Dodaj do ulubionych

ciepłe ubranka

27.09.05, 15:10
dziewczyny co kupujecie z ciepłych ubranek i okryś dla Waszych maluchów?
Kupiłam narazie sweterek z ciepłymi śpioszkami na allegro i tyle... nie wiem
do czego się przydaje śpiwór a do czego kombinezon? a może jeszcze coś
innego...? A do wózka to się daje jakąś kołderkę czy co?
Obserwuj wątek
    • naturella Re: ciepłe ubranka 27.09.05, 15:18
      Ja mam dużo ciepłych rzeczy. Ze cztery polarkowe bluzy, w tym dwie na zamek.
      Ciepłe, welurkowe śpiochy i pajace. Śpiworek mam polarkowy do spania, z taka
      torbą na nóżki i z rączkami. No i kombinezon też mam, do wychodzenia na dwór i
      pierwszą jazdę ze szpitala. Z nogami "osobnymi" żeby zapiąć w foteliku. Do
      wózka to chyba będę dawać tylko kocyk na ten kombinezon...
    • konefka29 Re: ciepłe ubranka 27.09.05, 15:20
      Jesli w domu masz cieplo to nie musisz kupowac specjalnie duzo cieplych ubranek.
      No chyba, ze czasem brakuje weglasmile))

Tak na serio to spiworek jest np do wozka, natomiast kombinezon jest do fotelika
      samochodowego, bo trzeba zapiac pomiedzy nozkami pasy.

Z cieplych rzeczy kup ciepla czapke np polarowa; jesli kombinezon nie posiada,
      to rekawiczki. Pod spiworek ubierasz dziecko w body i pajacyk lub spioszki i
      kaftanik. To jednak nie jest regula. Zawsze musisz sprawdzic czy kark dziecka
      nie jest zimny lub spocony, wtedy dokladasz jedna warstwe lub jedna zdejmujesz.
    • ariana1 Re: ciepłe ubranka 27.09.05, 16:03
      Pod kombinezon na spacer mam 2 zestawy (na początek): sweter + śpioszki
      polarowe upolowane w lumpku ( fajne) oraz trochę większy (chyba 74) polarowy
      pajac. To na tzw. domowy strój. A poza tym mam same bawełniane ciuchy na "po
      domu".
    • budzik11 Re: ciepłe ubranka 28.09.05, 09:21
      Hmm... Śpiwór, jak sama nazwa wskazuje, najczęściej służy do spania smile A
      kombinezon to "okrycie wierzchnie" na spacery do wózka, do fotelika. Śpiwór ma
      rękawy a na nóżki "wór" - może sobie dziecko swobodnie nimi w środku wywijać.
      Kombinezon ma również rękawy i osobne nogawki (do zapięcia szelek w foteliku),
      najczęściej jest ze stpkami, rekawiczkami i kapturem.
      A z ciepłych rzeczy kupię ze 2 sweterki lub bluzy, może 1 parę miękkich
      spodenek, ze 2 ciepłe czapki (na razie mam takie lekkie "po domu").
      A do wózka na kombinezon dajesz kocyk smile
    • gomaz Re: ciepłe ubranka 28.09.05, 11:28
      Ja wszystkie pajacyki kupiłam welurkowe, a 2 mam nawet takie bardzo ciepłe z
      frotte i od spodu jakby polarek. Poza tym kupiłam dresik z H&M i mam kilka
      sweterków robionych na drutach (luźno robione i dziury mają), które dostałam.
      Jak trzeba będzie to dokupię dresik polarkowy do domu. A na spacer kupiłam
      kombinezonik z osobnymi nóżkami. No i mam kocyki cieńsze i grubszy jakby co.
      Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka