marysiowamama 16.05.07, 22:05 Moze ktos był w tym miejscu i moze coś wiecej powiedzieć? Jedziemy tam pod koniec czerwca, askusiły nas liczne atrakcje dla dzieci www.farmajantar.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uzzak Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 17.05.07, 07:58 Podczytuję to forum od dawna, też jestem lutówką - Tymek urodził się 5 lutego. Na farmie Jantar byłam we wrześniu - robiłam rekonensans przed wakacjami MIejsce wspaniałe dloa dzieci - duży teren, ogrodzony, zielony, domki wygodne, z pełnym wyposażeniem. Jedyny mankament to odległość od plaży - na piechotę dobre pół godziny, a najbliższe wejście przez piaszczyste wydmy. Na farmie jest mini zoo i konie, chyba dwa place zabaw dla dzieci, basen dla dzieci i trochę większy dla dorosłych, boisko do siatkówki. Wybieram się tam w drugiej połowie sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aminka70 Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 17.05.07, 11:39 pikne otoczenie tych domków..ja też tam chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 17.05.07, 18:57 a poza sezonem tez jest otwarte? Odpowiedz Link Zgłoś
uzzak Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 17.05.07, 21:12 Z tego co pamiętam to czynne wg zapotrzebowania gości - jak byłam pod koniec wrzesnia to bylismy jedynymi gośćmi. Właściciele mieszkają na miejscu wiec to dla nich nie jest problem otworzyć dla jednych gości. Nowe domki są budowane z ogrzewaniem kominkowym, a w starszych (ale nie starych bo kilkuletnich) kominki sa też dobudowywane. Super miejsce na urlop z małymi dziećmi. Domki bardzo wygodnie wyposażone - dwie sypialnie, łazienka, część dzienna z ciągiem kuchennym - kuchenka elektyrczna, lodówka, zlew, szafki z zestawem naczyń, czajnik elektryczny. Na zewnątrz spore zadaszenie ze stołem i krzesłami, a przy każdym domku hamak. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama uzzak... 18.05.07, 10:29 nawet nie wiesz jak cenne to dla mnie informacje Z tego co piszesz mam rozumieć że w każdym domku jest kominek? (my mamy nr 2) Nie spodziewałam sie tego. Napisz proszę czy na miejscu jest jakiś sklep. A podejście do morza to podobno z tego co pisza to 1100m, czyżby naciągneli tą informacje skoro piszesz ze az pół godz marszu? Ale nic to, wózek mamy wygodny, trzylatka już samodzielnie wędruje, damy radę. Zwłaszcza za takie pieniądze bo cenowo to wyszło nieporównywalnie mniej niż w miejscach przy otwartym morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
uzzak Sklepy itp 19.05.07, 12:55 W sezonie podobno nie ma problemów z zaopatrzeniem, ale na samej farmie sklepu nie ma. Do morza moim zdaniem dalej niż 1100 m. i chyba szybciej jest drogą dłuższą, ale mniej piaszczystą. Co do kominka to nie wiem czy we wszystkich domkach rzeczywiście zostały zrobione - można zadzwonić albo zapytać mailem. Właścicielka jest bardzo kontaktowa i na pewno odpowie na wszystkie pytania. Miłego wypoczynku Myślę, że z takimi kilkumiesięcznymi maluchami to lepsze niż nad samym morzem, bo klimat nieco łagodniejszy . Moja koleżanka była w zeszłym roku z dwuletnią córeczką i gorąco poleca to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama uzzak wielkie dzieki !!! 19.05.07, 22:26 JUZ SIĘ NIE MOGE DOCZEKAĆ !!! ALE JESZCZE TYLKO 4 TYGODNIE Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria do marysiowamama 19.05.07, 17:56 ja byłam w zeszłym roku z brzuchem i moim najmłodszym bratem (6lat)w Jantarze, co prawda w innym ośrodku, ale myślę że to b. dobre miejsce na wypoczynek z dziećmi - nie jest aż tak tłoczno, głośno, 'turystycznie' jak w Krynicy Morskiej czy innych miejscach nad otwartym morzem (typu Łeba...) plaża jest piękna, a i miejsc na spacery jak zimno i wieje też nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajaa Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 18.05.07, 15:45 Hej! Dziewczyny, a moze macie do polecenia jakies sprawdzone namiary na wakacje nad morzem z dziecmi w tym roku?? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria do mamamaja 19.05.07, 17:59 my wybieramy się do miejscowości Lubiatowo, koło Choczewa, w okolicy Białogóry, do pensjonatu Villa Rosa (mają stronę w internecie) miejscowość bardzo mało turystyczna, dwa sklepy i jedno miejsce na piwo nie ma deptaka ani nadmorskiej promenady; co prawda do plaży jest spory kawałek przez las i dość piaszczystą drogą, ale akurat nam to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: do mamamaja 19.05.07, 18:03 podaję linki jakby co: villarosa.wizytowka.pl/ www.lubiatowo.freehost.pl/index.html Mogę to miejsce polecić, byliśmy tam parę razy, poprzednio sami albo z przedszkolakiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajaa Re: do mamamaja 20.05.07, 15:38 Dzieki wielkie. Zastanowie sie i nadal szukam Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: MORZE - FARMA JANTAR - KTOS BYŁ? 20.05.07, 21:52 wracając do Jantaru: jak tam jest z wyżywieniem? jest jakaś restauracja na terenie ośrodka bądź gdzieś w pobliżu? jeśli tak, to czy jedzenie jest smaczne? strasznie nie lubię gotopwać na wakacjach. miejsce bardzo mi się spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
uzzak FARMA JANTAR - wyżwienie 21.05.07, 12:35 W samym ośrodku nie ma jadłodajni. Ja byłam poza sezonem więc wszystko zamknięte, ale od koleżanki, która spędzała tam wakacje, wiem, że oferta gastronomiczna w bardzo bliskim sąsiedztwie jest bogata. Ona nastawiała się na gotowanie, ale szybko zrezygnowała bo obiady domowe były w cenie około 13 zł. Poza tym oczywiście smażalnie i bary szczególnie liczne przy plaży. Odpowiedz Link Zgłoś