martunia78 11.09.06, 18:34 fotograficznych? muszę się poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3anek Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 19:49 chodzi Ci o aparaty cyfrowe? ja tak to pisz, mam nadzieję, że będę umiała pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 20:41 W kwestii cyfrówek mogę podpowiedzieć, bo w innych to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 22:43 chodzi o te porównanie: http://www.sony.pl/product/CompareProducts.action?site=odw_pl_PL&pcReturnUrl=%2Fproduct%2FProductComparisonWizard.action%3Fsectiontype%3DProduct%26site%3Dodw_pl_PL%26modelName%3DDSC-H5&models=DSC-R1&models=DSC-H5 co z tego wynika? ktory lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 jeszcze raz link 11.09.06, 22:45 http://www.sony.pl/product/CompareProducts.action?site=odw_pl_PL&pcReturnUrl=%2Fproduct%2FProductComparisonWizard.action%3Fsectiontype%3DProduct%26site%3Dodw_pl_PL%26modelName%3DDSC-H5&models=DSC-R1&models=DSC-H5 Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 11.09.06, 22:46 skopiujcie go i wklejcie u gory gdzie adresy, bo cos nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
tatusiowysynek1 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 09:59 czesc.Jesli to Ci pomoże to spojrz na tę stronkę: www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4 pozdrawiam i zycze udanych zakupów. Karina z Mateuszem przedszkolakiem i majowym Szymonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 10:48 Rozumiem, że wahasz się między dwoma modelami sony? My kupislismy dsc i jestesmy naprawde zadowoleni. Tym bardziej, że prócz robienia zdjęć Tymkowi mąż używa aparatu w pracy i nie może nachwalić się zoom'u 12x ) Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 a canon może jest lepszy? 12.09.06, 10:59 wszełam na forum Z Forum Forografia, jezu jakie tam zdjecia ludzie robią! już zgłupiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: a canon może jest lepszy? 12.09.06, 11:04 jeśli chcesz Sony, to wybrałabym Cyber-shot H5. Na takim pracowałam w pracy i jest rewelacyjny. Ponadto polcem Minolte Dimage Z5 - jeśli chcesz jeden z najnowszych modeli, albo Dimage Z2 -też fajny, i prosty w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: a canon może jest lepszy? 12.09.06, 11:44 ok, zaraz sie zorientuję, musze małego nakarmić, weszłam jeszcze na jakies forum fotografia-to jest teamt nie do przerobienia Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: a może Fuji? 12.09.06, 20:40 jeżeli zastanawiasz się nad innymi aparatami niekoniecznie sony to fuji ma rewelacyjne. Nieco droższy od DSC H5 jest Fuji FinePix S9500, a robi kapitalne zdjęcia. Jest jeszcze jedna sprawa, czy robiłaś już kiedyś zdjęcia aparatem cyfrowym, czy to dopiero początki, bo te aparaty o których pisałaś i ten który Ci polecam nadają się raczej dla osób, które z fotografią miały już do czynienia. Mają wiele funkcji, trzeba będzie wszystkie przetestować i ćwiczyć, żeby odpowiednio je dobierać przy robieniu zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: z innej beczki-zna się ktos b.dobrze na apara 12.09.06, 20:32 witaj przeraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale dzisiaj miałam urwanie głowy i nie miałam kiedy przy komputerze usiąść. Z tych dwóch DSC-H5 jest zdecydownanie lepszy. Ma większe rozdielczości, zoom, i można jeszcze sporo rzeczy wymienić.... Na pewno zdjęcia zrobione tym aparatem będą lepszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Fuji czy sony? 12.09.06, 21:27 w takim razie? Zaraz sobie luknę i ta minoltę, bo dopiero mam chwilę, komp był zajęty wcześniej przez tatę gracza:/naszczęście wybył pograć na hale, faceci to duze dzieci, nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 21:35 Właśnie nie za bardzo, bo wcześniej pozyczałam aparaty, ale ile mozna, chciałabym sie nauczyc, no i nie kupować aparatu za 1000zł, który za rok, dwa będzie stary, wiadomo-technika chodzi o taki od 7 mln pikseli z dobra matrycą przy tym (byłam dzisiaj na forum fotografia) i nie pamietam co tam jeszcze jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 21:36 sory, to znowu ja, dobrze jakby miał ruchomy ekranik, jak w kamerach, żeby mozna jakis filmik nagrać, no i wizjer... Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: Fuji czy sony? 12.09.06, 22:28 hehehehe to też masz męża maniaka gier komputerowych? skąd ja to znam co do aparatów ja mam Fuji S700 - to starszy model tego, który Ci polecałam. Nie ma wprawdzie ruchomego ekraniku, ale ciągle z niego korzystam jako kamery. Filmiki są całkiem niezłej jakości (mamy też kamerę ale jej wcale nie używamy, tylko Maciusia kręcimy tylko aparatem fot.) Podpinasz potem kabelek i przerzucasz od razu na komputer. I Sony i ten Fuji to aparaty bardzo dobrej jakości i na pewno jak któryś z niech kupisz to posłuży Ci bardzo długo. Nasz Fuji mamy od ponad roku i jest dla nas bezkonkurencyjny i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest wizjer, można przełączyć sobie na ekran LCD. Dobrze by było, żebyś zobaczyła jak wygląda "tył" aparatu - jaka wielkość panelu LCD i przede wszystkim jakie są przyciski do przełączania funkcji. W Fuji przełącza się łatwo, nie jestem pewna jak w Sony. To dosyć ważne bo np. w Kodaku rozwiązali to beznadziejnie i ktoś kto ma duże palce albo mało cierpliwości namorduje się nieźle Jeżeli chcesz obejrzeć jak wychodzą zdjęcia robione naszym Fuji wejdź na stronę mojego synka Bombelek Odpowiedz Link Zgłoś