15.07.05, 14:37
Witaj Kika!
Przeczytłam ze zakupiłas wozek chicco. Ja również jestem nim
zainteresowana.Oglądałam w sklepie i fatycznie w necie są tańsze. Wózeczejk
jest fajniutki, tylko nie podoba mi sie w nim to ze spacerówki nie można
ustawić przodem do mamy. No ale trudno. Mam pytanko czy kupowałas przez sklep
internetowy chicco czy moze na allegro? Jakie są koszty przesyłki?
Pozdrawiam
Zuzka
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: do kiki 15.07.05, 15:05
      Właśnie go złożyłam smile)
      kupiłam go na allegro za 999zł
      allegro.pl/show_item.php?item=56849613
      koszt wysyłki 0zł i... dostałam jeszcze prezent smile) - tzn jutro doślą bo za
      późno dałam odp co do rozmiaru i wyboru.. ale chyba będą to wkładki laktacyjne
      wielokrotne avent albo stanik dla mamy karmiącej smile)
      dla mnie problemem nie jest to, że się nie przekłada rączka a tylko to, że
      gondolkę mocuje się na spacerówce - i chyba musze to jeszcze rozpracować bo
      znalazłam tylko 2 uchwyty a nie wiem co z resztą....
      Ogólnie jestem zadowolona. Kolor 42 wybrałam, bo ten w krateczkę jest w
      rzeczywistośc paskudny, materiał jakiś taki,... jak z papierem pakowym a
      krateczka szarobura.
      Jest fajny!!
      • kaminia76 Re: do kiki 20.07.05, 20:47
        hej kika
        mam do ciebie prosbe
        czy moglabys zmierzyc gondole swojego chicco i napisac mi jego wymiary???
        szerokosc, dlugosc i glebokosc os\czywiscie tez.... zastanawiam sie nad tym
        wozeczkiem bo jest ladny ale wszystkie te dzisiejsze wozki maja gondole, ktore
        mi sie wydaja za waskie i za krotkie.... a my cala zimne bedziemy potrzebowac
        wersji glebokiej
        czekam na info
        pozdrawiamy
        kaminia i Kubuś 34tc
        • kika_kika Re: do kiki 20.07.05, 20:49
          jutro rozłożę i zmierze smile bo jest gdzieś na dnie wiekliej szafy.....
          • kaminia76 Re: do kiki 20.07.05, 21:03
            dzieki za szybka reakcjesmile))) bede czekac na te wymiary bo juz szczerze mowiac
            cholera mnie bierze od tych roznych typow wozkow...... ciagle nie moge sie
            zdecydowac, maz ma swoj typ ale ja sie boje ze gongola-nosidlo w tym wozku,
            aczkolwiek urodziwym, bedzie po prostu szybko za mala sad((
            do juterka paaaaaaaaaaaa
            • kika_kika Re: do kiki 21.07.05, 13:24
              qrcze nie wiem jak by Ci to zmierzyć...
              gondola to twarda podstawa i obręcz a między tym 2 prety rozporowe i na tym
              utrzymuje się napięty materiał - podwójna warstwa z ociepleniem.
              w podstawie w miejscu gdzie dzidziuś będzie miał klatke piersiową: 31cm ale na
              to idzie materacyk (w komplecie) kocyk... więc w mioejscu gdzie będzie dzidziuś
              leżał to gondola ma 33cm (rozszerzana ku górze). Górna krawędź ma 39cm (ten
              wymiar podają producenci innych wózków - tzn włąsnie na samej górze gdzie jest
              najszerzej), a długość gondoli to ok. 80cm. tak więc... mała chyba nie jest.
              No a jak już miałoby być małemu tak ciasno... to nie jest ona cała plastikowa
              tylko na tej obręczy więc... nic małego sztywnego nie będzie uwierać smile
    • majka.majka Re: do kiki 21.07.05, 15:00
      Zuzanna! A skąd jesteś? Bo w tej chwili chicco we wszystkich sklepach
      współpracujących na terenie całej Polski zrobiło promocję na te wózki. I ja w
      zwykłym sklepie kupiłam chicco tech 6wd w cenie 999 zł. Chicco tech 4 wd też
      kosztuje 999 zł, a chicco ct.01 trio 1899 zł. Znajdę ci w ulotce którą mam
      najbliższy sklep i podam, bo ja osobiście wolałam kupić wózek w realnym sklepie,
      żebym go sobie mogła dobrze objerzeć, czy nie jest uszkodzony, a w razie, gdyby
      (mam nadzieję, że jednak nie) się coś z nim działo to lepiej do realnego sklepu
      blisko domu, niż szukać jakiegoś internetowego po Polsce.
      Pozdrawiam (34 tydz. trwa)
    • zuzannap3 Re: do kiki 21.07.05, 15:58
      Mieszkam w małej miejscowosci- Opoczno. Ogladałam u nas w sklepie 6WD, bo tym
      jestem zainteresowana i kosztował 1100zl. Martwi mnie tylko to ze nie mozna
      ustawić spacerówki przodem do mamy. A Ty na który sie zdecydowałaś?
    • smeagoul Ojejku! 21.07.05, 16:35
      Ojejku a mnie skręca ciekawość i dręczy stresik. Własnie dziś ok.18-tej idę z
      męzem na pocztę odebrać mojego 6WD. Kupiłam używany na allegro i mam nadzieję,
      że jest taki jak na zdjęciach i w opisie, bo inaczej chyba się
      załamię...Trzymajcie dziewczyny kciukismile
      Ania
    • majka.majka Zuzanna! 22.07.05, 10:25
      W Opocznie sklep PEBEX na ul. Piotrkowskiej 31 bierze udział w promocji i u nich
      ten wózek powinien kosztować 999 zł.
      Jeśli chodzi o przekładaną rączkę to nie było dla mnie zbyt ważne, moja
      koleżnaka miała wózek z przekładaną i twierdzi, że wózek wtedy bardzo źle się
      prowadzi i nie korzystała w ogóle z tej funkcji. Doszłam do wniosku, że nie ma
      idealnego wózka, ten mi się podoba, ma wiele innych przydatnych funkcji (lekki,
      skrętne koła, odczepiana całkowicie gondola, można zdjąć całą budkę). Jeśli będę
      chciała zajrzeć do dzidzi to są w budce specjalne miejsca gdzie można to zrobić.
      Pozdrawiam (34 tydz. się kończy)
      • smeagoul Dostałam! 22.07.05, 15:00
        Dostałam wozek i jestem bardzo zadowolona, że nie kupiłam nówki! Wózek w
        idealnym stanie praktycznie nie nosi sladów użytkowania. nie wypłowiały i nie
        zmechacony materiał. Jest to wersja LX DUO więc kłóka ma z litej gumy przez co
        nie widac zużycia a do tego jedzie ciszej niż wersja z plastykowymi. A jego
        niesamowita zwrotnośc przy odblokowanych przednich kolach pozwoliła zawrócić w
        miejscu w maleńkim przedpokoju. Z zablokowanymi kółkami ta "ewolucja nie byla
        taka łatwa"smile
        Jedyny mankament moim zdaniem jest taki, że wózek jest dość sztywny-pewnie
        chodzi o kwestę przyzwyczajenia.
        Pozdrawiam Cięzaróweczki Ania i dzidzius 30tydz.
    • zuzannap3 Re: do kiki 22.07.05, 17:06
      Dzieki Majka! Jutro się przejdę i obejrzę dokładnie ten wózek, ale raczej juz
      jestem przekonana o zakupie 6WD
    • zuzannap3 Re: do kiki 25.07.05, 10:10
      Kika mam jeszcze jedno małe pytanko: czy kosz na zakupy jest w komplecie czy
      trzeba go kupic dodatkowo?
    • majka.majka Re: do kiki 25.07.05, 10:18
      Kosz jest w komplecie.
      Pozdrawiam (35 tydz. trwa)
      • kika_kika Re: do kiki 25.07.05, 14:11
        dokładnie smile kosz w komplecie, ale... nie ma torby - która jak dla mnie i moich
        koleżanek mam... jest zbędnym balastem bimbającym po kolanach. Na spacer -
        wszystko co potzreba to mieści się w nogach malucha lub w zwykłej większej
        kosmetyczce w koszu na zakupy (przy spacerówce). Nie ma potrzeby zabierać ze
        sobą połowy akcesoriów do pielęgnacji ani połowy garderoby wink
    • zuzannap3 Re: do kiki 25.07.05, 21:44
      dzieki bardzo, juz wiem ze chcę ten wózek
      • smeagoul Zuzannap3 26.07.05, 07:06
        Nie będziesz żałowałasmile Ja jak już pisałam mam używany ale wyglada jak nówka i
        strasznie mnie to cieszy. Tylko Waga... te 11,5 kg w chicco (6WD LX duo z kołami
        gumowymi) to waga spacerówki. Z gondolą jest moim zdaniem ok 3 kg. cięższy. Ale
        i tak jestem zadowolona,bo jak widze wage wózków np. TAKO Julia itp-> 21 kg to
        az mnie trzęsie zzz wink

img09.allegro.pl/photos/400x300/56/5686/568605/56860553_1
        img09.allegro.pl/photos/oryginal/56/5686/568605/56860553_3
        Pozdrawiam Ania
    • zuzannap3 Re: do kiki 26.07.05, 09:28
      Jestem juz zdecydowana na ten wózeczek. Ale Twój Aniu ma fajny kolor. Szkoda ze nie mogę takiego wybrac. Decyduję sie na ten kolor co wybrała Kika.
      Pozdrowionka
      • smeagoul Re: Do zuzannap3 26.07.05, 12:07
        Ale wiesz co??- w tej chwili w ofercie taką tapicerke ma wózek 4 WD. Z tego co
        wiem to jest możliwośc zamainy tapicerki w sklepie (jak sie ładnie poprosi)a
        jesli kupujesz w necie to chyba nie da sięsad ale zapytac i spróbowac możeszsmile
        To dokładnie taki kolor na zdjęciach wychodzi niebieskawy.
        www.baby.com.pl/imp/ch-86m.jpg
        Ania
      • kika_kika 6wd vs 4wd 26.07.05, 12:37
        Właśnie pod wpływem tego watku postanowiłam podpytac mamy - uzytkowniczki
        wózków z tymi mnuiejszymi kółkami czy są zadowolone, bo... kusiła mnie wymiana
        mojego 4wd na 6wd i... wszystkie mówiły, że mam zostawić sobie ten, bo jest
        lżejszy w prowadzeniu z obciążeniem!! Byłam zaskoczona tą opinią, ale... to
        słowa kilku dziewczyn. Więc... przemyśl to może jeszcze - w sklepie to nie to
        samo co na ulicy/chodniku z dzieckiem.... zakupkami...
        a kolorek smile naprawdę w rzeczywistości jest cudowny smile)
        • smeagoul Re: 6wd vs 4wd 26.07.05, 13:14
          oj Kika nie strasz mniesmile- no cóż mam jednak nadzieję ze jakoś będzie się go
          prowadziło z obciążeniem- pewnie to kwestia przyzwyczajenia. i tak okarze się "w
          praniu"
          Pozdrawiam Aniasmile
          • kika_kika Re: 6wd vs 4wd 26.07.05, 13:49
            no, zobaczymy smile zresztą... jednym pasuje to innym co innego smile
            A wogóle to Aniu - wszystkiego naj naj smile)
            • smeagoul Re: 6wd vs 4wd 26.07.05, 13:55
              o Kika dzięki serdeczne!!!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka