Dodaj do ulubionych

nasze ZAKUPY :):):)

• novinka_78 Re: nasze ZAKUPY :):):) 12.01.07, 16:02
      Moje zakupki dokonane kilka dnie wcześniej:
      voila.pl/7t0wa/index.php?get=1&f=2
      • aga_lub_marcin Re: nasze ZAKUPY :):):) 12.01.07, 21:02
        No nareszcie mam do szpitala niezbedne rzeczy.Chyba wszystko oprócz majtek
        poporodowych.Przejrzę jeszcze liste,ale chyba wszystko włącznie z nowką torbą.
        A co do tych majtek to Wy bierzecie?? Podobno lekarze drą gęby za jakąkolwiek
        bielizne??
        Kupiliśmy też dzisiaj dużo duperelkow dla dzidziusia,smoczki, buteleczki,
        chusteczki- generalnie też prawie wszystko,nie mam jeszcze termometra do temp
        ciała (do wody kupiłam) ,spirytusu do pępuszka, i pewnie coś tam jeszcze
        wyjdzie w praniu. Ale i tak jestem spokojniejsza. Zakupowe szaleństwo uczciłam
        obrzyganiem na końcu trasy samochodu i dwoma skurczami które pewnie mi troche
        cisnienie podniosły a u starego też widziałam szok woczach, ale teraz nic się
        nie dzieje wiec chyba strachy na lachysmile)
        • niuta_s Re: nasze ZAKUPY :):):) 12.01.07, 22:18
          kupiłam w aptece, moja gin mówi że można mieć w szpitalu w którym będę rodzić,
          więc na szczęście problemu nie powinno być
          • 3aloczki Chwalę się, a co!! :) 13.01.07, 20:26
            Byłam dzisiaj z mężem na zakupkach i kupiliśmy łóżeczko dla małego smile takie:
            www.bajanex.pl/ld_goskagruba.html
            Tylko w kolorze Olcha i do tego materacyk gryczano kokosowy. Za całość
            zapłaciłam 450 zł w Askocie. Łóżeczko z przykrywaną szufladą - mamy ciekawskiego
            kocurka i na 100% próbowałby tam wejść lub wyciągnąć jakieś rzeczy więc musi być
            przykrywana.
            Łóżeczko już złożone smile tylko okazało się, że szuflada pomimo oznaczenia na
            pudełku (nie rozrywaliśmy go w sklepie bo już mi było tak gorąco że uciekliśmy)
            jest w innym kolorze, pojadę w poniedziałek wymienić. Jest grubsze i
            stabilnijesze od Chudej Gośki i okazale wygląda.
            AAAAA i dostałam jeszcze od teściowej całą wyprawkę: laktator, butelki i
            pojemniczki do zamrażania pokarmu Aventu i do tego kubek niekapek na kiedyś,
            cały zestaw kosmetyków Penatena więc zapas mam, chusteczki nawilżające Pentena i
            wkładki laktacyjne też z tej firmy, smoczki Aventu, gąbkę dla dzidzi, nakładki
            na piersi jakby popękały (mam nadzieję że nie będą potrzebne) i tabletki do
            sterylizacji Milton.
            Ach, jeszcze pierdółki mi zostały wąłśnie do kupienia jak pojadę wymienić
            szufladę i już będę mogła spokojnie siedzieć i czekać smile)
            Pozdrawiamy: szczęśliwa mama i mam nadzieję szczęśliwa dzidzia!!
            • aga_lub_marcin Re: Chwalę się, a co!! :) 13.01.07, 23:09
              Fajną masz tesciowkesmileMoja jest zabobonna i pewnie zaszaleje jak ja znam
              dopieropo narodzinach. Cieszę się z Tobą smile
              łóżeczko ja mam takie:
              aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153669779
              • minka2403 Re: Chwalę się, a co!! :) 14.01.07, 18:38
                A ja jedną ze zmian pościeli mam dokładnie w takie żyrafki, jak na zdjęciu
                Twojego łóżeczka. Właśnie ją wczoraj pracowicie prasowałam po wypraniu w proszku
                Lovelasmile))
    • minka2403 Re: To i ja się czymś pochwalę... 14.01.07, 18:42
      Kupiłam naszemu maleństwu taki oto komplecik (tylko w rozmiarze 62 - nie 74). No
      i zainspirowal mnie on do tego, zeby moze cos samemu wydziergac, ale o tym
      pisalam juz w innym watkusmile
      • minka2403 Re: No a zdjecie oczywiscie w lesie... :) 14.01.07, 18:43
        Doklejam ponizej link.
        www.allegro.pl/item154837954_komplet_bialy_74_roz_sweterki_malgosia_.html
    • marysiowamama zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 11:15
      ...koszulę do karmienia. Jestem mile zaskoczona bo na zdjęciu nie wygladała tak
      efektownie. JEST SUPER JAKOŚCIOWO !!! Tyle że nie polecam tego sprzedawcy,
      czekałam tydzień od przelewu do wysłania przesyłki.
      Sprawę pionowę rozcięć rozwiązałam przyszywając dyskretnie po jednym zatrzasku.
      Ja mam czerwoną z szarą górą i bocianem z przodu:
      www.allegro.pl/item154283657_154283657.html
      ps.ten sprzedawca występuje też chyba jako chlupacz (z jego konta dostawałam
      maile)
      • rengur Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 12:42
        Ja dziś zakupiłam do szpitala te gigantyczne podpaski smile (pieluszki BELLA),
        koszulę mam na razie 1, rozpinaną dość głęboko, muszę jeszcze dokupić.
        A wczoraj przyszła mi ta pościel z Mamo-tato - jestem zadowolona zarówno z
        jakości (choć zobaczymy co będzie po praniu) jak i z ekspreowej przesyłki.
        Kupiłam małej jeszcze 2 kaftaniki z frotki i śpioszki do tego smile mąż już mnie
        pytał czy aby nie za dużo ma już tych ciuszków, ale co tam...
        • sabina_74 Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 12:53
          jak wyglądają te podpaski bella? bo ja szukałam ostatnio w sklepie i nie byłam
          pewna czy powinno na nich być napisane "pieluchy" czy coś innego specjalnego i w
          końcu nie kupiłam...
          • olazur Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 13:20
            jest napisane: 'pieluchy dla dzieci i niemowląt'.
          • novinka_78 Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 13:32
            Wyglądają tak: tiny.pl/wfrm
            • sabina_74 Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 13:38
              cholera... czyli rzeczywiście mamy kupić dla siebie pieluchy... ale obciach...
              • marysiowamama Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 14:15
                No niestety, ale to jak takie duże podpachy. Najsmieszniejsze jest jak potem
                trzeba chodzić z nimi między nogami bez majtek, kobity wyglądają jak stado
                pingwinów. Niktóre szpitale niestety gonią za majty (nawet jednorazowe). Teraz
                mam i zamierzam zakładać.
                A u mnie w szpitalu alternatywą dla naszych pieluch był złożony ręcznik
                papierowy, taki ostry jak w szaletach miejskich do wycierania rąksmile
                • misia_75 Re: zakupiłam do szpitala... 17.01.07, 11:28
                  marysiowamama napisała:

> No niestety, ale to jak takie duże podpachy. Najsmieszniejsze jest jak potem
                  > trzeba chodzić z nimi między nogami bez majtek, kobity wyglądają jak stado
                  > pingwinów. Niktóre szpitale niestety gonią za majty (nawet jednorazowe).
                  Teraz
                  > mam i zamierzam zakładać.

Najlepsze majtki to siateczkowe i za takie napewno nie pogonią

www.allegro.pl/item157166892_najtaniej_wielorazowe_majtki_poporodowe_hartmann.html
                  Są bardzo fajne ,dostosowują się do figurysmile
          • rengur Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 14:30
            Ja u mnie w żadnym sklepie nie znalazłam. Najlepiej w aptece. Można poprosić o
            podpaski poporodowe i dają wtedy właśnie te pieluszki smile (cena zazwyczaj ok
            4zł/10szt w opakowaniu) lub ew. podkłady ginekologiczne, to coś podobnego (tak
            słyszałam, bo sama ich nie widziałam)
      • dragonflyyy Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 15:59
        Bardzo fajna, ja chce zamowić sobie coś takiego
        voila.pl/rgsq9/?1
        • novinka_78 Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 16:41
          A to moje koszulki ciążowo-karmieniowe:
          voila.pl/lcs54/index.php?get=1&f=1
          • dragonflyyy Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 17:05
            o też miałam sobie kupić te dwie pierwsze, fajne i funkcjonalne smile ale chyba
            zdecyduje sie na miej funkcjonalną wink
          • rengur Re: zakupiłam do szpitala... 16.01.07, 17:20
            Ja mam taką jak ta u dołu, tylko zielono - niebieską z osiołkiem smile
            • olazur Promocje w Carrefour 17.01.07, 11:22
              Od dziś są w promocji body za 3,99zł, 100% bawełna, dość grube i przyjemne;
              Tanie są też pieluchy tetrowe, 10 sztuk za 17,99zł.

Bez promocji kupiłam tam poduszkę dla niemowląt za 23,99zł. Wygląda tak jak ta
              na allegro:
              www.allegro.pl/item156698325_2o2_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_sen.html
              • dragonflyyy Re: Promocje w Carrefour 17.01.07, 16:43
                W szkole rodzenia powiedzieli nam,że niemowlęta nie powinny spać na
                poduszkach...
              • marysiowamama Re: Promocje w Carrefour 17.01.07, 16:48
                Też się spotkała tylko z negatywnymi opiniami na temat poduszek. Mnie lek.w
                razie ulewnia kazał podkładać książki pod nogi łóżeczka z jednej strony.
                • olazur Re: Promocje w Carrefour 17.01.07, 18:10
                  ta poduszka poprzez swój kształt zastępuje książki podkładane pod łóżeczko. W
                  razie ulewania zamierzam ją układać pod prześcieradłem. Jest szerokości takiej
                  samej jak materacyk więc efekt będzie ten sam co podłożone ksiązki.
                  Poduszek nie zaleca się z tego względu, że jak dzieciątko się nakryje poduszką
                  to może się udusić. Poduszka pod prześcieradłem chyba nie zaszkodzi.
            • minka2403 Re: zakupiłam do szpitala... 17.01.07, 16:36
              Ja mam tez taka zielona-niebieska z osiolkiem. Jestesmy w jednym klubiesmile))
              • marysiowamama Re: zakupiłam do szpitala... 17.01.07, 16:37
                smile
                • dakota123 Re: zakupiłam do szpitala... 17.01.07, 21:55
                  ja tez mam takie dwie!!
                  jedna z żyrafami,druga z psiakami
                  • minka2403 Re: zakupiłam do szpitala... 17.01.07, 22:50
                    No to mamy caly zwierzyniecsmile
    • novinka_78 przyszła moja mata 22.01.07, 17:34
      Dziś przyszła kupiona na allegro mata hauck.
      To fotki z netu:
      voila.pl/9gtr2/index.php?get=1&f=1
      a to zrobione dziś w domku- mata po podczepieniu boczków może być umieszczona w
      łóżeczku smile
      voila.pl/wgdz8/index.php?get=1&f=1
      • nhania Re: przyszła moja mata 22.01.07, 18:51
        super- naprawde fajna! i pokoik maluszka też super (choć widzę,że miedzy łóżkiem
        i łóżeczkiem masz tyle miejsca co jawink )
        ---
        bd.lilypie.com/C2Dvp1/.png
        • novinka_78 Re: przyszła moja mata 22.01.07, 19:17
          Najważniejsze, że się mieszczę wink a jak teraz się mieszczę, to jak będę już
          rozładowana, to będzie tylko lepiej wink No mój małż wymarzył sobie wielkie wyro
          i mamy 1,80 x 2,00 i gdyby było 20 cm węższe, to byłoby zdecydowanie wygodniej
          ale szuflada w łóżeczku otwiera się całkiem, bo kilka cm wchodzi pod łóżko smile
      • dragonflyyy kombinezonik ha 25.01.07, 16:53
        Wczoraj powalił mnie na kolana...a,że nie mialam jeszcze żadnego...teraz jest
        mój smile
        voila.pl/47i35/?1
    • rengur Re: nasze ZAKUPY :):):) 25.01.07, 19:19
      Lista zakupów powoli dobiega końca, chociaż nie kupuję za wiele na zapas. Muszę
      jeszcze uzupełnić kosmetyki i parę drobiazgów. Wasze zakupy często były
      inspiracją dla mnie smile
      Mam tylko jeden problem... rożek... Nie mogę się na żaden zdecydować, wszystkie
      jakieś nie tego. Już nawet mąż się wścieka, że jak nie zdążę to po porodzie
      wejdzie do sklepu i kupi pierwszy lepszy.
      Pytanie do bardziej doświadczonych, ostatnio najbardziej podobają mi się takie
      z frotki/polaru. Czy któraś z Was takiego używała? Jak "zachowują się" po
      praniu?
      Chodzi mi o np. takie
      www.allegro.pl/item160780231_rozek_z_frotki_usztywniany_rozki_usztywniane.html

www.allegro.pl/item160602835_becik_z_haftem_usztywniony_kokosem_term_by_4baby.html
      Dzięki za pomoc!
      • donzab81 Re: nasze ZAKUPY :):):) 25.01.07, 20:01
        Wiesz ja zbytnio nie znam sie na rożkach,ale wiem jedno ,że ten sprzedawca
        4baby to n ic dobrego zamówiłam posciel z termofroty za 35 zł dotałam po dwóch
        tygodniach od wpłaty tą za 25 złsad więc uważaj na niego bo faktycznie do porodu
        możesz nie dac radysmileMa sporo neutralnych opini!!!
        A ja mam dwa rożki jeden polarowy i taki normalny-oba po innych dzieciach wiec
        sama nie wybierałam
    • marysiowamama Albumik dla Zosi 20.02.07, 11:44
      Zakupiłam
      www.allegro.pl/item165237607_piekny_album_5_lat_dziecka_a_geddes_kup_od_wydawc.html
      • rengur Re: Albumik dla Zosi 20.02.07, 14:15
        Jak już go będziesz miała to koniecznie napisz czy rzeczywiście jest tak fajny
        na jaki wygląda. Taki album to świetna pamiątka dla dziecka.
    • marysiowamama Coś nam podupadł ten watek 19.03.07, 22:06
      Moje dzisiejsze łupy (mam słabość do tej firmy)
      www.allegro.pl/item175103791_nowe_jedyne_h_m_2w1_cudo_dla_damy_body_.html
      • rengur Re: Coś nam podupadł ten watek 20.03.07, 08:50
        Ja ostatnio kupiłam pościel do wózka, taką:
        www.allegro.pl/item169855934_posciel_do_wozka_haftowana_z_termofrotty_4ba
        by.html śliczna, ale teraz trochę mi żal bo ten sprzedawca wystawił teraz
        wiosenno-letnią, a moja to taka cieplejsza trochę

i albumik, jak dla mnie rewelacja: www.kdc.pl/?
        page=content&content_id=4442&main_category_id=10&category_id=10126
        • marysiowamama rengur nie wyswietla strony z Allegro 20.03.07, 09:18
          A ciekawa jestem tej poscieli
        • dakota123 ja też zaszalałam 20.03.07, 09:18
          mój ostatni łup dla Szymka:
          www.allegro.pl/item171802645_sliczna_misiowa_kurteczka.html
          już przyszła,jest supersmile)
          • marysiowamama Ale fajna !!! 20.03.07, 09:21
            Lubie ta firme.
            • dakota123 Re: Ale fajna !!! 20.03.07, 09:29
              ja też mam do niej słabość a kurtka nówka!!
              • donzab81 Re: Suieneczki:) 19.04.07, 15:34
                www.allegro.pl/item185209602_dwie_najpiekniesze_sukieneczki_next_na_3_6_mies.html
                MOj Lup-sa sliczne smile
                • ivvvo Re: Suieneczki:) 20.04.07, 09:08
                  faktycznie sliczne smile)) tez bym takie chciala dla Nadika
                • niuta_s ja też "Łowię" sukieneczki :)) 20.04.07, 09:34
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=184691866

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka