Dodaj do ulubionych

Skurcze B-H

15.09.05, 11:55
Zastanawiam się właśnie nad skurczami Braxtona-Hicksa. Miewacie je? Jeśli tak,
to jak je odczuwacie?
Obserwuj wątek
    • djenne Re: Skurcze B-H 15.09.05, 12:32
      no ja chyba nie mam. nic nie czuje abu mi brzuch sie napinal...
    • delta.x Re: Skurcze B-H 15.09.05, 12:49
      A ja mam skurcze już od 5 miesiąca, takie twardnienie brzucha, bardzo
      nieprzyjemne uczucie, miewałam je nawet kilkanaście razy na dobę, odkąd
      zaczęłam zażywać magnez mam ich trochę mniej, teraz coraz częściej towarzyszy
      im lekki ból. W pierwszej ciąży zaczęły mi się dużo później, na pewno dopiero w
      trzecim trymestrze, a teraz niepokojąco wcześnie, ale tak podobno bywa w
      kolejnych ciążach. Bardzo ich nie lubię, czasem jak za dużo chodzę i jestem
      zmęczona to mam je co kilka minut, nie potrafię się wtedy ruszać, bo brzuch
      jest twardy jak kamień i każdy ruch powoduje nieprzyjemne wrażenia. Zapis ktg
      mam dobry jak na wiek ciąży.
      • estellle Re: Skurcze B-H 15.09.05, 12:54
        Ja się zastanawiam, czy to, co odczuwam, a raczej odczułam (ledwie trzy razy),
        mogę nazwać skurczami przepowiadającymi. Miałam je zawsze w nocy, niebolesne,
        ale nieprzyjemne odczucie, które przerywało mój sen. Coś jakby ktoś ściskał mój
        brzuch obręczą, do tego napięcie w pachwinach. Mam nadzieję, że to to, co myślę,
        a nie coś złego.
    • goshas3 Re: Skurcze B-H 15.09.05, 12:54
      ja mam bardzo rzadko. W zasadzie nie wiem czy to onesmile twardnieje mi brzuch po
      prostu.
    • ariana1 Re: Skurcze B-H 15.09.05, 13:00
      Ja mam rzadko i bezbolesne, ale biorę fenoterol. Delta! Wyczytałam,ze u
      wieloródek te skurcze są wcześniej i silniejsze. U mnie też się zaczęły zaraz
      po 20 tc, poprzednio po 25tc.
      • asca25 Re: Skurcze B-H 15.09.05, 13:15
        Mam twardznienie brzucha - nie przeszkadza mi to i nie boli.
    • budzik11 Re: Skurcze B-H 15.09.05, 13:24
      Ja nie miałam ani raz.
      • naturella Re: Skurcze B-H 15.09.05, 14:43
        Ja też nie.
    • marcia81 Re: Skurcze B-H 15.09.05, 15:02
      Te surcze B-H to wlasnie twardnienie brzucha, nie wierze ze nigdy tego nie
      odczulyscie i to jest oczywiscie bez bolesne, dopiero pozniej pod sam koniec
      ciazy moga zaczac bolec.
      • swietlik111 Re: Skurcze B-H 17.09.05, 21:42
        ja mam to już od dawna, ale do tej pory to twardnienie brzucha było całkiem
        bezbolesne i nie codziennie, albo raz na dzień tylko... teraz 34tc skurcze sa
        coraz wyraźniejsze i są już codziennie, nieraz sa trochę bolesne i trwają dość
        długo... ale myślę , że to normalne, w końcu do porodu coraz bliżej... smile))
        • abiela Re: Skurcze B-H 17.09.05, 22:29
          Mam od 23 tyg. Od poniedzialku kilkadziesiat razy na dobe, nieprzyjemne. KTG na
          szczescie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka