Dodaj do ulubionych

Kiedy nastepne dzieciątko???

18.07.06, 10:31
Juz dawno chciałam zadać to pytanie, a zmobilizowały mnie kwietniówkismile
Bardzooo brakuje mi brzuszka, kopniaków, świadomosci, że mam w sobie taki mały
Cudsmile Ciąża to był dla mnie stan idealny (mimo małych komplikacji).
Chciałabym miec trójke dzieci. Dwoje teraz, a trzecie za pare lat. Jesli nasza
sytuacje finansowa bedzie ustabilizowana to w przyszłym roku ok pażdziernika
postaramy się o drugiesmile
Macie juz jakies plany? Zastanawiałyscie sie juz nad nastepnym dzidziusiem?
Pozdrawiam!!!
Ola
Obserwuj wątek
    • gniewkowiec Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 13:27
      Mam 3 letnią Paulinkę w domu teraz 2-miesieczną Alutkę i na razie dziękuję.
      Choć ztęsknotą patrz na ciężarne. Ale na razie mam co robić przy dwójce małych
      dzieci. Ale może kiedyś kto wie? Jutro w każdym razie idę do gina aby mi
      zamontowała conieco aby więcej takich cudnych dziecki jakie mam nie było.
      • mimi_75 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 13:34
        a ja podobnie jak Olutek planuje drugie dziecko pod koniec przyszłego roku, nie
        wykluczone że i trzecie będzie ale to po dłuższym odpoczynku.
      • dysia83 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 13:34
        Ja chcę mieć następne dzieciątko za jakieś 2-3 lata.Tak samo jak olutek tęsknię za stanem błogosławionym i za tą chwilą kiedy pierwszy raz zobaczyłam swojego Szymka.Jest w tym coś magicznego...
    • aniatomek3 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 13:35
      miałam tak popierwszym dziecku, wręcz chorobliwie chciałam być w ciązy i mamy
      drugiego synka. różnica 2lata - jest cięzko powiem szczerze chiałam mieć
      jeszcze jedno za dziesięć lat ale na razie z tej myśli się wyleczyłam...
    • dido_dido Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 14:01
      A u mnie następne to już będą wnuki smile))
      Iwona
      • nikasob Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 14:57
        u mnie teżsmile
    • moli75 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 14:47
      Ja też tęsknię za byciem w ciąży. Jakie to było cudowne czuć w sobie taką
      kruszynkę. Chciałabym mieć więcej dzieci, ale nie będę ich miała z przyczyn
      finansowych. Wychować i wykształcić Szymonka to już jest duże obciążenie. A co
      dopiero, gdyby było więcej dzieci.
    • maga202 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 14:58
      A ja jestem bardzo zadowolona ze swojego obecnego wyglądu i podziwiam was za takie myśli. Ja nie jestem stworzona do bycia w ciąży i rodzenia. A dziecko to ewentualnie jak znajdę kogoś kto zgodzi się na "wynajęcie brzucha". Nie lubię być w ciąży.
      • aneczkasw Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 15:37
        Teraz mam 27 lat, a brata lub siostrzyczkę dla Hubercika chciałabym urodzić jak
        będę miała 30-31 lat, później więcej dzieci nie planuję, chyba, że się samo
        zaplanujesmile))
        Pozdrawiam
        Ania
    • masza76 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 16:04
      hej, my właśnie też z małżowiną się nad tym zastanawiamy. zawsze chciałam mieć
      minimum dwoje, a jak się uda to czworo dziciaczków.chielibyśmy,zeby róznica
      wynosiła najwyżej dwa lata no i teraz pojawiła się kwestia antykoncepcji przy
      laktacji, bo jednk nie chciałabym być w ciązy już za dwa miesiące. na tę ciążę
      czekaliśmy dwa lata, kosztowala nas sporo zdrowia, stresów i pieniedzy i nie
      wiemy czy chemia nie wpłynie znowu negatywnie na mnie, czy uda się naturalnie
      bez problemów, czy trzeba będzie znowu wspomagać proby. chyba jednak zdamy się
      na los (czyli kalendarzyk małżeński) i na to co nam przyniesie.
      pozdrawiam
    • olensia Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 17:08
      hej!!! ja planuje za 2-3 lata smile narazie musze odchowac moja corenke ktora daje
      nam strasznie popalic smile
    • mysza_33 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 20:58
      Ja też za 2-3 lata, hi, hi, może wtedy znowu spotkamy się na forum wink bym
      chciała, choć powoli będzie to leciwy wiek 35-36 lat. Najlepiej bliźniaki, by od
      razu mieć trójeczkę. Rety!!! Jak ja sobie z tym dam radę... Bladego pojęcia...
      nie mam. No i mógłby ktoś za mnie rodzić. Poród był koszmarem i wspominam go
      fatalnie. Do tej pory ciężko mi się o nim myśli. Mąż chce adoptować wink, ale
      powiedział, gdyby to i tak znów rodziłby ze mną... A ja znowu tylko o cesarce
      myślę i chyba teraz już nie dam się przekonać, że warto naturalnie, he, he...

Mysza
    • kkatie Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 21:25
      mi na razie dwojka wystarczy big_grin
      nie planuje juz wiecej, chyba ze sie 'cos przydarzy' wink
    • agus-ka Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 21:43
      Ja kiedyś chciałam miec dwójkę dzieci, ale teraz zmieniłam zdanie i wystarczy
      mi Tosiasmile)
    • dawida25 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 21:55
      no to tylko ja myslalam ze brakuje mi brzucha. Nas czeka duza inwestycja
      kupilismy dom i bedziemy go remontowac, w zwiazku z tym, nastepne dziecko, o
      ile nie bedzie znowu problem z zajscie, za trzy lata
      • vanilia25 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 22:20
        Ale super wateksmile. Ja to ciagle mam inne pomysly. Raz wydaje mi sie, ze Bartus
        nam wystarczy- no bo warunki lokalowe (dwa pokoje), finansowe (wiecej bysmy
        mogli mu zaoferowac gdyby byl rodzynkiem), samochodowe (mala mazda) itp. Innym
        razem to chcialabym nawet trojeczke. Ja to strasznie boje sie ciazy (Mysza
        porodu, a ja na odwrot), Wy piszecie, ze to byl dla was stan super, a ja
        pamietam te dni, tu szpital i patologia, tu leki, tu strach zeby wszystko bylo
        dobrze i dzidziulek zdrowy sie urodzil. Jesli chodzi o rodzenstwo to mysle, ze
        lepiej gdy jest "gora" dwa lata roznicy miedzy maluchami, bo zalapia szybko
        wspolny jezyk, ale boje sie czy bym sobie poradzila z dwojka malych brzdacow w
        domu. No to namarudzilamsmile.
        Pozdrawiam
    • amber2005 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 22:44
      Ja podobnie jak aniatomek3 po pierwszej ciąży natychmiast chciałam znowu mieć
      brzuszek i po pół roku udało się smile...
      Ale nadal mi nie przeszło i za rok planuję intensywne starania. Tym razem o
      siostrzyczkę dla moich dwóch pięknych Synków.
    • topola4 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 18.07.06, 23:12
      Bardzo chciałabym być znowu w ciąży i mieć kolejne dziecko, ale obawiam się że:
      - wyrzucą mnie z pracy
      - znowu będziemy mieć problemy z zajściem w ciążę i źle zniosę to fizycznie i
      psychicznie
      - nie dam rady pogodzić wszystkiego
      - mąż z jesiennymi wyborami straci pracę
      - nie damy sobie rady lokalowo (malutkie mieszkanie)
      - jestem za stara.
      Ale jak znam życie, to pewnie za kilka miesięcy znowu będę biegać co dwa
      tygodnie na USG i podglądać kolejnego maluszka.

• pinik Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 00:36
      Ja mam dwoch synkow (roznica 3 lata i 3 miesiace i za nic nie chcialabym
      mniejszej!) i chcialabym trzecie. Ciazy mi wogole nie brakuje. A raczej
      naprawde wspolczucie mnie ogarnia, jak widze ciezarne. Strasznie sie ciesze, ze
      ten stan narazie u mnie minal. Porodu straszliwie sie boje, ale trzecie chce.
      Nie chce miec swiadomosci, ze to ostatnie takie malenstwo u nas w domu.
      Uwielbiam niemowleta!!!!
      Ale to trzecie to najwczesniej za trzy lata, bo inaczej nie wyrobie tutaj...
      • agat78 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 09:05
        Ja tez myśle juz o drugim. Poczekam az w pełni dojdę po CC. Mój gin twierdzi,
        że nie trzeba odczekać pełnego roku po zabiegu. Jak będe na następnej kontroli
        za 4 miesiące to porozmawiam z nim kiedy mozna starac się o następnego
        bejbika smile Chciałabym jak najszybciej, bo:
        - czas leci, mam juz skończone 28 lat,
        - o pierwszą ciążę starałąm się 2 lata (leczyłam niepłodność),
        - po wyborach moge wyleciec z pracy (ale się nie dam) hehe,
        - zawsze chciałam miec 3 dzieci,
        - Szymonek tak szybko mi rośnie, tęsknię juz za taka maluśką kruszynką, za
        brzuszkiem, kopniaczkami.
    • moniak13 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 09:56
      A ja drugie to chcialabym adoptowac. Pewno pomyslicie ze jestem snobem, bo caly
      swiat tak robi, ze moda, itd. Po prostu chcialabym, zeby bylo jednej sieroty
      mniej, zeby jakies malenstwo znalazlo dom.
      • agamama123 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 10:01
        smile)))
        Pamietam jak taki wątek pojawił sie na MOIM majusmile
        U nas jedna mama urodziła drugiego maluszka gdzieś w okolicach pierwszych
        urodzin pierworodnego. A teraz majowych mam w dwupaku przybywasmile
        Ja wiecej dzieci nie planuje ale mój mąż ostatnio miauczy cos o córeczce (źle mu
        zrobił zlot majówek, na którym napatrzył sie na roczne pannicesmile)
        • kapuhy_a moniak13 20.07.06, 01:34
          wcale nie jesteś snobką.ja dokładnie tak jak ty chcę adoptować dziecko jak tylko
          warunki mi pozwolą...małż mi to musiał przyrzec jeszcze przed ślubem i prawdę
          mówiąc już zaczęliśmy o tym myśleć poważniej a tu pojawiła się Lenka...
          nie chcę być już więcej razy w ciąży,bo nigdy się tak nie bałam i nigdy tak
          bardzo nie błagałam Boga o życie jak pewnego dnia w szpitalu kiedy wiedziałam,że
          kilka minut wystarczyło,by mojej myszki nie było....
    • mysza_33 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 09:58
      Dziewczyny, my to jesteśmy popieprzone... wink)) Ale fajne te wasze wypowiedzi od
      myślników smile. Ja TEŻ chcę trójkę, kurna tylko ten cholerny poród!!!
      Ale i tak dam radę! Jeszcze nie wiem tylko kiedy chciałabym, by różnica wynosiła
      3 lata między bobaskami, bym mogła sobie poradzić z nimi.
      Podziwiam wszystkie, które mają teraz 2-kę i dają...

Mysza

Ps. Wiecie co, dopiero teraz do mnie dotarło, że jeszcze długi czas po porodzie
      podpisywałam się 2 w 1 (czyli Mysza i Iruś), hi, hi...
    • kkraksa1 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 10:20
      Ja też planuję dziecko za 2-3 lata. Mąż chce za 2 bo taka jest różnica między
      nim a jego bratem, ja natomiast za 3 bo wtedy starszy jest już bardziej
      samodzielny i wydaje mi się że było by łatwiej niż z dwulatkiem, chociaż i tak
      pewnie kupa pracy. A jeśli wyjdzie wcześniej to też będzie dobrze, chociaż mam
      cichą nadzieję że nie zawcześnie smile
      • zebra51 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 10:25
        Kiedy? Szybko!
        A tak poważnie, to w momencie, kiedy Tymek oderwie się od ziemi i od cycka.
        Ciężko by było w ciąży nosić non stop takiego klocka (waży 7kg). Podczas wizyty
        gin powiedziała, że po pół roku po cc, według niej, już mozna starać sie o
        dziecko. Tylko, że u mnie następny poród też będzie przez cc sad
        A ja tak chciałabym troje dzieci.
    • babie_lato1 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 14:19
      Ja bym chciała zacząć starania już za rok (po cc). Ciążę zniosłam
      fantastycznie, w życiu się tak dobrze nie czułam psychicznie, a dolegliwości
      fizyczne też takie jakieś sensowne, że spoko. Poród bez bólu i stresu.
      Chciałabym mieć po Jaśku jeszcze jednego chłopaczka, a potem córeczkę.
      Przeszkody po temu są takie, że: (1) mąż właśnie stracił pracę, a ja nie miałam
      jej już wcześniej (2) opieka nad Jaśkiem jest na tyle wyczerpująca, że mąż jest
      zdecydowanie przeciwny powiększaniu rodziny (poza tym - kasa, małe mieszkanie).
      Na tyle się zniechęcił, że dość często wraca do tematu i usiłuje zniechęcić
      mnie smile Ja jednak wierzę, że jak Jaś trochę podrośnie to mężulo zapomni o tych
      trudach (albo się przyzwyczai). Zobaczymy.
    • anja.t Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 14:39
      Ja mam juz dość! Kiedys chciałam mieć trójkę. Teraz mam dwójkę i pasuję. Pomimo
      tego, że drugi poród to była bajka w porównaniu z pierwszym, drugie dziecko
      jest o wiele grzeczniejsze niz pierwsze. Ale mam z nimi tyle roboty, że jak
      pomyslę że jeszcze trzecie by się pojawiło to chyba bym nie wyrobiła na
      zakrętach. Pewnie mój mąz chciałby miec jeszcze synka, ale niestety chyba
      będzie musiał się zadowolic babińcem. Zresztą ja juz mam 33 lata... eh latka
      lecą.
    • bagietka77 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 15:25
      Też już myślę o następnym dzieciątku ale planuję rok przerwy chyba że los
      zadecyduje inaczej
      • xixx Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 19.07.06, 22:19
        A ja chyba nietypowa jestem bo nie myślę o kolejnym dziecku, to znaczy
        rozsądkowo chciałabym kiedys drugie żeby dzieci się dobrze chowały ale na
        razie jestem tak zakochana w julku ze nie potrafie sobie wyobrazic dzielenia tej
        milosci a poza tym juz pod koniec ciqazy mialam dosc brzucha i bycia ociezalą i
        teraz odpoczywam, delektuję się lekkościa smile
        • martunia78 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 20.07.06, 10:15
          Mam wrazenie, że jak na dwojce nie poprzestaniemy to będziemy mieć pieciorowink
          Uwielbiam te małe żabki, żal każdego dnia, a kiedy odkladam za małe
          spioszki...ech, szkoda gadać.
          Jeżeli chodzi o bycie w ciązy to pierwsze trzy i ostatnie trzy mce to
          niespecjalnie fajnie, o rodzeniu nie wspomnę...następna cesarka-nawet za kase!!!
          • 1urszula1 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 20.07.06, 11:31
            Hej!
            A u nas rodzinka juz w komplecie! Jeszcze przed slubem zapanowalismy nasza
            trojeczke. Chcielismy dzieciaczki co dwa lata i na wiosne. Pierwszy mial byc
            chlopaczek, potem babeczka i znowu chlopaczek. I udalo sie smile))
            Po pierwszym koszmarnym porodzie pamietam jak mowilam do meza nie "nigdy wiecej
            dzieci" tylko "nigdy wiecej w tym szpitalu"
            Niestety mialam trzy cesarki, ale i tak juz w ciazy byc nie chce.
            Zawsze odkladalam rzeczy po dzieciach dla nastepnego, a teraz juz rozdaje, ale
            ciezko sie z niektorymi szmatkami rozstac wink Najlepiej to bym wszystko
            zostawila na pamiatke wink))
            A roznica 2 lata jest swietna! Dzieci bawia sie ze soba calymi dniami tak ze po
            prostu ich nie ma! A ja mam czas dla maluszka.
            Pozdrawiam,
            Ula
    • agancarz Juz dosc :) 20.07.06, 14:49
      Mam dwojke dzieci synka (3lata) i coreczke (2 miesiace).
      Powiem szczerze, ze mam juz dosyc, poprostu niewyrabiam.
      Mieszkam z mezem w Anglii, wiec daleko od rodziny i nie mam nikogo do pomocy.
      Maz caly dzien w pracy, a ja sama z dwojka. W dodatku moj synek zrobil sie
      bardzo zazdrosny i wrecz dokucza Gabrysi i zlosci sie na nia. Musze go caly
      czas pilnowac. Z odsypianiem to moge pomazyc, bo synek nie chce spac w dzien,
      wiec ja ''chodze na rzesach''. Kiedys myslalam o 3 dzieci, ale teraz ten plan
      przepadl na zawsze.
      Pozdrawiam
      PS
      Nadal uwazam, ze dzieci to najwieksze szczescie jakie mnie spotkalo
    • nitka111 Re: Kiedy nastepne dzieciątko??? 20.07.06, 22:56
      Mam dwóch synków i marzy mi się jeszcze córcia, ale to tak za 2 - 3 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka