Dodaj do ulubionych

malo pije!

05.11.06, 18:51
moja mala bardzo malo pije herbatki w ciagu dnia.Jak wypije za caly dzien cala
mala buteleczke to jest dobrze,bo na ogol nie chce pic.Juz nie wspomne o
sokach,kompotach,czy roznych herbatek owocowych bo to juz wogole nie wchodzi w
gre.Z jedzeniem nie ma problemu je dosc duzo i z checia i apetytem i nie
wybrzydza,natomiast z piciem to juz jest gorzej.Nie wiem dlaczego tak nie chce
pic czy moze nie potrzebuje?Czy sa jakies dzieciaczki co tez tak pic nie
chca?moze macie jakis sposob by zechciala w koncu pic?
Obserwuj wątek
    • meszkasloneczko mialam ten sam problem... 05.11.06, 19:16
      tez nie chciala pic jak wypila pol kubka to bylo dobrze wiec odstawilam te
      soczki,herbatki dla maluchow i zaczelam jej dawac karotke kompociki wlasnej
      roboty itp i teraz jest ok potrafi 3 kubki wypic big_grin
      hmmm ale jak mowisz ze soki nie wchodza w gre to nie wiem co ci poradzic...
      moze jej przejdzie smile
      • zitke Re: mialam ten sam problem... 05.11.06, 19:49
        mamy ten sam problem , mogla byc zyc bez picia uncertain
    • osesek76 Re: malo pije! 05.11.06, 21:13
      moj tez nie pije ani herbatki, o sokach nie wspomne
      ale probujemy caly czas smile
      • guruburu Re: malo pije! 05.11.06, 22:35
        Zależy jeszcze, co je - jak lubi zupy to dawaj wiecej - płyny liczą się takze te
        z pokarmów. Jogurt i takie tam.
        A zwykła woda?
    • pati775 Re: malo pije! 05.11.06, 22:39
      u nas podobnie
      ale hitem jesieni jest herbata z miodem i cytryna wypija dwie 100ml butelki
      dziennie i to jest b.a.r.d.z.o duzo jak na nas
      • liniosek Re: malo pije! 05.11.06, 22:56
        juz myslalam ze moja tak nie chce nic pic,ale widze ze jest wiecej takich
        maluchow.Jezeli chodzi o plynne potrawy to tez ich nie jest zawiele:jogurt,150
        mleczka rano,i troche zupy (z mojego talerza) Reszta to juz sa geste posilki
        takie jak:kaszka,serek,danie miesno-warzywne,chlebek,chrupki,i czasai
        ciastka.Tak co chwile latam z ta butelka i probuje zeby sie napila,casami
        wydaje mi sie ze nie ma czasu sie napic,bo wezmie kilka lykow i ucieka.Z
        jedzeniem nie ma tak prosto bo siedzi w swoim krzeselku ze stoliczkiem (z tad
        tak nie ucieka).Juz nie wiem czy nie ma czasu pic,czy sie jej nie chce.Skoro
        wasze dzidzie tez nie chca pic to moze ma wplyw ta pogoda,jest zimno i moze nie
        chce im sie pic?
    • sylwia_zi Re: malo pije! 05.11.06, 23:00
      moja też mało pije
      jedyne co chętnie i do dna to actimel, no ale wiecej jak jednego dziennie nie
      daje.
      Ostatnio soczki polubila, ale zazwyczaj robie herbatkę. Jak z rana nie łyknie
      100 to potem już jej 100 na cały dzień wystarcza.
      Ten typ tak ma i juz. Przestałam z tym walczyc, w upaly walczylam zeby sie nie
      odwodnila.
      Po prostu co chwila proponuje picie z nadzieje ze w koncu pociagnie wiecej niz
      2 lyki.
      • badowimo Re: malo pije! 06.11.06, 04:47
        Sorry, ze sie wtracam.
        Przewaznie "przesiaduje" na forum sierpniowych mam, ale nie raz tutaj wpadam -
        poczytac.
        Moja mloda pije tylko wode, nie pija sokow, herbat, kakao i innych slodkich.
        Sprobujcie po prostu dac dziecku wode, najzwyklejsza, mineralna albo
        przegotowana.
        Nasza pediatra stwierdzila, ze nie mam co sie martwic ze sokow nie pije, bo to
        sam cukier i na zabki szkodzi. Owoce je swoja droga, wiec jestem spokojna...
        Bardzo goraco pozdrawiam.
    • meszkasloneczko ehhh tylko żeby lubiła tą wodę...juz próbowałam 06.11.06, 07:13

• pati775 Re: nie ma czasu na picie 06.11.06, 10:45
      wiesz liniosek ja stwierdzam to samo ze mlody nie ma po prostu czasu na picie
      ale ostatnio mam na niego taki spsob ze jak mu przwijam pieluche i klade go
      sobie na poduszkach na lozku(zeby byl pod katem) to daje mu butelke z herbatka
      do raczek

on lezy i pije a ja przewijam pieluche i to ostatnio u nas super dziala za
      jednym zamachem wypija 100ml a ja spokojnie moge go przewinac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka