bzik83 02.07.07, 13:30 dajecie już coś innego prócz cycusia?- bo ja jeszcze nie ale niedugo się już chyba przełamię. Kiedy wprowadziłyście coś nowego i co to było i kto jeszcze karmi tylko piersią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
animka2707 Re: do cycowych 02.07.07, 14:04 Nie daje nic. Czekam aż skończy 6 m-cy. Ku niezadowoleniu mojej teściowej nie daje do picia nawet wody Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: do cycowych 02.07.07, 14:24 animka2707 napisała: > Nie daje nic. Czekam aż skończy 6 m-cy. Ku niezadowoleniu mojej teściowej nie > daje do picia nawet wody To tak jak u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: do cycowych 02.07.07, 16:18 Na razie tylko pierś, od 3 tygodni walczę, żeby nauczyć małą pić z butelki (na razie tylko odciągane mleko) - niestety bezskutecznie. Ale za to jak babcie sugerują, że może bym małą zaczęła dopajać, to się ich pytam jak, skoro mała jak poczuje smoczek lub ustnik niekapka w buzi to dostaje histerii. Chociaż ja bym wolała, żeby jakoś się z butelką oswoiła, bo nie mogę jej zostawić na dłużej niż 2 godziny Chciałabym zacząć wprowadzać coś innego do jedzenia za ok. 2 tyg., bo wrześniu wracam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 tylko mleczko mamuni 02.07.07, 16:24 z cyca i z butelki. Podobnie jak dziewczyny wyzej, ja tez nie dopajam, bo nie widze takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: do cycowych 02.07.07, 17:29 ja do tej pory tylko cyc, ale w tym tygodniu zaczynam rozszerzać. Morfologia wyszła Jasiowi trochę niedobra, poza tym tak nam zagląda w talerze, że szok Mały jutro kończy 5 mies., zgodnie z nowym schematem już można. Natomiast nadal nie będę dopajać, no może minimalnie, żeby nauczyć go pić z niekapka (butli nie chce, próbowaliśmy mu raz dać ściągnięte mleko, w ogóle nie chciał pić). Pediatra, do której chodzimy i która jest super, powiedziała, że do dopajania też cyc najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: do cycowych 02.07.07, 17:55 Szymo też tylko cyc chociaż od jakiegoś tygodnia dostaje po troszce przecierów owocowych, co też oczywiście musi zapić mlekiem i naumiał się z butelki, pije soczki na spacerach jak jest taki upał bo nie uśmiecha mi się wieczne latanie z cyckiem na wierzchu no ale on ma już 5 mies.i tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajaa Re: do cycowych 02.07.07, 19:58 Ja jeszcze tylko na cycku. Nie chce mi sie wprowadzac tych papek . A na ostatniej wizycie dostalam nowy schemat zywienia w ktorym stoi zeby dzieciom piersiowym juz po skonczeniu 4 mca wprowadzac zupki z kasza manna. Ale chyba nie wchodze w ten schemat. Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: do cycowych 02.07.07, 21:20 My tez tylko na cycku i jeszcze mi sie nie spieszy do rozszezania diety. Nigdy nie przypuszczalam,ze krmienie tak bardzo mi sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Zazdroszczę 02.07.07, 21:51 Wam cycowym, też lubię karmić, ale moja woli butlę. I właściwie wszędzie chodzimy razem (jak na razie), więc mogłabym piersią karmić non stop. Może i moja w tym wina, ze się poddałam i dałam butlę, ale walczyłam długo. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 my też tylko na cycu 02.07.07, 23:06 ale się zastanawiam czy by o coś już nie rozszerzyć, żeby ten gluten wprowadzić właśnie zamierzam coś mądrego na ten temat poczytać PS. też niczym nie dopajam Odpowiedz Link Zgłoś
an555 Re: powoli wprowadzamy 03.07.07, 00:26 cycus i raz dziennie zapodajemy kaszke mleczno ryzowa z bananami lub malinową. Dzis probowalismy zupkę jarzynową z Gerbera , planuje juz tak porzadnie rozrzezyc diete mojej ksiezniczki Odpowiedz Link Zgłoś
buns Re: do cycowych 03.07.07, 08:35 Tylko pierś, nie dopajamPlanujemy poczekać z rozszerzeniem diety do końca 6 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: do cycowych 03.07.07, 22:05 No ja też tylko pierś. Chociaż myślę o wprowadzaniu soczków ale to chyba tylko jak będą upały. Wiem, że cyc jest i na upał wystarczający(już jest sprawdzony). Ach, chyba po prostu chciałabym zobaczyć Blankę z butlą a raczej niekapkiem w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
zuzbar tylko cyc 03.07.07, 22:16 plus antybiotyki Pediatra powiedziała, że po tych lekach to już mu żadne rozszerzanie diety nie straszne i mogę zacząć w każdej chwili. Nie wiem czy śmiać się czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś
zuzbar gluten 03.07.07, 22:28 A propos wprowadzania glutenu znalazłam to: www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,552,Gluten%20w%20diecie%20niemowl%C4%85t%20karmionych%20naturalnie%20-%20zasady%20wprowadzania Wydaje się logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Uwaga nowy schemat żywienia !!! 03.07.07, 23:49 Wczoraj byłam z Zosia na szczepieniu i przyznam że trochę mi się "oberwało" że tyle czekałam z podaniem pierwszego posiłku(podałam kilka dni po skończeniu 5 mies.)Do tego dowiedziałam się że dzieci z kipską morfologią (Zosia miała anemię)powinny dostać pierwszy posiłek jeszcze wcześnij niz zalecaja w schematach. Duży nacisk kładzie sie teraz na podanie jak najwczesnij zupek jarzynowych. Podana jest w tabelce jako pierwszy posiłek. Z publikacji jaka dostałam cytuję: "WAŻNA ZMIANA - w jadłospisie dzieci karmionych piersią - jest wczesniejsze (OD 5 ZAMIAST OD 7 MIESIĄCA)wprowadzenie posiłków uzupełniajacych. Np.przecierów warzywnych do których dodawane są produkty glutenowe w postaci kaszki glutenowej, np. kaszki manny lub innej kaszki pszennej." Podane jest tez dokładnie ile i w jakiej postaci należy wprowadzać gluten (ważne jest zachowanie zalecanej dawki!) Tak więc od razu po wizycie zakupiłam pierwszą zupkę jarzynową Odpowiedz Link Zgłoś