Dodaj do ulubionych

Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-(

12.09.06, 08:02
Dziewczyny mam juz dośc! Czy tylko Patryk tak boleśnie ząbkuje?? Było juz
około 2 miesięcy przerwy bez żadnych marudzeń itd poprostu super! A nagle
zaczeło sie, W dzień marudzi ale daje sie jeszcze wytrzymać smaruje mu zelem.
Zaczyna sie wieczorem, normalnie chodził spać około 21-wszej,a od 3 dni siedzi
zmeczony do 22-ej a zasypianie kończy sie strasznym płaczem. Daje mu wtedy
Panadol i zasypia na rekach płacząc sad Juz nie mam sił. Śpi naszczęście całe
noce, ale ile moge mu dawac ten Panadol???? Napisane jest na ulotce że 3 dni!!
Ma już po 2 jedynki na dole i na górze, wyszła mu jedna dolna dwójka, a teraz
chyba ida trójki i czwórki. Napiszcie jak jest u was i jak sobie radzicie!
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 08:12
      Może ulge Patrykowi przyniesie Viburcol. Ułatwi mu zasypianie a to czopek
      homeopatyczny więc bezpieczny. Powodzenia
    • kasiamel Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 08:35
      U nas chyba też przez to... Jaś zasypia zmęczony dniem ok.19, budzi sie na cyca
      ok.22-23 i ma problem z zaśnięciem. Dziś miotał sie 2h. Żal mi go, bo płacze i
      nic nie pomaga. I tak codziennie, choć dotąd o godz.3 nad ranem. A idzie mu
      chyba 6zębów- bo na razie ma wyrżnięte 2jedynki dolne. 4na górze pomału je
      widać, a wczoraj zauważyłam, ze i na dole trójki. Szał!!! Spróbuję z viburcolem,
      może pomoże bardziej, niż przytulańce.
      • monismonis Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 08:50
        U nas niestety Viburcol nie pomaga sad
    • annq27 Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 10:02
      jesli Cie to jakos pocieszy to u nas tez straszne noce... wymieklam dzis i M wstaje do Kuby... jedynki wychodzily bezbolesnie a teraz druga gorna dwojka to prawdziwy koszmar sad i jeszcze ode mnie jakiego wirusa podlapal wstretnego i ma katar co jeszcze bardziej sen utrudnia... dzis z 20 pobudek nocnych bylo sad sama jestem chora wiec olewam dzis prace....uff jak dobrze ze moge
      pozdrawiam i lacze sie w zmaganiach
      • mala67 Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 10:52
        epidemia czy jak?u mnie od 2 dni to samo , marudzenie od rana a popolusniu to
        juz placz co chwile. wieczorem przerazliwy , przedwczoraj dalam viburcol
        wczoraj nurofen bo mialam wrazenie ze ja ta bardzo boli wiec po co ma cierpiec:
        (?kiedy to sieskonczy?.....to zaczna sie kolki u nastepnego dzidziolasadsmile
        echhcchch nasze zycie matek polek
    • moniquev Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 10:52
      witaj
      u nas zabkowanie tez bardzo bolesne...chociaz juz wyszedl stasiowi 10 zab(teraz
      szly 4)od poczatku byl przy zabkowaniu taki niespokojny...pomagal jedynie
      nurofen(nawet panadol nie dawal rady!) czasem dostaje go nawet przez 2tyg. ale
      tylko na noc...wiem ze nie powinno sie tyle dawac ale przynajmniej po nim jest
      spokojniejszy i wyspanysmile
      pozdrawiam i zycze szybkiego wyrzniecia wszystkich zebow

STAS...
    • shamsa Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 11:38
      niestety musielismy to zniesc jakos. najbardziej wspolczulam małej, w koncu to
      ja boli. panadol ograniczalam, dawalam tylko jesli sie budzila co chwile w nocy,
      troche pomagal Calgel, troche panadol. jakos szło.
    • ania198 na ząbkowanie granulki? 12.09.06, 12:11
      U nas jest dopiero jeden ząbek - lewa dolna jedynka, jeszcze się przebija, coraz
      bardziej widoczna, ale Mała nie cierpiała - na całe szczęście, a tak się bałam,
      bo późno ząbek wyszedł - straszono mnie, że skoro ma rok prawie i ani jednego
      ząbka, to wszystkie na raz zaczną wychodić i będzie tragedia, cierpienie, ale
      ten wychodzi ładnie, bez żelu na dziąsełka czy innych specyfikach, ale nie wiem
      jak będzie przy kolejnych ...

Czytam i serce się kraje, że Wasze dzieciaczki tak cierpią, a próbowałyscie może
      granulek na bardzo bolesne ząbkowanie? czytałam bardzo dużo pozytywnych opini.
      Zaraz Wam wkleję link, poczytacie sobie o nich.

www.aptekarodzinna.pl/index.php?str=prod_big&idk=2832&kat=26&podkat=27&subkat=
      Może warto? cena moim zdaniem nie jest wygórowana, a Maluchy się nie męczą i z
      tego co wyczytałam na innym forum, to żele i inne specyfiki się chowają do tych
      granulek - piszę po tym co czytam z opini innych mam, sama nie próbowałam, bo na
      razie nie ma takiej potrzeby, ale wiadomo, że opinie mam są najważniejsze smile

trzymajcie się cieplutko wrześniowe Kruszynki!
      • aniapatryk Re: na ząbkowanie granulki? 15.09.06, 10:54
        Tak granulki mogą pomoc ale nie muszą.My leczymy sie homeopatycznie juz dawno,i
        jest tak ze jednemu ta granulka pomoze a drugiegiemu nie,bo w homeopatii
        indywidualnie dopasowuje sie lek do pacjenta.
        No my niestety z lekarką nie mozemy dopasowac zadnego leku na to cholerne
        ząbkowanie sad
        Ale warto próbowac,bo cena nieduza,moze chamonilla pomoze wszym dzieciakom
    • robin2510 Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 12.09.06, 19:17
      Moja też marudna była, ale generalnie Kinga bardzo mało płacze, słaby apetyt no
      i do tego lubiła sobie kilka razy zwymiotować
    • anica_l7 Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 13.09.06, 09:52
      u nas przez ostatni tydzień było tak samo, w dzień marudzenie, wkładanie rączek
      do buzi, ciągle chciała smoka, wieczorem długo usypiała, budziła się co jakiś
      czas, 2-3 razy w nocy, w środę jeszcze dostała gorączki, myślałam, że to od
      zębów, na początku gorączka nie była zbyt dużo, ale w trzecia noc było już 39
      stopni. Poszliśmy do lekarza w piątek powiedział, że ma zaczerwienione gardło i
      dał syropy, w piątek wieczór gorączka spadła, a w sobotę rano pokazała się
      wysypka, jeszcze raz do lekarza, który potwierdził, że to trzydniówka, a w
      niedzielę mieliśmy chrzest - więc Kinga pięknie wyglądała z wysypkąsmile Ale po
      tym całym tragicznym tygodniu czy dwóch tygodniach od 2 dni i nocy jest lepiej -
      i całe szczęście bo już "chodziłam na rzęsach". myślałam, że skoro jedynki na
      dole i na górze wyszły bez jakichś większych problemów (marudzenie) to i z
      innymi zębami też tak będzie. trzymajcie się, niedługo im to minie - oczywiście
      do następnego ząbkowaniasmile)
    • sdec Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 13.09.06, 21:11
      Dziewczyny, naprawdę polecam Wam czopki homeopatyczne Silicea Compositum (f-my
      Wala) dla dzieci!!!, wypróbowałam na swoim Kacperku i naprawdę działają,
      zużyliśmy przez cały okres ząbkowania chyba już z 10 opakowań. Podaję od 1 (na
      noc) do 3 dziennie, w zależności od potrzeby.
      Jak macie pytania piszcie, polecił nam je nasz pediatra.
      • 5_monika Re: Bolesne ząbkowanie! Coraz gorzej :-( 17.09.06, 20:47
        Silicea nie jest na ząbkowanie, ponadto lek powinien pomóc natychmiast i
        powinno się robić coraz większe przerwy.Stan powinien się utrwalić, a Ty
        piszesz że zużyłaś 10 opakowań.
        • sasza_71 5_monika :) 17.09.06, 21:54
          5_monika,
          gdzie diabeł nie (po)może, tam Monikę poślesmile
          jak znalazłaś to forum, ten wątek???? cieszę się, ze i tu można Cię spotkać!
          pozdrawiamy serdecznie z Ligoty, walczymy jeszcze z pozostałościami katarusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka