olutek_m 10.10.05, 08:15 Dziewczyny, przez ostanie dni dopadly mnie strasznie mdłosci i wymioty. Nie wiem jak sobie z tym radzić. Jutro mam cały dzien na uczelni. Mam nic nie jeść??? Macie jakies cudowne sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smok18 Re: Wymioty... 10.10.05, 09:48 Właśnie,że powinnaś coś jeść.Proponują małe lekkie przegryzki,jakiś sucharek lub suchy biszkopt i dużo pij wody mineralnej.Nie możesz dużo wymiotować bo nie dostarczysz fasolce odpowiedniej ilosci składników pokarmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: Wymioty... 10.10.05, 09:51 Witaj Myśle, że biszkopociki lub sucharki pomogą bardzo na dzień dobry, bardzo dobry jest również banan. Jest coś jeszcze, staraj się jeść częściej mniejsze posiłki, niż np: trzy w ciągu dnia. To pomaga i to bardzo. Wiem to nie z doświadczenia, bo jak narazie i (dobrze zero wymiotów i mdłości ale od koleżanek które już to przeszły albo są w trakcie przechodzenia. Trzymaj się jakoś tam. Powodzenia. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mimoooza Re: Wymioty... 10.10.05, 09:59 Dobrze jest wieczorem pół godziny przed snem zjeść coś wysokobiałkowego - kawałek twarogu, jogurt, lub wypić szklankę mleka. Wtedy w nocy poziom glukozy nie spada dość długo i zapobiega to porannym mdłościom. A dzien warto zacząć od sucharka, potem herbatka imbirowa z Herbapolu - wypróbowałam na sobie, łagodzi mdłości rewelacyjnie. Dobre są też słodkie migdały, warto mieć przy sobie i pogryzać, zpobiegając atakom głodu. No i oczywiście, jak pisały dziewczyny, jeść często a małe porcje. Unikać cukrów prostych, tylko pełnowartościowe jedzenie - czarny chleb, kasze, surowe warzywa i owoce itp. Wtedy proces trawienia jest dłuższy i głód nie atakuje tak szybko. Czytałam też, że przy wyjątkowo silnych pomaga przyjmowanie witamin z gr. B, ale o tym gin powinien zadecydować. W ogóle jeśli wymioty są zbyt częste, to powinnaś o tym pogadać z ginem. Pozdrawiam i życzę jak najmniejszych mdłości i zero wymiotów Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Wymioty... 10.10.05, 10:59 Sprobuj jakies herbatki ziolowe, na moja kolezanke swietnie dzialala melisa. Wydaje mi sie ze kazdy indywidualnie musi znalezc najlepszy sposob dla siebie. A i nie martw sie znam kobiety ktore wymiotowly przez kilka miesiecy po kilka razy dziennie i urodzily zdrowe dzieci. Wazne zeby sie nie odwodnic, jak juz ktos wczesniej pisal. Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś