zuzannap3 08.11.06, 08:08 witaj! Chciałam zapytac jak zakonczył sie u Was problem z nieprzyjemnym zapachem z ust? Byłaś u lekarza? Jak poradziliście sobie z tym problemem? Mam podobny dlatego pytam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magalik Re: do Magalik! 10.11.06, 17:08 nie bylam u lekarza bo u nas jest to samo wejscie i poczekalnia dla chorych dzieci i zdrowych i w takim okresie jak jest teraz wole unikac skupisk zarazkow. zauwazylam ze czasami to ma a czasami nie, moze zaleznie od tego co zje i na ile pozwoli sobie te 4 zabki umyc... jak bedziesz cos wiecej wiedziec to koniecznie daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do Magalik! 10.11.06, 19:35 Pozwolę sobie wtrącić się: myślę, że to raczej nie sprawa mycia ząbków. Może to jakaś postać refluksu. U Kacperka jak wzmaga się refluks (w zależności od tego co zje) czuję kwaśny zapach z ust. Na przykład w ogóle nie daję mu soków płynych. Warto poczytać o diecie przy refluksie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: do Magalik! 10.11.06, 22:17 Mój tez czasami ma a czasami nie. Ostatnio jak bylam u lekarza po recepte na mleko, to spytalam. Powiedzial ze tak moze byc od kataru, albo ze gdzies na jezyku pozostaja resztki mleka i ze mleko daje taki nieprzyjemny zapach. Kazala mi sprobowac malemu po karmieniu mlekiem przemywac jezyk gazikiem z woda przegotowana i zbaczyc czy zapach zniknie. Dodam ze moj maluszek pije Nutramigen, czyli bardzo smiedzace mleko. Tylko z drugiej strony pije go od dawna , a zapch pojawil sie niedawno. Wiec sama juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: do Magalik! 11.11.06, 17:33 ale refluks to przeciez od samego poczatku jest, nie? a Natalka jak ulala 2 razy to bedzie gora. czyli pokarm sie nie cofa... czy moze o czyms nie wiem bo jak nie bylo problemow z ulewaniem to po prostu nie w temacie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś