Dodaj do ulubionych

z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na aparatach?

11.09.06, 18:34
fotograficznych? muszę się poradzić...
Obserwuj wątek
    • 3anek Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 19:49
      chodzi Ci o aparaty cyfrowe? ja tak to pisz, mam nadzieję, że będę umiała pomócwink
      • moli75 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 20:41
        W kwestii cyfrówek mogę podpowiedzieć, bo w innych to już nie.
        • martunia78 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 22:43
          chodzi o te porównanie:
          http://www.sony.pl/product/CompareProducts.action?site=odw_pl_PL&pcReturnUrl=%2Fproduct%2FProductComparisonWizard.action%3Fsectiontype%3DProduct%26site%3Dodw_pl_PL%26modelName%3DDSC-H5&models=DSC-R1&models=DSC-H5
          co z tego wynika? ktory lepszy?
    • martunia78 jeszcze raz link 11.09.06, 22:45
      http://www.sony.pl/product/CompareProducts.action?site=odw_pl_PL&pcReturnUrl=%2Fproduct%2FProductComparisonWizard.action%3Fsectiontype%3DProduct%26site%3Dodw_pl_PL%26modelName%3DDSC-H5&models=DSC-R1&models=DSC-H5
    • martunia78 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 22:46
      skopiujcie go i wklejcie u gory gdzie adresy, bo cos nie działa
    • tatusiowysynek1 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 09:59
      czesc.Jesli to Ci pomoże to spojrz na tę stronkę:
      www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4
      pozdrawiam i zycze udanych zakupów.
      Karina z Mateuszem przedszkolakiem i majowym Szymonkiem
      • zebra51 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 10:48
        Rozumiem, że wahasz się między dwoma modelami sony? My kupislismy dsc i
        jestesmy naprawde zadowoleni. Tym bardziej, że prócz robienia zdjęć Tymkowi mąż
        używa aparatu w pracy i nie może nachwalić się zoom'u 12x smile)
        • martunia78 a canon może jest lepszy? 12.09.06, 10:59
          wszełam na forum Z Forum Forografia, jezu jakie tam zdjecia ludzie robią!
          już zgłupiałam...
          • moli75 Re: a canon może jest lepszy? 12.09.06, 11:04
            jeśli chcesz Sony, to wybrałabym Cyber-shot H5. Na takim pracowałam w pracy i
            jest rewelacyjny. Ponadto polcem Minolte Dimage Z5 - jeśli chcesz jeden z
            najnowszych modeli, albo Dimage Z2 -też fajny, i prosty w obsłudze.
            • martunia78 Re: a canon może jest lepszy? 12.09.06, 11:44
              ok, zaraz sie zorientuję, musze małego nakarmić, weszłam jeszcze na jakies forum
              fotografia-to jest teamt nie do przerobieniawink
            • 3anek Re: a może Fuji? 12.09.06, 20:40
              jeżeli zastanawiasz się nad innymi aparatami niekoniecznie sony to fuji ma
              rewelacyjne. Nieco droższy od DSC H5 jest Fuji FinePix S9500, a robi kapitalne
              zdjęcia. Jest jeszcze jedna sprawa, czy robiłaś już kiedyś zdjęcia aparatem
              cyfrowym, czy to dopiero początki, bo te aparaty o których pisałaś i ten który
              Ci polecam nadają się raczej dla osób, które z fotografią miały już do
              czynienia. Mają wiele funkcji, trzeba będzie wszystkie przetestować i ćwiczyć,
              żeby odpowiednio je dobierać przy robieniu zdjęć.
    • 3anek Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 20:32
      witaj
      przeraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale dzisiaj miałam urwanie głowy i nie
      miałam kiedy przy komputerze usiąść.
      Z tych dwóch DSC-H5 jest zdecydownanie lepszy. Ma większe rozdielczości, zoom, i
      można jeszcze sporo rzeczy wymienić.... Na pewno zdjęcia zrobione tym aparatem
      będą lepszej jakości.
      • martunia78 Fuji czy sony? 12.09.06, 21:27
        w takim razie? Zaraz sobie luknę i ta minoltę, bo dopiero mam chwilę, komp był
        zajęty wcześniej przez tatę gracza:/naszczęście wybył pograć na hale, faceci to
        duze dzieci, nie ma cosmile
        • martunia78 Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 21:35
          Właśnie nie za bardzo, bo wcześniej pozyczałam aparaty, ale ile mozna,
          chciałabym sie nauczyc, no i nie kupować aparatu za 1000zł, który za rok, dwa
          będzie stary, wiadomo-technikauncertain chodzi o taki od 7 mln pikseli z dobra matrycą
          przy tym (byłam dzisiaj na forum fotografiatongue_out) i nie pamietam co tam jeszcze
          jest ważnesmile
          • martunia78 Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 21:36
            sory, to znowu ja, dobrze jakby miał ruchomy ekranik, jak w kamerach, żeby mozna
            jakis filmik nagrać, no i wizjer...
            • 3anek Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 22:28
              hehehehe to też masz męża maniaka gier komputerowych?smile skąd ja to znamsmile
              co do aparatów ja mam Fuji S700 - to starszy model tego, który Ci polecałam. Nie
              ma wprawdzie ruchomego ekraniku, ale ciągle z niego korzystam jako kamery.
              Filmiki są całkiem niezłej jakości (mamy też kamerę ale jej wcale nie używamy,
              tylko Maciusia kręcimy tylko aparatem fot.) Podpinasz potem kabelek i
              przerzucasz od razu na komputer. I Sony i ten Fuji to aparaty bardzo dobrej
              jakości i na pewno jak któryś z niech kupisz to posłuży Ci bardzo długo. Nasz
              Fuji mamy od ponad roku i jest dla nas bezkonkurencyjny i jesteśmy z niego
              bardzo zadowoleni. Jest wizjer, można przełączyć sobie na ekran LCD. Dobrze by
              było, żebyś zobaczyła jak wygląda "tył" aparatu - jaka wielkość panelu LCD i
              przede wszystkim jakie są przyciski do przełączania funkcji. W Fuji przełącza
              się łatwo, nie jestem pewna jak w Sony. To dosyć ważne bo np. w Kodaku
              rozwiązali to beznadziejnie i ktoś kto ma duże palce albo mało cierpliwości
              namorduje się nieźlewink
              Jeżeli chcesz obejrzeć jak wychodzą zdjęcia robione naszym Fuji wejdź na stronę
              mojego synkasmile Bombelek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka