Dodaj do ulubionych

matki - snobki laczmy sie :)))

16.12.06, 15:45
A wiec ja kupuje zabawki FP i moje dziecko oglada teletubisie smile) kto jeszcze ?
Obserwuj wątek
    • zitke Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 15:49
      a tak na marginesie to widze ze nasze forum , juz niczym nie odbiega niczym od
      forum niemowle
    • patoga Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 16:01
      zitke, ja chyba nie czytam tych wątków zabawkowych bo nie wiem o co Wam dzisiaj
      chodzi?
      Kobietki dorosłe jesteśmy
      jedne kupują FP a drugie nie, a wszystkie zabawki cieszą mniej lub bardziej
      nasze maluchy i po co te licytacje
      • paulinka84 Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 16:16
        Ja kupuję zabawki FP. W dużej mierze spowodowane jest to faktem, że mojmu
        dziecku najpotrzebniejsze rzeczy kupują moi rodzice (mleczko, pampersy,
        obiadki, deserki, soczki, w raziep otrzeby lekarstwa), tak więc swoje pieniądze
        wydaję na ubranka i zabawki. Wiem, wiem, że zaraz zostanę wyzwana od głupich
        itd., bo z jakiej racji dziadkowie utrzymują wnuka...... przeciez to nie ich
        obowiązek. Ale tak jest i jeszcze przez jakiś (mam nadzieję, że krótki) czas
        tak będzie.
        A teletubisiów moje dziecko nie ogląda bo go nie za bardzo interesują. Ogląda
        tylko moment jakl robią papa, wtedy staje i też robi im papasmile
    • smeagoul Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 17:07
      mój tez ma kilka zabawek FP, jeździł i jeździ firmowym wózkiem, nosi firmowe
      ciuchysmile)))) to nic ze 1/2 z tych rzeczy to przedmioty używanesmile hehehe
      co do teletubisiów to mały niestety nie ogląda bo jak lecą w TV nie ma nas w
      domu a na DVD itp nie puszczamy mu jeszcze bajek
      • monismonis Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 17:27
        Moj tez bawi sei zabawkami FP i ogląda z wielka radością Teletubisie smile
        • efka30 Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 20:24
          Kuba uwielbia Teletubisie, aż piszczy jak się zaczynają/szczerze mówiąc miałam
          nadzieję, że to nie nastąpi-a jednak nastąpiło/.Ma również parę zabawek FP-bo
          są bezpeczne i trwałe i interesują mojego synka.
          • wroba Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 21:48
            U nas tak samo smile
    • w1paula Re: matki - snobki laczmy sie :))) 16.12.06, 21:38
      My też FP mamy i to dużo i Teletubisie też oglądamy
    • sylwia_zi Re: matki - snobki laczmy sie :))) 17.12.06, 11:41
      dołączam.
      Moje dziecko ma tylko firmowe zabawki - tylko one przetrwały rzucanie, te
      niefirmówki dawno w koszu.
      Mamy FP, Tiny Love, Chicco, teraz dołączy teletubiś za 100 i pewnie koń z
      Little Tikes.
      Teletubisie lecą po 5 razy z rzędu, na zmianę z krecikiem - polecam. Mam świety
      spokój i mogę posprzątać, tak ogląda. Dziś od 10 leci non stop Kret, a juz tyle
      rzeczy zrobiłam w chaciesmile
      Może i powinnam z dzieckiem aktywnie ale mama sama musi tez poprasowac,
      posprzatc i tp - nikt tego za mnie nie zrobiwink
      • kasiaa256 Re: matki - snobki laczmy sie :))) 17.12.06, 11:47
        Co do zabawek to u nas różnie - jest kilka z FP, ale są również inne i to cała
        masa. Ciuchy staram się kupować tylko orginalne ze wzdlędu na ich jakość -
        często kupuję ciuszki używane i są w znacznie lepszym stanie, niż polskie po 2-
        3 praniach.
        Teletubisie Ola uwielbia i nie zamierzam jej zabraniać oglądania tej bajki. Ola
        grzecznie siedzi na fotelu - gada z teletubisiami, a ja w tym czasie gotuję,
        prasuję, sprzątam.
        • bomba001 Re: matki - snobki laczmy sie :))) 17.12.06, 11:51
          oj, wy nie jesteście snobki, wy jesteście kobiety zapracowane!!! ja mam to
          szczęście, że posiadam najemną siłę roboczą do tych zajęć: prasuje oiekunka,
          sprząta i prasuje sprzątaczka. a ja pracuję, żeby im zapłacić. także na fp ta
          szcęście już nie starczasmile)) resztę czynności wykonuje mąż, któremu tez
          wynagradzamsmile). ale teletubisie nie leca...
          • azja811 Do Bomba 17.12.06, 13:38
            Koleżnako chyba wątki pomyliłaś??Pozwól się dziewczynom dowartosciować jakie to
            wspaniale matki są i do tego na czasie, niech sie dalej licytują kto wiecej ma,
            czym sie bawi i co ogląda, a przez ciebie jak wyjechalaś z panią która sprzata
            i gotuje to dolalaś oliwy do ognia wracaj do wątku kto nie bawis sie zabawkami
            fp tam twoje miejscesmile))
            • zitke azja811 17.12.06, 13:53
              Droga kolezanko to nie chodzi o dowartosciowanie sie . Rozsmieszyl mnie twoj
              watek , wiec napisalam rownie prosty jak twoj . Kazdy ma prawo kupowac takie
              zabawki na jakie tylko ma ochote . Stac mnie wiec kupuje FP. Moim zdaniem sa
              wykonane pozadnie , i nie musze sie martwic ze dziecko zrobi sobie nimi krzywde.
              Co do teletubisow ... rzucasz sie slowami ze na psychologii twierdzili ze to
              hipnoza na dzieci . Totalna bdura ! Poczytaj sobie o tej bajce , byla stworzona
              wlasnie przez psychologow . Nie pierwszy raz zakladasz watki ktore wywyluja
              burze na forum . Moze taki w tym twoj cel ? Powiem ci tylko tyle : matki
              kupujace zabawki FP i pozwalajce ogladac dziecia teletubisie mogly poczuc sie
              urazone...
              • zitke Re: azja811 17.12.06, 13:58
                No i widac ze jestes dumna z zalozenia tego watku , widac ludzia duzo do
                szczescia nie potrzeba . Wiec zycze owocnych lowow na swoj watek . Czasami mnie
                zastanawia czy dla nie ktorych ludzi TO TYLKO FORUM czy AZ FORUM.

Pozdrawiam smile
                • wroba Zitke dobrze mówisz 17.12.06, 14:45
                  Mój młody ma trzy zabawki FP, dwie to prezenty a trzecią kupiłam używaną a
                  allegro. Kupiłam bo wiem że FP są nie tylko ładne i bezpieczne dla dziecka, ale
                  również trwałe i przetrwają zabawy niejednego dziecięcia. Kupuje też zabawki
                  innych firm, choć właściwie nie liczy się firma tylko jakość i funkcjonalność.
                  Tak ogólnie to mój synek nie ma ich zbyt wiele, ale za to takie którymi lubi
                  się bawić i wiem, że są bezpieczne.
                  A co do teletubisiów to naprawdę nie widzę w nich nic złego.
                • azja811 Re: azja811 17.12.06, 18:00
                  Jak widać czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną dlatego wytlum
                  acze cie jeszcze raz, otóż ideą założenia mojego wątku była chęć zobaczenia ile
                  dzieci nieogląda telestworów i ile matek nie kupuje dzieciom zbaawek fp bo woli
                  inne.Nie ocenialam tam nikogo za to co pozwala swojemu dziecku oglądać lub
                  jakie zabwaki im kupuje,a na forach faktycznie króluje fp-mania i to mnie
                  śmieszy.iebęde wypisywac (chwalic się) jakim moje dziecko jexdzi wózkiem,
                  jakich firm nosi ubranka i buty i jakimi zabwakami się bawi bo to dla mnie
                  p.u.s.t.e.
                  To w jaki sposób odebrałyście wątek swiadczy tylko o was...i tu właśnie dla
                  mnie to tylko forum, traktuje je z przymrużeniem oka, ale jesli dla ciebie to
                  az foruym no to przykro mi bardzo że tak to odbierasz, życze w każdym razie i
                  tobie i innym mamą więcej dystansu...bo ja np w zyciu nie obrazilabym sie o
                  wątek jaki ty popelniłaś wręcz rozbawil mnie do łez, i wogóle nie obraziło mnie
                  to że w tym wątku podzieliłyscie na forum na mamy snobki, których dzieci mają
                  wszystko firmowe < smiech na sali> i na mamy które przecież są takie proste i
                  biedne...ale generalnie ten podzial mi w niczym nie przeszkadza, bo to ja wiem
                  najlepiej w czym moje dziecko chodzi, czym sie bawi i nie musze o tym piać na
                  forum wymieniać i licytować i niczego udowadniać, a to ze koleżankę Bombę
                  zawolałam do wlaściwego wątku to tylko po to zeby nie psuła wam pięknego
                  wateczku w którym tak pięknie się licytujecie, bo to przecież wątek nie do niej
                  kierowany więc niech się tam nie udziela.To wsyzstko.Jeszcze raz więcej
                  dystansu życze.
                  • azja811 Re: azja811 17.12.06, 18:28
                    A i jeszcze jedno w którym miejscu i dlaczego matki kupujące fp mogly sie czuć
                    urazone??Moze one są jakieś nadwrazliwe co??
                    Wiesz reklamy tez są tworzone we współpracy z psychologami a co dot ego kto
                    mógł bardziej poczuc sieurazony to matki które zostaly posądzone o to ze są
                    proste i wogóle bardzo nie na czasie i na niczym sie nie zanją bo nie kupują fp
                    czy czegos tam nie golądają. Bo to generalnie wy wywolałyście burze. Jak dla
                    ceibie moje wątki są tak strasznie kontorwersyjne i jak cie draznią to je
                    poprostu nie czytaj, proste nie?

• zitke Re: azja811 17.12.06, 19:47
                      Ale po co ty mi sie tlumaczysz? mam w gleboki powazaniu kto co kupuje swoim
                      dziecia smile w przeciwienstwie do ciebie . Chcesz sie licytowac kto zyje forum a
                      kto nie ? to nie dla mnie... i moze zakoncze na tym nasza rozmowe bo do
                      nieczego ona nie prowadzi . I nikt tu sie nie wywyzsza . Mysle ze bycie dobra
                      matka na zabawkach sie nie konczy.. a kto co kupuje kogo to obchodzi? bo mnie
                      nie. A ze watek cie rozbawil to sie ciesze , bo takie bylo jego zadanie . Sa
                      wazniejsze sprawy w zyciu niz kupowanie zabawek.
                      • azja811 Re: azja811 17.12.06, 20:02
                        Dostrzegam tu pewną niespójność, najpierw to ty wywołujesz wielką
                        pseudodyskusje i licytacje a potem twierdisz że nie ty,i ciebie to nie
                        interesujesz, poza tym ja ci sie nie tlumacze bo niby czemu tylko próbuje ci
                        wytłumaczyc idee mojego wątku bo zauważylamze masz z tym straszny problem, no
                        ale widze że to ponad twoje mozliwosci
                        • zitke Re: azja811 17.12.06, 20:19
                          ale czemu ty sie czepiasz , napisalam ze nasza rozmowa do niczego nie prowadzi
                          to po co dyskutujesz? Atmosfera na forum nie jest mila kazdy to widzi , wiec po
                          co dolewasz oliwy do ognia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka