agat78 06.10.06, 13:41 je robić na ściągniętym mleku? Nie pamiętam czy był już poruszany taki temat. Jeśli tak to podajcie link a jeśli nie to poradźcie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka781 Re: Kaszki-czy można... 06.10.06, 16:43 Mozna, tylko chyba gdzies wyczytalam,ze taka kaszka nie zgestnieje na mleku maminym, bo pokarm ludzki ma wlasciwosci rozrzedzajace. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: Kaszki-czy można... 07.10.06, 17:34 ja robię Maciusiowi kaszkę na swoim mleku - i pięknie gęstnieje, nie mamy z tym żadnego problemu pozdrawiam )) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 do gosik_26 07.10.06, 18:22 A w jaki sposób je robisz? Podgrzewasz mleko w podgrzewaczu czy kąpieli wodnej? Ja mam trochę zamrożonego mleka i na nim chciałabym robić w niedalekim czasie kaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: do gosik_26 07.10.06, 18:41 Też robię kaszki ryżowe na moim mleku. Ale takie bardziej do picia, niż do podawania łyżeczką. Mleko podgrzewam lekko w podgrzewaczu i do 100ml dodaje 2 miarki kleiku. Kleik przesypałam do puszki po bebilonie pepti i uzywam tez tej miarki Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: Kaszki-czy można... 09.10.06, 10:01 Kaszka: kaszkę gotuję na wodzie, następnie, do takiej gęstej mamamłygi dodaję moje mleko - mikserem miksuję aby nie było grudek i już, im więcej mleka - tym mniej gęste, zauważyłam,że jeśli trochę postoi to robi się płynne Kleik: kleik wsypuję do ciepłego mojego mleka i dokładnie mieszam. P.S. Kaszka bardzo Pawełkowi smakuje też owocami Lila Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Kaszki-czy można... 11.10.06, 09:45 Ja robie na wodzie (nie wpadlam na to, zeby na wlasnym mleku zrobic), do cieplej wody dosypuje troche kaszki ryzowo- malinowej. No i jest klops, bo jak Bartek zje 20-30 ml to sie bardzo ciesze. I teraz nie wiem, czy mu nie smakuje, czy zla temperatura?. A czym podajecie? Bo ja kupilam specjalny smok do kaszek, ale on chyba ma jeszcze za duza dziure i Bartkowi zbyt szybko leci i on sie denerwuje i dlawi. Moze dlatego nie pasi mu ta kaszka?. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Kaszki-czy można... 11.10.06, 10:39 Moze spróbuj łyzeczką. Mila tylko raz wypiła mi z butli kaszke na mleku (ogólnie nie trawi butli). Teraz podaje łyzeczką i bardzo jej smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś