gusia210 Życzenia Wielanocne!!! 05.04.07, 20:04 Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego, a przy tym wszystkim stołu bogatego, mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków i ich rodziców śle Agnieszka i Zbyszko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: Życzenia Wielanocne!!! 07.04.07, 10:05 Wszystkiego najlepszego z okazjiświąt, wiele miłości, dobra, spokoju, cierpliwości na każdy dzień życzą Magdzia, Szymuś i mama Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Sto lat dla Antosia!!! 06.05.07, 17:42 synka blizniaki14.Dużo zdrówka i słodyczy serdecznie życzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 I po imprezce:) 03.06.07, 23:43 Chyba coś dopiszę, bo nam wątek zarchiwizują w końcu Może nie wszyscy pamiętają, ale kiedyś tu pisałam Witam wszystkie "nowe twarze"! Martynka w sobotę skończyła dwa latka Balowalismy dzisiaj. Były obie moje siostry z mężami i dziećmi (łącznie 7szt.) plus babcia (teściowa). Do jedzenia (i dmuchania torcik śmietanowy "Pszczółka Maja", drugi sernik na zimno z truskawkami i galaretką (aut. teściowej), na obiadek schab zawijany z bekonem oraz rybka z pieczarkami w sosie śmietanowym (to też teściowa), więc specjalnie się nie napracowałamDD Pogody nie było, więc siedzieliśmy w domu, ale dzieciaki bawiły się swietnie, dwójka nawet się przespała, nie było zabierania sobie zabawek, niepotrzebnych płaczów i kłótni, uff! A teraz o Martynce: Niestety i u nas zaczyna się bunt dwulatka a że niunia ma dość mocny charakterek, to niestety często kończy się to godzinną histerią i rykiem bez powodu (albo z byle powodu - moim zdaniem), poza tym Martynka ostatnio dość ostro ćwiczy pojęcie przynależności, jak coś trzyma to jest MOJEEEE!!!! i nie ma takiej siły, która mogłaby jej coś odebrać, walczy jak lew, co często kończy się rykiem oczywiście. Poza tym jest dość grzeczna: plosę, pseplasam, kuję baldzo - na porządku dziennym W nocy śpi nienajgorzej - najczęściej przesypia noc, ale czasem budzi się jeszcze na mleko (raz - nad ranem, bywa że i o 3 w nocy od ok. 2-3 tyg. zabrałam jej smoczek od butli w dzień, no niestety nie za bardzo chce pić z czegoś innego, jakiś czas piła z takiej butli z zaworkiem, ale się znudziło, ciągle odmawia, czasem wypije coś przez rurkę a ja się stresuję, że będzie pić za mało. A ona jest taka cwana, że jak raz wspomniałam, że jak będzie za mało piła, to będzie problem z kupką, to wczoraj po tym jak zrobiła i zawołała usłyszałam: "i widzis? mało piłam i kupka wysła, sama źlobiłam!" poza tym wygadana jest że hej! trochę obcina końcówki, ale tak smiesznie gada, że można płakać ze śmiechu Uwielbia zjeżdżalnię, czytanie (przez kogoś i samą siebie książeczek, puzzle, dinozaury w róznej postaci, samochodziki, malowanie farbkami (głównie czarną) i zabawy z Hanią (w cokolwiek - tańczy, śpiewa (sama wymyśla piosenki!), biegają razem, bawią się w chowanego, itd) I baaardzo tęskni za tatusiem, który wyjeżdża co tydzień na trzy dni, gada z nim codziennie przez telefon (Hania nie chce, bo się wstydzi) i jak wraca to mogłaby mnie wysłać na księżyc - tatuś jest bogiem ("tatuś MOOOJ kochany!") Może się zmobilizuję i wstawię jakieś zdjęciaDD ale jeszcze nie dziś. Pozdrawiam! G. Odpowiedz Link Zgłoś
madzias_3s Re: I po imprezce:) 12.06.07, 09:13 Hej Dużo zdrówka dla Martynki!!!!!! Piotruś skończy 2 latka w najbliższą sobotę Oczywiście jest cudownym rozrabiaką wszędzie go pełno, nie chodzi tylko biega, przez co ciągle się przewraca i...guz na główce gotowy - czy wasze też tak mają? chodzi do żłobka i dobrze się tam czuje rozwija się świetnie - mówi pełnymi zdaniami, cudnie zdrabnia wyrazy z jedzeniem nie mamy problemu - wręcz nam podbiera z talerzy - szkoła żłobkowa nocniczek - wie do czego służy, ale częściej zawartość pęcherza ląduje na podłodze nocki przesypia całe nadal uwielbia cyca, o którego prosi, gdy tylko może uparciuch z niego straszny - tak jak martynka wymusza swoje płaczem i krzykiem, a jak jesteśmy przeciwni to nas wysyła do kąta - zastanawiam się jak z tym walczyć - bo rośnie mały terrorysta ale ogólnie jest cudowny, kochany, najmilszy, najwspanialszy pozdrawiam wszystkie dwulatki i ich mamusie magda Odpowiedz Link Zgłoś
jaiza2 Re: I po imprezce:) 12.06.07, 16:48 Witam Was wszystkie. To ja, niczym syn marnotrawny, założycielaka forum, odzywam się po kilku miesiącach Niesety, zajeta Dwulatkiem i Sześciolatkiem, pracą i innymi rzeczami coraz rzadziej mam czas tu zaglądać, tym bardziej, że od listopada nie mam Internetu, bo mieszkam u Taty. Donoszę jednak co u Eli. 20 maja skończyła 2 lata, jest słodką, rozgadaną, mądrą Dziewuszką. Gada jak najęta, całymi zdaniami, czasem śmiesznie. Ostatni hit: Mamuniu, jakie ty masz ziompki! Takie ziejone! Bo zielony, to jej ulubiony kolor, i wszystko jest zielone, chociaż podstawowe kolory zna i wskazuje paluszkiem. Pozdrawiam serdecznie Wszytkie Dzieciaki i Mamunie - I. Odpowiedz Link Zgłoś