Dodaj do ulubionych

sylwia-zi - pytanie

13.06.06, 16:53
Czytałam, zę byłaś z mała w Tunezji. Ja sie zastanawiam czy nie zaszaleć w
końcu i gdzies nie pojechać.

ile byłyście i jak to wszystko wyszło podróż samolotem czy miałaś ze soba
wózek? no nie wiem napisz mi wszystko co moze być dla mnie przydatne. Tak
mnie korci, zęby zaszalec i wziąć ze soba małegosmile))
Obserwuj wątek
    • sylwia_zi Re: sylwia-zi - pytanie 13.06.06, 21:11
      polecam!
      pozyczylam parasolke chicco, spisala sie niezle, musze jedynie przestrzec ze
      nei obchodza sie z wozkami w samolocie delkiatnie. Niby do samego wejscia masz
      wozek ze soba, na ale potem wyrzucaja go na tasme... i tu nastepuje
      zniszczenie,ta moja, pozyczona,lekko sie przegiela, a wspoltowarzyszom w ogol
      enie chciala sie otworzyc.
      Sam lot luzik. Na cycku. Bez placzu, bez niepokoju, swietnie. Tylko troche
      ciasnawo, ale lot trwa tylko 3 godziny wiec luzik
      Polecam biuro Sun & Fun, www.sunfun.pl
      Hotel Skanes Rivage, wyjatkowo rodzinny. Full zarcia, czysciutko. Nawet mi dali
      lozeczko dla dziecko i apartament dwa pokoje co by mi, mamie i Martynie bylo
      wygodniej. Szok.
      Oni tam bardzo kochaja dzieci. Nie polecam tym mamom, co nie zycza sobie aby
      ich dziecko obcalowywano. Codzinnie Martyna byla calowana w policzki przez
      obcych arabow. NA szczescie mi to nie przeszkadza. dla nich dziecko to cud.
      tego sie nie da opisac, co oni tam z nia wyprawiali, a ona byla w 7 niebiewink
      miala ulubionego Anisa, kelnera, jak ja wolal Martina to piszczec zaczynala.
      ja bylam tydzien, za malo. Mala, pewnie przez te zeby (jeden sie tam wyrznal),
      plakala mi w nocy, dostala goraczki i kataru, co trwa do dzis. Lekarz wykluczyl
      goraczke i zwalil na zeby, ale pisze tylko ze tam jest inny klimat i
      aklimatyzacja trwa dlugo.
      nie ma tam zarcia dla niemowlat, a pieluchy mega kipeskie. w hotelu w pokoju
      dali jedna(!) i byla fatalna. Zatem wyprawa z maluchem to walizki i torby na
      maxa.
      nie wiem cojeszcze... jest super. jestem mega zadowolona. Wial wiatr zatem
      pogoda byla dobra dla malej, nie bylo wscieklegoupalu, ale nie wiem jak bedzie
      w srodek lata.

trzeba wziac czajnik lub grzlke i kupowac wode w butelkach. dla bezpieczenstwa.
      tunezja jest tania - jak w Polsce.

inne pytania - czekamsmile
      buzka
      • justin301 Re: sylwia-zi - pytanie 14.06.06, 09:57
        Słuchaj ja dyskutuję z mężem. może byśmy zaszaleli na początku września. Myślę
        nad Turcją - tam gdzie już raz byłam kilka lat temu.
        Jeżeli chodzi o pieluchy to oczywiście wezmę stąd i jedzenie i picie dla
        dziecka też. Najwyżej sobie weźmiemy po 2 ubrania na krzyż.
        Ale mam marzenia. ale tak bym chciała. ostatnio byliśmy na wakacjach 5 lat temu
        i to na dodatek tylko tydzień. Ciągle trzeba na cos oszczędzać. A to mieszkanie
        a to ubezpiecznie samochodu. no nie wiem tym bardziej, ze nie daję rady sobie
        znalexć pracy.

Nad wózkiem zastanawiałm się czy nie da rady zabrać ze soba do samolotu? Ale
        ten mój wózek spacerowy to jest to z Chicco Trio cośtam więc chyba nie da rady.
        chociaz moze udałoby mi sie pożyczyć od koleżanki mniejsze Chicco a dac na ten
        czas swoje. Może sie zgodzi? No sama nie wiem, bo w sumie to nie bardzo nas
        stać tym bardziej, ze ja muszę zaraz zapłacić za aplikację a jeszcze chcieliśmy
        działkę kupić.
        Sama nie wiem a ochotę mam straszną....
        • sylwia_zi Re: sylwia-zi - pytanie 14.06.06, 17:38
          kwestie finansowe rozumiem swietnie bo wbrew pozorom sama ledwo wiaze koniec z
          koncem...
          mnie ten wyjazd, jak juz gdzies pisalam, funował urzad skarbowy, bo samotne
          matki dostaja polowe...
          i powinnam te pieniadze przeznaczyc na cospozytecznego, ale tak jak Ty nie
          bylam 5 lat nigdzie, bo nowa praca, bo zakup samochodu, bo firme zalozylam, bo
          w ciaze zaszlam i tp i td...
          Jak juz zaplacilam to trawily mnie wyrzuty sumienia,a teraz zaluje ze to byl
          tylko tydzien.
          mam nadzieje ze uda Ci sie jakosodlozyc kaske,bo jesli wahasz miedzy Polska a
          zagranica to namawiam na zagranice bo chyba wakacje w Polsce wiecej kosztuja a
          pogoda moze byc do d...
          w Turcji sa gorsze upaly wiec chyba lepiej wietrzna nieco Tunezja moze okazac
          sie lepsza przede wszystkim dla Twojego synka.
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka