karina.82 28.06.07, 09:54 na brzuszek z pleckow? Bo moj jeszcze nie potrafi, bardzo w tyle jestesmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzbar Mój też nie 28.06.07, 10:06 ale baaardzo chce. Przekręca się do oporu na bok, już nawet nóżki przerzuca i prawie, prawie leży na brzuchu, tylko jeszcze górna część ciała jakby tego nie chce. Nie umie dźwignąć główki i wyciągnąć spod siebie ręki. Ale jest zły, że nie może tego zrobić, drze się jakby mu jakaś krzywda się działa. Więc podchodzę, przekręcam i potem uśmiechom nie ma końca Ale w drugą stronę też mu ciężko idzie, raz zrobił to zbyt gwałtownie i uderzył się głową o podłogę (ćwiczymy zawsze na podłodze, tak nam rehabilitantka kazała). Teraz się chyba trochę boi. Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Mój też nie 28.06.07, 10:28 Trochę się zaczynam martwić i chciałam o to samo zapytać. Na boki przekręca się bardzo ładnie, ale na brzuch nie chce. Ostatnio codziennie z nim ćwiczę i mu pokazuje, ale nie lubi tego i szybko zaczyna płakać. Wydaje mi się, że to dlatego, że nie lubi leżeć na brzuchu. Dwa razy mu się już udało przewrócić się z brzucha na plecy, ale od dwóch tygodni nie powtórzył tego wyczynu, więc to był chyba przypadek. Od wczoraj kładę mu zabawki daleko, żeby się do nich doturlał ale kończy się płaczem a nie turlaniem, więc już nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 Re: Mój też nie 28.06.07, 10:31 wrzuc na luz) szczególnie jezeli zdarzyło mu sie to juz przekrecanie sie na boki to poczatek zaraz bedzie cwiczył moj jak zaczal rano trening to skonczyl wieczorem z sukcesem a Ty zaczniesz tęsknić za tym kiedy sie nie przewracał ) Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka irma wyluzuj 28.06.07, 10:36 przyjdzie czas na każdego nie chcialabym zeby mnie tak meczono, a ty?? mój ma 5 miesięcy i narazie tylko przekreca sie z pleckow na brzuch i z brzucha na boki raz mu sie zdarzylo na bruch przekrecic ale raczki zostaly pod brzuchem ale sie wkurzyl ) Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: irma wyluzuj 28.06.07, 10:53 No też tak sobie powtarzam, może po prostu taki leniuszek z niego, a ta matka ciągle coś od niego chce Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 10:32 Moja jeszcze nie. Raz jej się udało, ale to chyba był przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaksika5 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 10:45 moj to zrobil moze ze 2 razy ale ja jestem spokojna i pozwalam mu rozwijac sie we wlasnym rytmie i nic na sile Odpowiedz Link Zgłoś
tiruriru Moje dzieci na przykład 28.06.07, 11:01 Nie przekręcają się na brzuch z pleców, ani odwrotnie. I nie wygląda na to, żeby miały zamiar. Bylismy wczoraj na szczepieniu. Pani doktor powiedziała, że zdrowe, rozwija się prawidłowo i tak trzymać. Tak trzymamy i nie przejmujemy się statystykami nic a nic! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
katka07 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 11:25 Mój z plecków na brzuszek zasuwa jak sprężyna))) ale z brzuszka na plecki za nic))) nie przejmuj się - wszystko w swoim czasie. Nie ma nic gorszego, niz porównywanie dzieci, moim zdaniem. Człowiek sie stresuje. I PO CHOLERE??????? Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 np. mój mały grubas 28.06.07, 11:27 z brzuszka na plecki wcale póki co trenuje z plecków na brzuch udało mu sie to chyba ze 2 razy ale ja póki co nie panikuję easy Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 12:34 Moja w nocy potrafi,a w dzień jakoś ciężej Jej idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bzik83 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 12:57 jeszcze mu się nie zdarzyło... Jednym idzie to szybciej innym wolniej i to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Blanka tylko perfekcyjnie na boczki lata. 28.06.07, 13:42 Kilka razy udało jej się z brzuszka na plecki ale to chyba przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
lili245 Re: Blanka tylko perfekcyjnie na boczki lata. 28.06.07, 15:03 moja lili przekreca sie juz w kazda mozliwa strone od jakiegos miesiaca,a ma teraz 4 m i 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 28.06.07, 19:41 Mój Jasiu z brzuszka na plecki tak ale w drugą stronę nie, choć na boki chętnie i radośnie )) a jak ćwiczy to z niesamowitym wrzaskiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 29.06.07, 09:43 No właśnie Oliwka też jeszcze nic takiego nie zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Nie przewraca sie i 30.06.07, 15:17 mowi sie trudno. Przyjdzie czas i na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
karina.82 Re: A czyje dzieci nie przekrecaja sie jeszcze na 30.06.07, 16:34 No to sie pochwale! Moge? Dzie udalo mu sie dwa razy to zrobic i wiecie co wygladalo to tak naturalnie jakby to robil od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś