Dodaj do ulubionych

prezent na chrzciny

24.04.06, 13:40
Natalka bedze chrzczona za 3 tygodnie i mam wybrac cos na prezent od
chrzestnej.
Nie mam pomyslu, mala ma w zasadzie wszystkie podstawowe rzeczy typu:
lozeczko turystyczne, krzeslko do karmienia, wiekszy fotelik sam., jezdzik
dostanie.
Prezent powinien byc w kwocie ok. 200-300zl (moze byc mniej). Chcialabym,
zeby bylo to cos raczej praktycznego. Jezeli zabawka to taka bardziej na
wyrost i z sensem.
Czy macie moze jakies pomysly? Mi juz przychodza do glowy nawet takie rzeczy
ja rowerek czy stolik z krzeslkami, ktore sie przydadza najwczesniej za rok,
a chcialabym, zeby raczej byly dla malej na teraz czy niedlugo.
Obserwuj wątek
    • justin301 Re: prezent na chrzciny 24.04.06, 15:50
      Nie mam pojęcia. My też dla dziecka mamy właściwie wszystko i np. jak mąż byl
      chrzestny to dał po prostu 4 stówy.
      My chyba ewentualne prezenty wpłacimy małemu na fundusz będzie miał jak damy
      radę tego nie przechulać na jakieś zabawkismile
      • monismonis Re: prezent na chrzciny 24.04.06, 16:36
        Ja chciałam żeby chrzesna kupiła małemu ubranko. Poszłysmy razem i wspólnie
        wybrałysmy wydała 180 zł. Dla mnie to było super wyjscie bo czekało mnie jescze
        wyprawienie chrzcin i wydanie kupy kaski.
        • ninjo Re: prezent na chrzciny 24.04.06, 16:57
          mowisz o ubranku na chrzciny?
          ja tez kupowalam ubranko mojemu chrzesniakowi i prezent tez (krzeselko do
          karmienia).
          Natalka ma juz ubranko do chrztu - sukieneczke po kuzynce.
          Zastanawiam sie czy po prostu nie poprosic o zwykle ubranka: jakas kurteczke
          itd. Ale ubranek ma tez mnostwo...
          • monismonis Re: prezent na chrzciny 24.04.06, 17:08
            Tak ja mówiłam o ubranku do chrztu smile ale ja gdybym wszystko miłała to
            poprosiła bym o ubranko na wiosne smile może jakąs kurteczke albo sukieneczki to
            napewno sie przyda, albo niech poprostu da ci kaske i ty juz sama cos jej
            wybierzesz.
            • lolita27 Re: prezent na chrzciny 25.04.06, 09:57
              U nas chrzestna ubrała mała i ku mojemu zaskoczeniu dala jej jeszcze łańcuszek
              złoty z aniołkiem. To bardzo słodka pamiątka. Natomiast dostalismy sporo kaski
              i własnie teraz zastanawiamy sie co z tym zrobic. Mozxe troszke na fundusz, a
              na pewnio fajny wozeczek, troszke przyszlosciowe zabawaki, takie na ktore
              troszke czasem zal wydac kupe kasy. Kurde to wkoncu jej kasa i niech chociaz ma
              za to fajne zabawki smile)
              • madelaine6 Re: prezent na chrzciny 25.04.06, 13:37
                Kuba na 1 urodziny dostal taki rowerek:
                www.allegro.pl/item98046242_rowerek_ze_sterowaniem_odglosy_zwierzat_6_wzoro.html
                Moze tandetnie wyglada,ale maly byl zachwycony,
                w wersji wypasionej na przyklad jest bomba :
                www.allegro.pl/item98244022_8w1_rowerek_jezdzik_pojazd_od_10_m_c_wysylka_0.html
                sluzyl mu do ubieglego roku smileten w drugiej aukcji jest suuuper.
                • murken Re: prezent na chrzciny 25.04.06, 13:45
                  Bylam chrzestna naszej forumowej Mayki!!! Zgodnie doszłysmy do porozumienia co
                  do prezentu.Był to blender i polskie ksiażeczki(Mayka mieszka w
                  Anglii).Bardzo chciałam ubrać moja nową córeczke,ale mamusia skutecznie mnie
                  przed tym powstrzymała.Wrazenia ze spotkania niezapomniane dla nas i
                  dzieciaczków. Pozdrawiamy.
                  • malina.majka Re: prezent na chrzciny 25.04.06, 13:59
                    Maya z rodzicami dziekuje drugiej mamusi i jej rodzince za przybycie na
                    Uroczystosc Chrztu Sw. i wspaniale prezenty.Spotkanie to na zawsze pozostanie w
                    naszej pamieci i sercach,i mamy nadzieje ze nastepnym razem odwiedzicie nas juz
                    w Angliismile Sciskamy mocno!
                    • kuncwotek Re: prezent na chrzciny 25.04.06, 17:59
                      A może biblia? To piękny prezent na cale życie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka