Dodaj do ulubionych

brak czucia w palcach u rak, tez tak macie?

11.11.05, 18:28
mam bardzo spuchniete rece, na tyle mocno, ze nie moge palcami dotknac do
srodka dloni, czyli zlozyc w piesc. Lekarz powiedzial, ze to normalne.
Natomiast dzis zaczelo sie od lekkiego dretwienia, a teraz stracilam czucie w
dwoch palcach w prawej rece. Nic nie pomaga, ani szczypanie czy masaz.

Czy Wy tez tak macie, ale spotkalyscie sie z czyms takim?
Obserwuj wątek
    • kocia_kotna Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 18:31
      Nie..... ale u Ciebie najwidoczniej organizm magazynuje wodę na czas porodu
      więc Konefko...wink
    • r.kruger Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 18:33
      masz kłopoty z krążeniem, jeśli masz sine palce pod paznokciami-zgłoś się
      natychmiast do lekarza
      poprośkogos żeby zmierzył Ci ciśnienie-w aptece, sąsiada...
      • konefka29 Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 19:48
        dzieki dziewczyny za rady. Na szczescie paznokcie nie sa sine, a specjalnie
        zmylam lakier. Nadal nie odzyskalam czucia w palcach. Jutro jade do szpitala na
        ktg, wiec pzry okazji spytam sie o te palce. Na razie wezme sobie magneB6 i
        zobaczymy czy sie cos poprawi.
    • hela15 Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 18:45
      ja mam to samo. lekarz kazał mi brać magnez 3 razy po 1 tabletce.
      • jpetryka Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 19:08
        ja tak mam od polowy sierpnia niestety sad ale w sumie zostalo kilka dni i
        malenstwo bedzie juz ze mna wiec teraz to juz nieistotne...boli, ale wytrzymam smile
        pozdrawiam i trzymam kciuki za inne mamusie tezsmile
    • konefka29 Krugerka... 11.11.05, 20:17
      co to moze oznaczac jesli mi zsinieja te paznokcie?
      • eliza34 Re: Krugerka... 11.11.05, 20:24
        Puchnięcie dłoni i stóp to przecież zawodnienie organizmu tak jak któraś z Was
        napisała. Mnie ostatnio też zaczynają się robić baloniki na stopach i
        opuchlizna idzie do w górę,bo czuję np. ucisk pod kolanami (opór)(tak jest po
        dłuższym siedzeniu). Tylko ja zamiast drętwienia mam wtedy inne problemy-
        zaczynam mało sikać, czyli blokuje się pęcherz i nerki, a jesli tego nie
        rozpędzę szybko to one zaczynają mi blokować wątrobę, bo robi mi się lekko
        niedobrze i uciska mnie wątroba. Lekarz zamiast magnezu polecił mi urosept,albo
        inne zioła "na sikanie",zeby odprowadzać nadmiar wody z organizmu.
        rzeczywiście pomaga i opuchlizna się zmniejsza (+ leżenie z nogami do góry).
        pozdrawiam,
        Eliza
        • r.kruger eliza34 11.11.05, 20:32
          puchnięcie to trzymanie wody, ale drętwienie i sinienie to już inny problem,
          choc może być konsekwencją
      • r.kruger Re: Krugerka... 11.11.05, 20:31
        to oznacza złe krążenie obwodowe i nie jest bezpieczne dla Ciebie więc nie wiem
        jak wpływa na ciąże
        tzn. chwilowe nie robi szkód ale jest BEZWZGLĘDNYM wskazaniem do wizyty u
        lekarza(w szpitalu choćby)
    • viking-plus Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 11.11.05, 22:13
      tez tak mam, wypytywałam lekarza przy kązdewj wizycie i twierdzil ze to sie
      zdarza. Ale trafilam tez na informacje o zespole cieśni nadgarstka, poszukaj na
      jakiejś wyszukiwarce internetowej. Jest to zespoł który jest związany z ciążą
      ale nie wiem czy objawy znikną po urodzeniu, mam nadzieje ze tak bo w
      przeciwnym razie leczy sie to operacyjnie - jest zwiazane z uciskien nerwu w
      nadgarstku. Mam nadzieje ze nasze dolegliwości miną jak juz urodzimy nasze
      maleństwa. Pozdrawiam
      • niunia64 Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 12.11.05, 00:13
        Też tak mam od jakiegoś tygodnia. Szczególnie jak się przebudzę do kibelka w
        nocy to nie mogę zrobić pięści, bo boli...też drętwieją mi całe ręce- no cóż
        uroki "końcówki"- przyznacie, że nie jest ciekawa...
    • konefka29 Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 12.11.05, 09:30
      poznym wieczorem zaczelam odczuwac zanik czucia w stopach...Zdjelam skarpetki i
      widok byl przerazajacy!!! Zamiast stop mialam balony, wygladaly jak napompowane
      gumowe rekawiczki!!! Maz od razu chcial mnie wiezc na pogotowie, ale
      powiedzialam, ze na razie wytarczy mi miska z zimna woda. Wymoczylam z pol
      godziny stopki, potem nogi w gore i po 2 godzinach troche opuchlizna zeszla.
      Dzis rano moja twarz wygladala jak ta nadmuchana rekawiczka, ale moj M
      powiedzial, ze i tak slicznie wygladamsmile)) Kochany jest!
      Na 13 moja polozna umowila mnie w szpitalu na ktg i dodatkowe badania. Ciewkawe
      co powiedza...
      • karola125 Re: brak czucia w palcach u rak, tez tak macie? 13.11.05, 11:36
        Mi dłonie puchną niewiele ale za to bardzo boli mnie nadgarstek lewej dłoni.
        Tak że nie mogę kręcić ta ręką. Nie wiem jak w takiej sytuacji będę mogla
        opiekować się synkiem.
        Byłam u ortopedy i on powiedział że coś sobie nadwyrężylam. Wcale nie powiązał
        tego z ciążą. Kazał nadgarstek usztywnić i też postraszyl operacją po porodzie.
        Jak owijam nadgarstek bandażem to boli znacznie mniej a po dwóch dniach
        przestaje boleć. Ale jak tylko zdejmę bandaż zaczyna boleć na nowo. Ja mam
        nadzieję że jest to związane z ciążą i po porodzie ból ustapi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka