majka.majka 04.03.06, 10:18 Dajecie może swoim dzieciom buraczki czerwone? Szukałam w różnych swoich poradnikach, czy już można, ale nigdzie nie piszą o buraczkach, a chciałam małej podać. Pozdrawiamy (mamy 6,5 miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogusia.woj Re: Buraczki czerwone? 04.03.06, 10:32 Spokojnie możesz podać. Buraki należą do produktów nieuczulających, więc już można. Ja też już daję. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Buraczki czerwone? 07.03.06, 09:56 Na forum Jedzenie ,czytalam ,ze mozna.Tylko tatuś kiedys spalił garnek jak gotował buraczki iod tamtego momentu nie gotuje ,a do kupowanych nie mam zaufania.A to forum : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Buraczki czerwone? 07.03.06, 10:56 dajcie koniecznie znać, jak je przygotowujecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Buraczki czerwone? 07.03.06, 21:01 Buraczki ugotowane już i potarkowane dodaje sie do gotujacej zupki i pozniej wszystko razem miksuje.Buraczki jak buraczki,ale dodawanie jabluszka do zupki to u nas strzał w dziesiatke.Zupki gotuje sama i ulubiona juniora to marchew + ziemniak + pietruszka + por+ jabłko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Buraczki czerwone? 07.03.06, 21:18 ja nie gotowalam wczesniej ani nie tarkowalam, po prostu pokroilam na male kawaleczki i gotowalam razem z pozostalymi warzywami na zupke, potem zmiksowalam to razem i znowu zagotowalam, malej bardzo smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Buraczki czerwone? 07.03.06, 21:40 Boze dziewczyny ze Wam sie chce Ja taka leniwa jestem ze juz to pisalam na niemowlakach za sloiczki wszystkim koncerna po Noblu bym dala )) pisala wyrodna matka co nie gotuje tylko sloiczki malemu serwuje Odpowiedz Link Zgłoś
patoga buraczki też uczulają! 07.03.06, 21:51 polecam dać najpierw troszeczkę! często uczulają , gdy karmiłam jeszcze piersią zjadłam olbyrzmią porcję buraczków co się skończyło fatalnie dla Ali bo miała mega ulewania, rozwolnienie i krew w kupie o wysypce już nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: buraczki też uczulają! 08.03.06, 15:01 Nie ma na swiecie rzeczy, ktora nie moze uczulac, ale akurat buraczki - bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: buraczki też uczulają! 08.03.06, 16:24 Ty twierdzisz że rzadko, ja na forum alergia wyczytałam że często. Zrobi jak chce. Mam nadzieje że na buraczki dziecię nie będzie uczulone Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k przepis z buraczkami na zupę 08.03.06, 15:08 Zupa jarzynowa z buraczkiem: Przepis dla dziecka karmionego: - piersią od 6 miesiąca - butelką od 7 miesiąca -------------------------------------------------------------------------------- SKŁAD: 1/2 marchwi (30g) 1/2 ziemniaka (20g) 1/4 pietruszki(20g) 1/4 buraka(20g) łyżeczka świeżego masła (5g) 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego(5g) 120 ml wody uzupełnianej podczas gotowania 1 porcja 150 mg -------------------------------------------------------------------------------- PRZEPIS: Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy oraz kroimy, następnie wkładamy do ugotowania do wrzącej wody na okres 20 minut. Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko, dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania. Następnie dodajemy masło i studzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: przepis z buraczkami na zupę 08.03.06, 16:27 dzięki miodzio, jutro będzie Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: przepis z buraczkami na zupę 08.03.06, 19:13 www.twojadieta.pl/dz.php fajna strona dla gotujacych mama i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś