Dodaj do ulubionych

rzucanie zabawkami

19.01.06, 14:15
Od kilku dni Wojtek ma nową zabawę - rzuca na podłogę zabawki i czeka,żebym
podniosła. Podaję mu a on znów rzuca. I tak w kółko. Taki mały a już coś tam
w tej swojej główce kombinuje smile. Leżenie w łózeczku to dla niego kara.

A jak Wasze maluchy? Jak się bawią?
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: rzucanie zabawkami 19.01.06, 15:54
      moj jeszcze nie ma tak sprawnych rączek aby rzucac,ale lezec tez nienawidzi
    • mala67 Re: rzucanie zabawkami 19.01.06, 16:04
      moja co najwyzej wypuszcza z raczki ale nie rzuca, lubi wkaldac wszytsko do
      buzki, lezec tez raczej nie, chyba ze na macie eduk
    • sdomitrz Re: rzucanie zabawkami 20.01.06, 13:36
      Jauskuteczniam różne zabawy z książki "zabawy z niemowlakami" którą kiedyś tu
      polecałam. Ale oczywiście wymaga to współdziałania z mamą o ile mama ma czas i
      siły.
      Sama jeszcze nie potrafi się sobą zająć. Też ani mata ani karuzela w łóżku
      malutką na długą metę nie interesują - najwyżej 10-15 min. Zato uwielbia być ze
      mną - rozmawiać, śpiewać, oglądać wszystko z wysokości oczywiście będąc na
      rączkach. Nawet nosidełko kupiłam do tego noszenia.
      Czasem mam wrażenie że zabawki ją wkurzają smile Próbuje je wepchnąć do buzi, a
      jak nie wychodzi, to zaczyna wydawać gniewne wrzaski....

Lubi wszystko co szeleści - daję czyste torebki, to sobie je gniecie rączkami.
      Lubi też zabawe w 'a kuku' i podobną z kapeluszami (wkładam na głowę kapelusz i
      mówię "dzień dobry").
      Lubi huśtawkę Fisher Price z światełkami i muzyczką, muzykę Bobasa i podobne
      melodie rosyjskie (są lepiej zrobione wykonane, niż te Raimonda Lapa, bo nie są
      tak prymitywne)- szczególnie reaguje na piszczki w tych utworach....
      Bawi się pieluszką - naciąga sobie na buzię, a ja mam zdjąc, to jest
      szczęśliwa smile
      A ja jednak marzę o nauczeniu Jej samodzielnej zabawy (starszy się nauczył
      dopiero w wieku 3,5 lat smile
      • hautnah Re: rzucanie zabawkami 22.01.06, 13:42
        moja mala od paru dni jak nie moze wlozyc duzej grzechotki do buzi, to uderza
        sie nia o twarzsad troche dziwna metoda "prob i bledow"smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka