??? 02.08.05, 12:43
        Hm... 24 tydzień, 6,5 kg.
    • biedronka11 Re: Ile już przytyłyście ??? 02.08.05, 15:21
      24 tydzień.....3 kg
    • asia1108 Re: Ile już przytyłyście ??? 02.08.05, 15:37
      25 t.c i ok. 6 kg do przodu. Przed ciążą ważyłam 61 kg przy wzroście 172.
      Wydaje mi się, że jest ok ale przy każdej wizycie moja doktorka grozi mi
      palcem, że za szybko nabieram na wadze. Sama nie wiem co o tym sądzić.
      • gabi72 DO ASIA1108 02.08.05, 21:53
        TO CIEKAWE CO BY MI POWIEDZIALA?CHYBA BYM DOSTAWALA KLAPSY?
        PZDR
        • iwonus17 Re: DO ASIA1108 03.08.05, 11:10
          ja jestem w 24tc, a przytylam 9 kilo, pewnie dociagne do minimum 18

pozdrawiam
          • eliza34 Re: DO ASIA1108 03.08.05, 22:52
            25 tc i wczoraj na badaniu na tej samej wadze +7 kg. Sprawdzałam - akurat w
            tabeli dla mojego wielkiego wzrostu i normalnej wagi - przyrost optymalny.

Eliza
            • r.kruger 26tc 04.08.05, 08:25
              według tabelki z "noworodka" mam dopiero 2kg nadwagi... przytyłam 10,5kg!
              ponieważ tyję jak przy pierwszej ciąży na koniec powinnam mieć +25kg....
              • gabi72 25TC-20KG 04.08.05, 09:26
                KIEDY SKONCZE PRZYBIERAC?NIEDLUGO NIE BEDE MOGLA SIE PORUSZACsad
                • ala115 Re: 25TC-20KG 04.08.05, 11:06
                  Gabi, ja podobnie do Ciebie odstaje z przyrostem od pozostalych. Jestem w 26 tc
                  i mam +17 kg. Bardzo ograniczam slodycze i tluste dania, ale apetyt mi
                  dopisuje i na pewno bede tyc dalej. Mam duzy brzuszek i bardzo duzo rozstepow.
                  Wygladam tak jakbym byla juz w 9 miesiacu. Jednak za kazdym razem kiedy tylko
                  poczuje kopniaczki mojego skarbka to przestaje o tym myslec i przestaje to miec
                  znaczenie. Znam dziewczyny, ktore przybraly ok 30 kg. Co prawda zrzucenie tego
                  zajelo im prawie rok, ale jakie to ma znaczenie skoro najwazniejsze jest
                  zdrowie i prawidlowy rozwoj malenstwa.
                  • gabi72 Re: 25TC-20KG 04.08.05, 22:14
                    hej alusmile
                    to dobrze ,ze mam bratni brzuszeksmilezastanawialam sie ,dlaczego ja mam taki
                    przyrost?inne 5,6 kg...w sumie jem troche wiecej niz normalnie,slodyczy
                    b.malo,bo nie lubie ,jakis sytych posilkow tez niebardzo.taka moja urodasmile
                    najwiecej ma moj brzuch,tez tak wygladam jakbym miala zaraz rodzic!no
                    oczywiscie udka i pupcia sa wieksze,ale co tamsmilena razie rozstepy pojawily sie
                    tylko na plecach\mam nadzieje ze jak sie pochwale to mi zaraz nie wyskocza
                    wszedzie\
                    jasne, ze dzidzia to wszystko rekompensujesmile))tez sie tym nie przejmuje!\kg\
                    wczoraj tak na powaznie 'tapala' w moim brzuszku,widzialam jak sie rusza moj
                    brzuszek...i to najwazniejsze
                    p.s ex-bratowa mi polecila jakies pasy sciagajace po porodzie do zakupienia w
                    aptece
            • asia1108 Re: DO ASIA1108 04.08.05, 10:17
              Trochę irytuje mnie to narzekanie lekarki na moją wagę. Teoretycznie mogłabym
              się przejąc i zacząć mniej jeść ale mam na tyle zdrowego rozsądku aby sie tym
              nie przejmować. Piszę o tym jako o ciekawostce, na która sie natknęłam w czasie
              cąży.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
              • lisiczka24 26 tydzien 04.08.05, 14:30
                witam!!!Mam na plus 9kg smile mój mąż jest zachwycony bo byłam chudzielcem....a
                teraz biust numer wiekszy smileno dupcia tez ale co tam smile))))))
                • kasiask Re: 26 tydzien 05.08.05, 08:44
                  Teraz jest 24 tc. Przytyłam 7 kilo, ale wyszło mi, że mam cukrzycę ciążową i
                  mam zaleconą tak ścisła dietę, że nie powinnam już przytyc ani grama, a nawet
                  może będę chudnąć. Ale co tam, byle cukrzyca nie zagrażała dziecku. A Wy
                  robicie test tolerancji glukozy???? Jest zalecany między 24-28 tygodniem ciązy
                  i warto to badanie zrobić!!
    • farpakon Re: Ile już przytyłyście ??? 05.08.05, 09:31
      hej, jestem w 27+ tyg i wlasnie wczoraj sie wazylam u poloznej. nawet nie tak zle, jak przypuszczalam. 7 kg na plusie, wszystko prawie poszlo w moj duzy brzuch. sprawdzilam na noworodku.pl i okazalo sie, ze jestem idealnie w wadze opytmalnej!
    • kmalina Re: Ile już przytyłyście ??? 05.08.05, 09:52
      Ja wczoraj się ważyłam 26 tydz. + 9 kg. Tak średnio. Lekarz nic nie powiedział.
      Moja mama i moja siostra przytyły 20 kg. Myślałam, że mnie to o minie, ale
      chyba nie. No cóż, bo porodzie od razu schudły, więc sie nie przejmuje. No i
      uda i tyłek mi urosły razem z brzuchem. Rozstępów nie mam, ale celulitis to
      okropny. A jak się schudnie to on zniknie?
      • gabi72 Re: Ile już przytyłyście ??? 05.08.05, 12:12
        mam taka nadzieje:0 bo uda i posladki wygladaja jak wielkie pomaranczki
        • r.kruger skóra,skórka...rozstępy 05.08.05, 12:41
          kilogramy najłatwiej zrzucić,gabi głowa do góry smile skóra będzie na początku
          rozciągnięta i nie najładniejsza...cellulitis będzie bardziej widoczny...ale
          trochę ćwiczeń,peeling,krem i pożądny masaż pozwoli wam szybciutko wrócić do
          ładnego wyglądu.Na plaże wyskoczymy bez stresu -taka zaleta zimowych dzieci smile
          ale jeśli nie będziecie zapobiegać rozstępom-mocno nawilżać i uelastyczniać
          skórę to potem one bledną ale są.Kremy niewiele pomagają-laseroterapia daje
          jakie takie efekty..
          im mniej konserwantów tym mniej pomarańczowej skórki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • gabi72 Re: skóra,skórka...rozstępy 06.08.05, 10:01
            dzieki za pocieszeniesmilenawilzam,nawilzam,masuje gabeczka...jak narazie pojawily
            sie tylko na plecach cienkie paseczki.a co masz na mysli przez uelastycznianie?
            poprosze o podpowiedz.a jakiego ty uzywasz kremu?bo ja musteli,ale jest ciut
            przydrogi i mysle czy by nie zmienic
            • r.kruger Re: skóra,skórka...rozstępy 09.08.05, 20:14
              uelastyczniać-po kąpieli wmasowywać krem ujędrniający(trochę szczypać tam gdzie
              wolno)
              używam serii ujedrniającej z avon, już drugą ciąże
              mustela kusi mnie ale nie ceną..
              • gabi72 Re: skóra,skórka...rozstępy 22.08.05, 13:07
                dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka