Dodaj do ulubionych

Pas wyszczuplający

14.04.06, 14:45
Warto się zaopatrzyć w takowy?Ciekawa jestem czy jego noszenie daje jakies
rezutaty...
Obserwuj wątek
    • aniatomek3 Re: Pas wyszczuplający 14.04.06, 14:48
      miałam i nie często korzystałam bo mnie denerwował i uciskał...
      ale może i u Cieie zadziała, ponoć kobieta po porodzie może mieć mniejsze
      biodra niż przed zajściem w ciążę, więc jeśli komuś bardzo zależy spóować
      można...
      Pozdrawiam
      • ania_czarna Re: Pas wyszczuplający 14.04.06, 14:53
        Właśnie dostalam taki pas poporodowy i zastanawiałam sie.
        Chyba spróbuje nosićwinkNie zaszkodzi..
        W jakim czasie po porodzie najlepiej juz go założyć??
      • kapuhy_a Oj nie piszcie takich rzeczy...:D 15.04.06, 10:16
        Mój mąz mi przez ramię rano podczytuje forum...niby się nie interesuje babskimi
        sprawami ale...właśnie przeczytał o tych wąskich biodrach...i właśnie
        jęczy:"kupisz?kupisz?" Zawsze miałam wąskie biodra dosyć ale jakby były jeszcze
        węższe...wiecie taka mała pupka w jeansach smile to byłby raj po tylu miesiącach
        grubaskowego tyłeczka...i na nic tłumaczenie,że nie mogę robic konkurencji córci
        w pampersie big_grin wkońcu to dla niej teraz trzeba będzie szukać kawalerów..echh...
        big_grinbig_grin:
    • pszczolka2 Są szpitale, że po cc proszą o zakładanie pasa... 15.04.06, 11:39
      Ja taki pas mam i mam zamiar zaraz zacząć nosićsmile

Pozdrawiam,Ola
      • ania_czarna Re: Są szpitale, że po cc proszą o zakładanie pas 15.04.06, 15:27
        A jak!Grubym brzuchom i tyłkom, juz po, mówimy zdecydowanie niesmilesmile
    • maga202 Re: Pas wyszczuplający 15.04.06, 23:01
      Ja mam dwa: jeden większy na tuż po porodzie a dokładnie po cc (podobno pomaga w gojeniu rany) i drugi mniejszy na później. Zamierzam nosić. Podobno daje efekty ale do tego tzreba jeszcze ćwiczyć.
    • dlaagi Re: Pas wyszczuplający 16.04.06, 19:11
      Mi na szkole rodzenia lekarz odradzał mówiąc, ze oslabia mięśnie. Jestem więc w
      kropce.
    • kaka1982 Re: Pas wyszczuplający 18.04.06, 16:09
      No to ładnie,już nie wiem w końcu co robić.A może jakaś doświadczona mamusia
      podzieli się doświadczeniem???
      • finka11 Re: Pas wyszczuplający 25.05.06, 13:06
        Podnoszę wąteksmile
        Sama zastanawiam się nad takim pasem i już nie wiem, nosić, czy nie? A jak u Was
        dziewczyny, nosicie, jeśli tak to jaki i czy daje efekty. Słyszałam różne
        opinie, ale moze któraś z Was już sama spróbowała i doradzi. Znam tylko jeden
        rodzaj pasa i to tylko wyszukany w internecie, pas Pani Teresy. Dajcie znać. No
        i jakie kremy używacie. Ja miałam cc, więc może polecicie coś na blizny i luźny
        brzuszek.
        Pozdrawiam
        • malusia4 Re: Pas wyszczuplający 25.05.06, 13:12
          Ja kilka lat temu miałam zabieg. Bliznę mam dokładnie taką samą jak po CC.
          Wiele osób mi polecało i ja także teraz moge polecić krem CEPAN (do kupienia w
          aptece). Zapach moze nie jest najfajniejszy, ale krem naprawde skuteczny.
          Odnośnie pasa sie nei wypowiadam, bo ja jeszcze w dwupakuwink
          Pozdrawiam!
          • finka11 Re: Malusia 25.05.06, 13:16
            Mam pytanie od kiedy po cc mogę stosować tą maść?
            • malusia4 Re: Malusia 25.05.06, 13:48
              Hmmm....tego Ci niestety nie powiem ...spróbuj podpytać w aptece. Ja zabieg
              miałam kilka lat temu i też nie za bardzo pamiętam, ale wydaje mi się, ze ranka
              była już zagojona i nie było strupków.
              Pozdrawiam!
            • kropka1005 Re: finka 25.05.06, 14:33
              ja też miałam cc i maść zacznę stosować jak już blizna się zagoi. Stosuje się
              ją na zabliżnione rany. A może wiecie od kiedy można sobie pozwolić na noszenie
              takiego pasa po cc?chciałabym zacząć od niego, a potem jak już dojde do siebie
              włączyć jeszcze ćwiczonka
              • ania_czarna mam pas na sobie;) 25.05.06, 14:55
                No własniewink Siedze i pisze do Was w pasiewinkSciskam cholerstwo dosć mocno, ale
                daje rade. Nosze juz 3 dzien i nie chce sobie wlewac, ale wydaje mi się,ze
                jednak zbiera ten brzuch do kupybig_grin
                Ja jestem po cc i w szpitalu pani doktor powiedziała,ze zaraz po zdjeciu szwwów
                moge nosić pas!
                Dzisiaj coś nawet nogą pomachałam w ramach ćwiczen...moze zacznę na poważniesmile
                Pozdrawiam ciepło!
                • larakrofft Re:ile kosztuje ? 25.05.06, 15:13

i czy 6 tyg po porodzie to nie za pozno?bo moze i ja bym sie skusiła
                  • lila_m Re:ile kosztuje ? 26.05.06, 07:34
                    Lepiej pozno niz wcale ... Ja zaczełam nosic 2 tyg. po cc.
                    Pas "pani teresy" kosztuje 40zł (ale widzialam tez za 50). Ja nosze takie
                    b.obcisle majtasy, kosztowaly chyba 35 zl. Mozesz tez popatrzec na allegro.

pzdr Lila
    • agat78 Re: Pas wyszczuplający 26.05.06, 18:28
      Z jakiej firmy sa te pasy? Ile kosztują? Gdzie można je kupić?
      Mi koleżanka poradziła, żeby obwiązywac brzuch bandażem elastycznym przez 3
      miesiące. Podobno rewelacja. Jej poleciła to połozna. Co Wy na to?
      • xixx Re: Pas wyszczuplający 26.05.06, 21:13
        Tan pas to właśnie jak bandaż tylko lepszy bo się nie roluje. Ja kupiłam swój na
        allegro ale widziałam tez w moejej aptece przy domu, noszę go od kilku dni -
        jestem 2,5 tygodnia po cc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka