15.03.06, 09:29
czy wasze skarby jezdza (bo przeciez nie chodza) w kombinezonach (ja mam taki
z zakrytymi stopkami) czy w spodniach i butkach
mysle o jakis butkach na wiosne , jakie macie, gdzie kupujecie?
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: buciki? 15.03.06, 09:32
      My jeździmy w kombinezonie...naraznie mamy takie buciki z materiału...stare jak
      świat. Sama się zastanawiam czy kupować jakieś inne, chyba takie szmatkowewink sa
      ok bo i tak dziecko jeszcze nie chodzi..
    • azja811 Re: buciki? 15.03.06, 09:37
      Kurcze ja też myslę o bucikach.Póki co też jeździ w kombinezonie z bucikami,ale
      potem???Niewiem czy takie zwykle szmaciane nie będa za cienkie?Gdzie,jak gdzie
      ale w nóżke musi być ciepło, choc tez niema co przesadzać...
      • smeagoul Re: buciki? 15.03.06, 09:42
        u nas zależy w czym "chodzimy" jak kombinezon to zakładam grubsze skarpetki a
        jak kurteczka spodenki to mamy buciki - takie welurkowe z kożuszkiem w środku-
        kupiliśmy w Smyku- sa naprawdę super!!- mamy granatowe z 2 paseczkami ale były
        też bordowe też super- koszt to coś około 12-15 zl- już nie pamiętam dokładnie.
    • kika_kika Re: buciki? 15.03.06, 10:04
      Kupiłam Maksiowi kombinezon ze stópkami w listopadzie rozm. 68 - pani
      powiedziała że do wiosny spokojnie "pochodzi" a tu.... w połowie lutego
      przesiedliśys ię na komplecik który Maks dostał od babci na "za rok na
      jesień smile)" no i tu nie ma bucików
      ratunkiem są dla nas butki "mukluki" smile - takie góralskie ze skóry z
      kożuszkiemw środku - są miękkie ale idealne, wciągam je pod spodnie i maksio ma
      ciepło po same kolana smile
      Są super. Moja mama je kupiła ugóralki w Krakowie smile (w poznaniu na jeżyckim
      też widziałam)
      A na wiosnę to mam strrrraszną zagwozdkę, nie wiem jak się mierzy butki jak z
      rozmiarami, jak sie ma długość stópki do rozmiaru... właśnie tych zakupów boję
      się najbardziej. Stópki są jeszcze takie delikatne... a nie ma nic gorszego niż
      ciasne, uwierające butki ehh...
      • tadziewczyna Re: buciki? 15.03.06, 10:23
        A ja wczoraj kupilam malej w H&M. Sa wlasnie z materialu, ale takiego jakby
        powlekanego gumą ( nie wiem jak je opisac). Kosztuja 25zl. I sa przerozne, i
        dla chlopcow, i dla dziewczynek.
        Sa sznurowane i na zatrzask. Naprawde maja duzy wybor. Polecam.
        • kaliaa w h&m 15.03.06, 13:34
          sliczne buciki i dla chclopcow i dla dziewczynek sa w H&m od pepepgow,
          sandalek po glebokie zakryte i wszystkie sa taniutkie bo kosztuja okolo 20- 40
          zl a jest w czym wybierac naprawde,
          Ta dziewczyna -
          mowisz o takich plastikowych co wygladaja jak male kaloszki?bo ja z
          plastikowych powlekanych materialow kojarze tylko te ale dla mnie akurat te sa
          jako jedyne z h&m paskudne
          ameliajulia.photosite.com/
          • tadziewczyna Re: w h&m 15.03.06, 14:14
            nie mowie o tzw. gumowcach, ale wlasnie o bucikach z materialu. I tak jak
            piszesz sa w przeroznych kolorach.
            • magalik buciki 15.03.06, 14:25
              ja jeszcze za butkami sie nie rozgladalam, na spacerki jezdzimy w kombinezoniku
              (niech juz sie cieplej zrobi bo wyrasta z niego) i on nie dosc ze ma cieple
              butki dopinane to jeszcze mala w taki kozuszkowy spiworek wkladam.
              w samochodzie za to - miala takie polarkowe wdzianko z zakrytymi stopkami, ale
              ze z niego wyrosla to wkladam ja w spodenkachj i bialych bucikach miekkich
              jeszcze z chrztu.
              i mysle ze podobne jej kupie na wiosne do spacerowki - wydaje mi sie ze takie
              mieciutkie spokojnie moga byc bo przeciez z wozka jeszcze wysiadac nie bedzie.
              za to bede zwracac uwage na to by sie jej trudno sciagalosmile
            • kaliaa Re: w h&m 15.03.06, 14:37
              ok rozumiem, myslalam ze mowisz o tych kaloszkach bo nie bardzo bylismy w
              stanie wykminic z mezem po co dzicku ktore jeszcze nie chodzi kalosze? smile
              ale cala reszta butow stamtad jest super
      • ninjo Re: buciki? 15.03.06, 17:07
        kika u nas tak samo smile
        my mialysmy z 5 kombinezonow (jakos tak sie uzbieralo, jakies mala miala
        jesienne, jeszcze mialysmy 3 pozyczone zimowe...), wiec jak mala dostala w
        prezencie 6-sty na 74, to sobie pomyslalam: po co, pewnie dopiero za ro
        uzyjemy...
        a tu juz w grudniu mala wyrosla ze wszytskich pieciu a teraz juz wyrasta z
        tego 6-stego smile
        i tez jej zakladam cieply komplecik, ktory byl kupiony na jesien i sie wczoraj
        zastanawialam co na stopki. mam takie bardzo cieple skarpetki, ale trzeba kupic
        jakies buciki smile
    • sani14 Re: buciki? 15.03.06, 14:41
      u nas to też problem na czasie bo kombinezon mamy bez stupek i zakładamy
      takie "góralskie" z futerka bo te wszystkie buciki z bajerami które dostał mały
      w prezencie są mu za małesad ostatnio mierzyłam mu stopkę i wyszło 11 cm to
      chyba dużo... wiecie może jaki to rozmiar?
      • azja811 sani14 15.03.06, 15:45
        Nie mam pojęcia jaki to rozmiar,ale te góralskie butki to fajny pomysł,ale na
        wiosnę to chyba trochę za ciepłe co?Sama już niewiem,bede musiala poszukać soc
        u nas w sklepach.
    • jeska1 Re: buciki? 15.03.06, 17:45
      No dobra, a jeśli nie w kombinezonie tylko w spodniach i rajtach (pewno) to ile
      warst wciskacie na dziecko.Córka właśnie z kombinezonu wyrasta i mam dla niej
      kurtkę i butki. Nie wiem tylko co pomiędzy tą kurtkę i burtki? smile
    • jadis76 Re: buciki? 15.03.06, 20:43
      my buciki nosimy od zawsze
      najpierw byly pantofelki dżinsowe z bhs i trampki z H&M
      w zimie mialyśmy kozaki futrzane next przywiezione z anglii
      ostatnio nosilyśmy skórzane butki z mothercare do kostki, ale już są za male...
      teraz zakladam adidaski z mothercare
      chodzimy w kurtce i spodniach
    • jadis76 Re: buciki? 15.03.06, 20:43
      a na wiosnę mamy pantofelki biale z kwiatkami z h&M
      • kaliaa Re: buciki? 15.03.06, 21:06
        ha a my na wiosne kupilysmy te jeansowe zrozowymi oblamowkami, ale przymierzam
        sie do kupna tenisowek i tych pantofelek co Jadis juz kupila smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka