Dodaj do ulubionych

Wcale nie chce pić :(((

13.07.06, 08:48
Dziewczyny napiszcie mi co i w jakich ilościach piją wasze maluszki w te upały. Mój Szymek wcale nie chce pić!!!Ani glukozy, ani Hippa.Mam wrażenie, że on nie potrafi pić z butelki.Wczoraj próbowałam wmusić w niego glukozę łyżeczką. Trochę połyka ale większość wypluwa. Pytałam farmaceutkę czy sie biedak nie odwodni przypadkiem.Ale ona powiedziała, że niektórym dzieciom wystarczy tylko i wyłącznie mleko matki. Kupę chyba dzisiaj smoczek Avent bo podobno ma lepszy kształt i zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • magdacz1 Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 08:57
      Moj Michal tez chyba nie umie pic z butelki bo polowa wylazuje mu z buzki,
      myslalam o nowym smoczku, wiem ze kiedys byl taki z trzema dziurkami, nie
      pamietam teraz jakiej firmy.
    • gonia290 Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 09:48
      Hej, też mam ten problem tyle,że Dominika bardzo lubiła pić z butelki glukozę,
      herbatki bez wyjątku. Dopajałam ją na zalecenie lekarza(przedłużająca sie
      żółtaczka).Karmię piersią. Nie wiem co w nią teraz wstąpiło ale smoczkiem z
      butelki pluje na odległośc i choć płacze z pragnienia nie chce pić. Tylko pierś
      jest przez nią preferwana.Je co 2 godziny. I też nie wiem co robić, lekarka
      mówiła bym dopajała w te upały nawet 3xdziennie. No ale nic na siłę, nie chce
      to nie.Daję jej pierś i czekam kiedy jej przejdą te humorki. Pa!
    • gniewkowiec Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 14:18
      ha ha a u mnie jest całkiem odwrotnie. Dopajałam małą herbatją a po kilku 92-3)
      dniach wogóle nie chciała persi tylko butelkę. Cwaniaa nie chciało sie jej
      męczyćprzy cycku bo z butelki łatwo leci. ódstawiłam butelkę i podaje jej tylko
      pierś.
      • vanilia25 Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 14:27
        Dziewczyny wczoraj bylismy na szczepieniu, pytalam lekarki o dopajanie,
        powiedziala ze nie ma takiej potrzeby, gdy dziecko jest tylko na cycu, bo mleko
        matki dostosowuje sie do pogody i w upaly na poczatku leci picko a potem
        tresciwy pokarm. Nie martwcie sie, a moj Bartus tez pluje herbatka, ale butle
        potrafi ciagnac, bo wczoraj zaczelam go dokarmiac sztucznym (musze, bo mam juz
        malo mleka) i ciagnal jak stary. Wiec to nie chodzi o to, ze nie potrafia
        ciagnac, tylko o to ze Im nie smakuje herbatka.
        • k_maja Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 15:22
          potwierdzam - po co dopajać skoro karmicie piersią? częściej cycuś i już.
    • karolcia86 Re: Wcale nie chce pić :((( 13.07.06, 15:57
      Oczywiście że cyc wystarcza. Mój Franek jest tego najlepszym przykładem.
      • gosiek289 Re: Wcale nie chce pić :((( 14.07.06, 10:28
        A mój jak zawsze lubiał herbatkę - tak od tygodnia tylko pije z cyca. Mam
        butelkę z Aventu i zawsze do tej pory było OK. Robiłam mu na spacer jedną
        herbatkę i jedno mleczko i wszystko wypijał - a teraz jak wypije 30 ml za cły
        dzięń to jest sukces
        • cleo1976 Re: Wcale nie chce pić :((( 14.07.06, 13:01
          a moj filipek pije i to duzo, potrafi okolo 150 ml dziennie wypic wody z
          glukoza a jak zauwaze ze go brzuszek gniecie to parze bobofen. nauczyl sie i
          jak chce mu sie pic to cyca nie chwyci tylko picie wtedy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka