mala67 15.03.06, 09:29 czy wasze skarby jezdza (bo przeciez nie chodza) w kombinezonach (ja mam taki z zakrytymi stopkami) czy w spodniach i butkach mysle o jakis butkach na wiosne , jakie macie, gdzie kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuncwotek Re: buciki? 15.03.06, 09:32 My jeździmy w kombinezonie...naraznie mamy takie buciki z materiału...stare jak świat. Sama się zastanawiam czy kupować jakieś inne, chyba takie szmatkowe sa ok bo i tak dziecko jeszcze nie chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: buciki? 15.03.06, 09:37 Kurcze ja też myslę o bucikach.Póki co też jeździ w kombinezonie z bucikami,ale potem???Niewiem czy takie zwykle szmaciane nie będa za cienkie?Gdzie,jak gdzie ale w nóżke musi być ciepło, choc tez niema co przesadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: buciki? 15.03.06, 09:42 u nas zależy w czym "chodzimy" jak kombinezon to zakładam grubsze skarpetki a jak kurteczka spodenki to mamy buciki - takie welurkowe z kożuszkiem w środku- kupiliśmy w Smyku- sa naprawdę super!!- mamy granatowe z 2 paseczkami ale były też bordowe też super- koszt to coś około 12-15 zl- już nie pamiętam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: buciki? 15.03.06, 10:04 Kupiłam Maksiowi kombinezon ze stópkami w listopadzie rozm. 68 - pani powiedziała że do wiosny spokojnie "pochodzi" a tu.... w połowie lutego przesiedliśys ię na komplecik który Maks dostał od babci na "za rok na jesień )" no i tu nie ma bucików ratunkiem są dla nas butki "mukluki" - takie góralskie ze skóry z kożuszkiemw środku - są miękkie ale idealne, wciągam je pod spodnie i maksio ma ciepło po same kolana Są super. Moja mama je kupiła ugóralki w Krakowie (w poznaniu na jeżyckim też widziałam) A na wiosnę to mam strrrraszną zagwozdkę, nie wiem jak się mierzy butki jak z rozmiarami, jak sie ma długość stópki do rozmiaru... właśnie tych zakupów boję się najbardziej. Stópki są jeszcze takie delikatne... a nie ma nic gorszego niż ciasne, uwierające butki ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: buciki? 15.03.06, 10:23 A ja wczoraj kupilam malej w H&M. Sa wlasnie z materialu, ale takiego jakby powlekanego gumą ( nie wiem jak je opisac). Kosztuja 25zl. I sa przerozne, i dla chlopcow, i dla dziewczynek. Sa sznurowane i na zatrzask. Naprawde maja duzy wybor. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa w h&m 15.03.06, 13:34 sliczne buciki i dla chclopcow i dla dziewczynek sa w H&m od pepepgow, sandalek po glebokie zakryte i wszystkie sa taniutkie bo kosztuja okolo 20- 40 zl a jest w czym wybierac naprawde, Ta dziewczyna - mowisz o takich plastikowych co wygladaja jak male kaloszki?bo ja z plastikowych powlekanych materialow kojarze tylko te ale dla mnie akurat te sa jako jedyne z h&m paskudne ameliajulia.photosite.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: w h&m 15.03.06, 14:14 nie mowie o tzw. gumowcach, ale wlasnie o bucikach z materialu. I tak jak piszesz sa w przeroznych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik buciki 15.03.06, 14:25 ja jeszcze za butkami sie nie rozgladalam, na spacerki jezdzimy w kombinezoniku (niech juz sie cieplej zrobi bo wyrasta z niego) i on nie dosc ze ma cieple butki dopinane to jeszcze mala w taki kozuszkowy spiworek wkladam. w samochodzie za to - miala takie polarkowe wdzianko z zakrytymi stopkami, ale ze z niego wyrosla to wkladam ja w spodenkachj i bialych bucikach miekkich jeszcze z chrztu. i mysle ze podobne jej kupie na wiosne do spacerowki - wydaje mi sie ze takie mieciutkie spokojnie moga byc bo przeciez z wozka jeszcze wysiadac nie bedzie. za to bede zwracac uwage na to by sie jej trudno sciagalo Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: w h&m 15.03.06, 14:37 ok rozumiem, myslalam ze mowisz o tych kaloszkach bo nie bardzo bylismy w stanie wykminic z mezem po co dzicku ktore jeszcze nie chodzi kalosze? ale cala reszta butow stamtad jest super Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: buciki? 15.03.06, 17:07 kika u nas tak samo my mialysmy z 5 kombinezonow (jakos tak sie uzbieralo, jakies mala miala jesienne, jeszcze mialysmy 3 pozyczone zimowe...), wiec jak mala dostala w prezencie 6-sty na 74, to sobie pomyslalam: po co, pewnie dopiero za ro uzyjemy... a tu juz w grudniu mala wyrosla ze wszytskich pieciu a teraz juz wyrasta z tego 6-stego i tez jej zakladam cieply komplecik, ktory byl kupiony na jesien i sie wczoraj zastanawialam co na stopki. mam takie bardzo cieple skarpetki, ale trzeba kupic jakies buciki Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: buciki? 15.03.06, 14:41 u nas to też problem na czasie bo kombinezon mamy bez stupek i zakładamy takie "góralskie" z futerka bo te wszystkie buciki z bajerami które dostał mały w prezencie są mu za małe ostatnio mierzyłam mu stopkę i wyszło 11 cm to chyba dużo... wiecie może jaki to rozmiar? Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 sani14 15.03.06, 15:45 Nie mam pojęcia jaki to rozmiar,ale te góralskie butki to fajny pomysł,ale na wiosnę to chyba trochę za ciepłe co?Sama już niewiem,bede musiala poszukać soc u nas w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
jeska1 Re: buciki? 15.03.06, 17:45 No dobra, a jeśli nie w kombinezonie tylko w spodniach i rajtach (pewno) to ile warst wciskacie na dziecko.Córka właśnie z kombinezonu wyrasta i mam dla niej kurtkę i butki. Nie wiem tylko co pomiędzy tą kurtkę i burtki? Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: buciki? 15.03.06, 20:43 my buciki nosimy od zawsze najpierw byly pantofelki dżinsowe z bhs i trampki z H&M w zimie mialyśmy kozaki futrzane next przywiezione z anglii ostatnio nosilyśmy skórzane butki z mothercare do kostki, ale już są za male... teraz zakladam adidaski z mothercare chodzimy w kurtce i spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: buciki? 15.03.06, 20:43 a na wiosnę mamy pantofelki biale z kwiatkami z h&M Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: buciki? 15.03.06, 21:06 ha a my na wiosne kupilysmy te jeansowe zrozowymi oblamowkami, ale przymierzam sie do kupna tenisowek i tych pantofelek co Jadis juz kupila Odpowiedz Link Zgłoś