06.12.06, 11:41
Mój synek w dalszym ciągu nie siedzi. Zaczął pięknie pełzać, turla się we
wszystkie strony, ale nie siedzi! Jak jest u Was, a no i nie gaworzy.
Obserwuj wątek
    • lila_m Re: Siedzą? 06.12.06, 11:52
      Nie.
      Turla się jak szalony, uwielbiam leżeć na brzuszku, od paru dni przybiera
      pozycję kolanowo-łokciową - ale jeszcze nie ruszył do przodu, i robi taki łuk
      opierając się tylko na rękach i stopach, siedzi jeśli się go posadzi podpierając
      się rączką ,ale nie za długo, ale w foteliku bądź na huśtawce ładnie. Sam z
      siebie nie potrafi siadać.

pzdr, Lila
    • kasiulka_9 Re: Siedzą? 06.12.06, 11:52
      mój Kuba też jeszzce nie siedzi... on się nawet nie turla taki z niego
      leniuszek..smile w sumie siedzi ale tylko jak go podtrzymujemy a sam to się
      strasznie kiwa jeszcze.>smile z czasem myśle że dojdzie do wprawy!!!!
    • linka4 Re: Siedzą? 06.12.06, 16:11
      jak go posadzę to siedzi pięknie ,czasem tylko się przewraca
    • gosika78 Re: Siedzą? 06.12.06, 16:23
      Nie. Leń z niej straszny. Pełza i turla się - owszem, ale tylko po miękkim smile Po kocyku położonym na podłodze sporadycznie. Oprócz tego nie je nóżek (mam wra żenie że nie może dosięgnąć, bo ciągnie je rączkami do buzi i nic z tego nie wychodzi), ale gaworzy dużo (włączyła do repertuaru spółgłoski).
    • xixx Re: Siedzą? 06.12.06, 16:53
      Jul sam nie sziedzi, rwie się strasznie ale jeszcze sam nie usiadł. Wszystko
      inne robi, tzn. turla się, pełza do przodu, wypina pupę do góry itp. To bardzo
      dobrze ze nasze maluchy jeszcze nie usiadły, im później tym lepiej dla
      kręgosłupa, dlatego ja Julka nie zachęcam jakoś zabardzo. Acha, ja usiadłam w
      diewiątym miesiącu i tydzień później wstałam i pomaszerowałam, bez raczkowania smile
    • nitka111 Re: Siedzą? 06.12.06, 16:57
      Siedzi, potrafi nawet przechylić się po zabawkę i wrócić do siedzenia, bez
      przewracania się. Gaworzy, aż za bardzo big_grinD, turla się, a dzisiaj stanął w
      łóżeczku : img398.imageshack.us/img398/6159/1001005vi9.jpg, stał długo
      zdążyłam wejść do pokoju na wołanie męża i wrócić po aparat. Ale nie chce raczkować.
    • babie_lato1 Re: Siedzą? 06.12.06, 17:36
      No, nie siedzą, nie siedzą...
    • khanka74 Re: Siedzą? 07.12.06, 11:17
      Moja mała siedzi, ale sama jeszcze nie umie sie podciągnac, za to uwielbia
      turlac sie i pełzac, ale stanełą z gaworzeniem - nie wszystko naraz smile, acah i
      ostatnio uwielbia wcinać swoje stópki
    • ania_34 Re: Siedzą? 07.12.06, 22:06
      Nie siedzą.
    • anula33cza Re: Siedzą? 08.12.06, 08:03
      Maciuś z 18.05 sam posadzony napróbę usiedzi ok.1 min,ale chwieje się i
      pochyla,umie tylkoz pleców na brzuch,na brzuchu odpycha się rękami do tyłu jak
      rak i też nie gaworzy jeżeli mamy na myśli sylaby,a nie nieartykuowane
      dżwięki.Na wszystko przyjdzie pora.Większość dzieci tak na prawdę dobrze siedzi
      po8 mc.
    • maga202 Re: Siedzą? 08.12.06, 08:06
      U mnie to samo co u Ciebie. Moja Igusia to tez leniuszek, dopiero zaczyna gaworzyć ale nie jest zbyt gadatliwa.
      Pozdrawiam magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka