ania2425 02.01.07, 11:49 czy któraś z was używała pasków wybielających na zęby? napiszcie czy jest to skuteczne i po jakim czasie widać ewentualne efekty. zachciało mi się śnieżnobiałych zęboli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: Paski wybielające Blend-a -med 03.01.07, 23:05 Osobiscie nie, choc sie przymierzalam. Zniechecilo mnie, ze niecale zeby sie wybielaja. Tj same boki zebow zostaja niewybielone, bo paska sie na krzywiznie nie da dobrze przykelic. Wyglada to wtedy jakby sie duza szpare mialo. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Paski wybielające Blend-a -med 03.01.07, 23:15 nie znam sie, ale co to by musial byc za zajzajer, zeby kosc odbarwic? Ja probowalam wielu rzeczy, zwlasczza ze mam martwa jedynke, wiec zaczela ciemniec i moj dentysta na obu jedynkach nalozyl mi warstwe cienka jakiegos preparatu, tak na stale, sa nieznacznie grubsze teraz, ale nie widac. Cos jak licowka, tylko bez spilowywania. I znacznie tansze bo za dwa zeby zaplacilam 300 zl, ale to juz ze dwa trzy lata temu bylo. Ale zeby tak miec zeby jak w reklamie gum do zucia? Mniam. Jak te paski zadzialaja to napisz, ale wydaje mi sie, ze szkoda zebow. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kraabik Re: Paski wybielające Blend-a -med 04.01.07, 09:56 Ja wybielałam, ale paskami Crest - amerykańska firma, wydaje mi się, że to jakis odnośnik Blend-a-med, bo ma podobne kolory opakowań, a w USA z B-a-m się nie spotkałam. Zrobiłam to sobie przed zaślubinami i byłam bardzo zadowolona. Osobiście nie zauważyłam jakichś skutków ubocznych (nierówne wybielanie przestrzeni między zębami) paski takie można sobie dokleić "w dziury", a dodatkowo żel, którymi są pokryte rozłazi się, więc działa i tam, gdyż zakleja się zęby praktycznie całe od dołu (nie wiem jak to wytłumaczyć przód i część tyłu też) Jedyne co to trochę bolały mnie zęby na początku, tak jakby były pozbawione jakiejś ochrony, ale z ubiegiem czasu to minęło. A ząbki miałam prześliczne - co widać było na zdjęciach Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: Paski wybielające Blend-a -med 04.01.07, 11:42 zapytałam mojego dentysty i te paski nawet jeśli nie pokryją równomiernie całego zęba to i tak wybielaja cały. tzn. żel przenika w głąb zęba i działa na jego całej powierzchni, nawet tam gdzie niedokładnie przylegał. nie niszczy to szkliwa, a dyskomfort odczuwany na początku spowodowany jest tym że niektórzy mają bardziej wrażliwe zęby inni mniej (na zimne i i gorące). jest to najtańsza metoda wybielania, bo można tez zrobić zabieg u dentysty z wykorzystaniem jakiejś tam lampy (nakłada się żel i przykłada podczerwień czy cuś takiego, nie wiem dokładnie nie znam się). efekty są pewnie na dłużej, ale zabieg jest dość kosztowny. żeby utrzymać efekt wybielenia po paskach powinno się ograniczyć picie kawy, herbaty, czerwonego wina itp. barwiących. no nic, zakupiłam juz paski i spróbuje. raz kozie śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Paski wybielające Blend-a -med 04.01.07, 22:59 Ania, koniecznie napisz, jakie efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Paski wybielające Blend-a -med 08.01.07, 10:00 ja mam ochote sobie zeby wybielic, ale chyba sie nie zdecyduje, bo takie paski nie wybielaja oczywiscie wypelnien, a ja mam z przodu sporo plomb i wtedy bym musiala wszystkie wymienic, zeby nie bylo kontrastu. Tez mam martwa jedynke i chyba na martwego tez nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Paski wybielające Blend-a -med 08.01.07, 10:49 Tak, mój dentysta powiedział że po wybieleniu ząbków trzeba będzie wymienić wszystkie wypełnienia. Osobiście myślałam o wybieleniu w gabinecie, ale to koszt ok. 1000 zł. Ile kosztują takie paski i jak długo trzeba je nakładać, żeby był efekt? Ciągle się boję, że można uszkodzić szkliwo.... Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Dentysta oczywiście mówi że jest to zabieg bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: Paski wybielające Blend-a -med 08.01.07, 11:00 opakowanie pasków to koszt ok 60 pln, nakłada się je przez 7 dni, 2 x dziennie rano i wieczorem. stomatolodzy polecają zabiegi wybielające w gabinecie jeżeli szkliwo zębów jest dość ciemnego koloru, lub jeśli zęby są b. brzydkie np. z powodu długotrwałego palenia itp. na początek polecają wypróbować paski jako najmniej inwazyjną metodę (jednakże mniej trwałą) - podobno zabieg trzeba co jakiś czas powtarzać (1 x - 2 x do roku) - Majtula 05.09.2005 Maja ma już... Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: Paski wybielające Blend-a -med 08.01.07, 10:55 faktycznie na wypełnienia to nie działa, trzeba je później wymienić. u mnie na szczescie wypełnień z przodu brak ale to już zasługa stomatologa którego mam pod ręką ) muszę się pochwalić że pierwsze efekty juz widać ) a jeszcze kilka dni "kuracji" mi zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Paski wybielające Blend-a -med 08.01.07, 13:42 Aniu, a gdzie to można kupić - w aptece czy w supermarketach też są? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 w Rossmannie 09.01.07, 13:40 koleżanka kupiła mi je w Rossmannie mówiła że szukała w aptekach i drogeriach, a znalazła tylko tam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 zakończyłam.... 22.01.07, 12:31 i powiem wam ze spodziewałam się lepszych efektów. zęby są może ciut bielsze i bardziej błyszczące, ale nie bielutkie. paski są zupełnie bezpieczne bo nic się zębom nie stało, nie są ani bardziej wrażliwe, ani nierówno przebarwione. jednak kwestia wybielenia zależy od szkliwa, bo u mnie efektu nie ma zbyt oszałamiającego, za to moja siostra ma naprawdę dużo bielsze zęby i wszyscy zauważają różnicę. uzywałyśmy pasków prawie jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś