Dodaj do ulubionych

Grysik czy można już podać??

15.12.06, 19:49
mała jest z 24 kwietnia. Jak sądzicie można podac jej grysik?? albo krupiczke
czy cos takiegosmile)
Obserwuj wątek
    • emmilka nie rozumiem :( 16.12.06, 09:51
      co to jest w zasadzie grysik? zastanawiam sie, dlaczego nikt nie odpowiada...
      ja nie do konca wiem co to grysik i krupiczka.... sad
      • karolah2 Re: nie rozumiem :( 16.12.06, 11:44
        Chodzi o kaszke manną?smile
    • ania_34 Re: Grysik czy można już podać?? 16.12.06, 12:58
      Tak, u nas też grysikiem nazywa się kaszkę manną. A ponieważ jest ona z
      pszenicy, powinno się ją podawać dopiero w 10. miesiącu (gluten). Jak wiele
      innych rzeczy, które niektóre mamy podają już teraz. I ja też nie mogę się
      opanować i czasem daję Gabrysi spróbować, jak Mateusz je. Więc grysik bardzo
      jej smakował (odrobinka)- na razie nie całkiem rygorystycznie przestrzegam
      zaleceń karmienia, pomimo niewielkich zmian na skórze, bo nie widzę różnicy
      przy ścisłej diecie i kompletnym nieuważaniu.
      Ale oczywiście nie napiszę, że można dać. Sama musisz zdecydować i obserwować
      ewentualne zmiany, a te mogą się niestety ujawnić później...
    • daga210 Re: Grysik czy można już podać?? 16.12.06, 13:00
      Grysik to mannasmile) a krupiczka to też podobna kaszka, tylko jej sie podobno nie
      gotuje, czeska krupiczka, do kupienia w kazdym sklepiesmile) Karmie piersia a
      obiło mi sie o uszy, że wtedy mozna wczesniej wprowadzić gluten. jak sadzicie?
      Nasze mamy podawały juz chyba od 3-4 miesiaca.
      • cleo1976 do daga210 16.12.06, 13:13
        Hej Daga, ja jeszcze Filipowi nie dawałam bo jak na razie to mu zaczęłam
        gotować kaszę kukurydzianą, mazurską drobną już wcina i jaglaną mi polecili bo
        podobno bardzo zdrowa więc kupiłam ale jeszcze nie gotowałam. Moja pediatra mi
        powiedziała żeby jak dziecko nie przejawia skłonności alergicznych to powoli
        wprowadzać wszystko i obserwować. Buziaki dla Was smile)))
        • ania_34 Do Cleo1976 16.12.06, 21:19
          Jak podajesz kaszkę kukurydzianą - gotujesz na wodzie, mleku? I taka jest
          całkowicie rozgotowana, czy średnio? I jak myslisz przyrządzić jaglaną?
          Mnie też się wydaje, że to lepsze od kleików i kaszek błyskawicznych - bardziej
          naturalne. Napisz, jeśli możesz
          Pozdrowienia
    • daga210 Re: Grysik czy można już podać?? 17.12.06, 08:11
      Dzięki za odp.smile)ja tez gotuje kaszke mazurska, z tym, że troche dłużej, żeby
      sie rozgotowała, taki dodatek do zupysmile)))ryż też w całości, małej aż sie uszy
      trzesa jak to je. Zaczełam dawać jak wyszły dwa zebole, czyli jak miała 6
      mieśsmile) pozdr.
      Daga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka