buska_77 03.06.07, 12:15 Wlasnie pierwszy raz odciagam pokarm za pomoca laktatora i jest to dla mnie okropne...ale chce nauczyc malego jedzenia z butelki,bo czas moze zaczac wychodzic z domu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
my_cha1 Re: Pierwsze odciaganie 03.06.07, 22:32 początki często bywają trudne, więc nie zniechęcaj się! ja czasem odciągam (idzie raz lepiej raz gorzej) i mogę sobie pozwolić na dłuższe wychodne najlepiej mi się ściąga rano po nocce lub po karmieniu czasem próbuję też w trakcie karmienia, bo wtedy fajnie leci, ale trochę niewygodnie jest powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
uzzak Odciąganie i zamrażanie 04.06.07, 12:26 Staram się co kilka dni zamrażać porcje odciągniętego mleka (100-120ml) tak na wszelki wypadek, gdybym kiedyś nie zdążyła wrócić na karmienie, gdy z Tymkiem zostaje dziadek. Nie wiedziałam, jak bardzo się to przyda. W zeszłym tygodniu gdy mój średni syn złamał rękę i spędziłam z nim pół dnia w szpitalu byłam spokojna, że Tymek nie głoduje i je to zawsze. Gorąco polecam zamrażanie. W końcu zdarzenia losowo sa nieprzewidywalne Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: Odciąganie i zamrażanie 04.06.07, 12:37 Też właśnie zamierzam pozamrażać mleko, bo chcemy w przyszłym tygodniu pojechać na koncert i zostawić małą po raz pierwszy na dłużej - na 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś